ΑΛΜΥΡΟΣ

Λαϊκή συνέλευση πριν την κατάρρευση στο Δήμο Αλμυρού

λαϊκή-συνέλευση-πριν-την-κατάρρευση-σ-184905

Στόχος της συνέλευσης η ενημέρωση των δημοτών για την οικονομική κατάσταση που θα περιέλθει ο Δήμος

Σε λαϊκή ανοιχτή συνέλευση έξω από το Δημαρχείο Αλμυρού θα προχωρήσουν μέσα στην εβδομάδα οι Δημοτικοί Σύμβουλοι του Αλμυρού αλλά και υπόλοιποι φορείς του Δήμου, μετά από απόφαση που λήφθηκε στην ειδική συνεδρίαση που πραγματοποιήθηκε με μοναδικό θέμα τη συζήτηση και την λήψη απόφασης σχετικά με την οικονομική κατάσταση των Δήμων.

Η λαϊκή ανοιχτή συνέλευση θα έχει σαν στόχο την ενημέρωση των δημοτών για την οικονομική κατάσταση που έχουν περιέλθει οι Δήμοι στην Ελλάδα, για την οποία δεν ευθύνονται οι Δήμοι αλλά η γενικότερη οικονομική κατάσταση που επικρατεί στη χώρα.

Με μοναδικό θέμα τη συζήτηση και τη λήψη απόφασης σχετικά με την οικονομική κατάσταση των Δήμων πραγματοποιήθηκε το βράδυ της Δευτέρας το έκτακτο Δημοτικό Συμβούλιο στον Δήμο Αλμυρού. Η συνεδρίαση πραγματοποιήθηκε με αφορμή την άσχημη οικονομική κατάσταση της Αυτοδιοίκησης.

Σύμφωνα με τον Πρόεδρο του Δημοτικού Συμβουλίου Αλμυρού κ. Φώτη Χατζηδημητρίου, σε μια τέτοια δύσκολη φάση που βρίσκεται ο Δήμος θα πρέπει να έχει στο πλευρό του τους Δημότες του:

«Η λαϊκή ανοιχτή συνέλευση θα πραγματοποιηθεί γιατί θέλουμε να γνωρίζουν οι δημότες τι πραγματικά συμβαίνει. Θέλουμε τους δημότες μαζί μας. Βέβαια η λαϊκή συνέλευση θα καθοριστεί από τις επόμενες εξελίξεις των επόμενων ημερών».

Από την πλευρά του ο Δήμαρχος Αλμυρού κ. Βαγγέλης Χατζηκυριάκος αναφερόμενος στην λαϊκή ανοιχτή συνέλευση που πρόκειται να πραγματοποιηθεί τόνισε, ότι ο κόσμος πρέπει να γνωρίζει τι πραγματικά συμβαίνει με τους Δήμους όλης της χώρας και ότι γι’ αυτήν την κατάσταση δεν ευθύνονται οι Δήμοι, χαρακτηριστικά ο κ. Χατζηκυριάκος ανέφερε:

«Φυσικά και η οικονομική κατάρρευση των ΟΤΑ συνδέεται άμεσα με την γενικότερη οικονομική κατάσταση της χώρας. Δεν είναι λοιπόν καθόλου σχήμα λόγου ότι τα οικονομικά των 325 Δήμων της χώρας βρίσκονται σε κρίσιμο σημείο.

Η οικονομική κατάσταση και δυσπραγία των Δήμων, που οδηγεί στην πλήρη αδυναμία πλέον άσκησης βασικών αρμοδιοτήτων και κάλυψης των υποχρεωτικών δαπανών τους, αποτελούν αντανάκλαση της σκληρής οικονομικής κρίσης που περνά η χώρα.

Μέσα σ’ αυτό το δύσκολο πλαίσιο και την υπάρχουσα αρνητική συγκυρία καλείται η Τοπική Αυτοδιοίκηση, που είναι ο ενδιάμεσος κρίκος ανάμεσα στην τοπική κοινωνία και το κράτος, να σηκώσει ένα πολύ μεγάλο βάρος στα ζητήματα κοινωνικής πρόνοιας και προστασίας και κοινωνικής συνοχής», τόνισε ο κ. Χατζηκυριάκος.

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου