ΑΛΜΥΡΟΣ

Ακόμη στον αέρα η μεταφορά των μαθητών…

ακόμη-στον-αέρα-η-μεταφορά-των-μαθητών-178479

Εντονο το πρόβλημα στα χωριά του Αλμυρού

Ακόμη στον «αέρα» παραμένει η μεταφορά των μαθητών στον Αλμυρό, αφού σχεδόν δεκαπέντε ημέρες από την έναρξη της νέας σχολικής χρονιάς παρατηρούνται σοβαρά προβλήματα με την μεταφορά μαθητών από τα χωριά του Αλμυρού.

Συγκεκριμένα υπάρχουν μαθητές του Δημοτικού που αναγκάζονται καθημερινά να πηγαίνουν στο σχολείο με την υπεραστική συγκοινωνία, ενώ τα προηγούμενα χρόνια μεταφέρονταν στα σχολεία τους με ταξί. Το μεγαλύτερο πρόβλημα το αντιμετωπίζουν κυρίως τα μικρά χωρία όπως το Πηγάδι, οι Κωφοί, η Βρύναινα, το Νεοχωράκι, το Κρόκιο και οι Κοκκωτοί κ.τ.λ.

Μάλιστα όπως είχε δηλώσει πρόσφατα ο Πρόεδρος του ΚΤΕΛ Μαγνησίας κ. Δημήτρης Κολυνδρίνης, ο Δήμος Αλμυρού χρωστάει στα ΚΤΕΛ για μεταφορές μαθητών 40.000 ευρώ, από περσινά δρομολόγια, με αποτέλεσμα αν μέχρι τον Οκτώβριο δεν πληρωθεί κάποιο μέρος των χρημάτων, να σταματήσουν τα δρομολόγια που πραγματοποιούνται από το ΚΤΕΛ.

Από την άλλη πλευρά στους ταξιτζήδες οφείλεται αποζημίωση για μεταφορικό έργο οκτώ μηνών (από πέρυσι) και ήδη οι περισσότεροι απ’ αυτούς -αν και έχουν κληθεί από την Περιφέρεια- δεν δέχονται να ανανεώσουν τις συμβάσεις τους, για να συνεχίσουν το έργο της μεταφοράς, από τη στιγμή που τους προτείνεται μείωση 17% στις νέες συμβάσεις, αφού όπως οι ίδιοι ισχυρίζονται, κάποια δρομολόγια είναι ασύμφορα και αναγκάζονται να εφοδιάζονται με βενζίνες από την τσέπη τους.

Το αποτέλεσμα αυτήν της κατάστασης ήταν, κάποια ταξί να μην πηγαίνουν σε αρκετά ορεινά χωριά του Δήμου Αλμυρού, με πολλούς μαθητές να μην έχουν δυνατότητα με μεταφερθούν στα σχολεία τους.

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου