ΑΛΜΥΡΟΣ

Πέφτει η αυλαία για το παζάρι του Αλμυρού

πέφτει-η-αυλαία-για-το-παζάρι-του-αλμυρ-198770

Πέφτει σήμερα, Πέμπτη 30 Αυγούστου, η αυλαία για την εμποροπανήγυρη του Αλμυρού, από την οποία θα περάσουν φέτος περίπου 30.000 επισκέπτες.

Το παζάρι, που αναζητά τις ρίζες του στο βάθος του χρόνου, θα διαρκέσει έως και την Πέμπτη το βράδυ και στην συνέχεια θα κλείσει τις πύλες του, σύμφωνα με τον υπάρχοντα προγραμματισμό.

Αν και τις πρώτες ημέρες οι καταναλωτές ήταν φειδωλοί πραγματοποιώντας αναγνωριστικές επισκέψεις, στη συνέχεια άρχισαν να προχωρούν στις προγραμματισμένες αγορές προϊόντων, καθώς η οικονομκή κρίση δεν επέτρεψε το κάτι παραπάνω.

Ο Δήμος Αλμυρού σε μια προσπάθεια να τονώσει την επισκεψιμότητα και ιδιαίτερα να προσφέρει την ευκαιρία ψυχαγωγίας σε παιδιά ανέργων και γενικά σε οικογένειες με οικονομικά προβλήματα, διένειμε δωρεάν κάρτες συμμετοχής στα παιχνίδια του λούνα παρκ.

Η προσέλευση του κόσμου αναμένεται να συνεχιστεί και σήμερα με τις αγορές της τελευταίας στιγμής, ενώ κοινός στόχος των διοργανωτών είναι η εμποροπανήγυρη να αποτελέσει σημαντικό τοπικό και περιφερειακό, οικονομικό αλλά και πολιτισμικό γεγονός, άμεσα συνδεδεμένο με την τοπική οικονομία.

Στόχος είναι, διατηρώντας τον παραδοσιακό της χαρακτήρα, να προάγει την τοπική ανάπτυξη παράγοντας θετικό οικονομικό αποτέλεσμα, να συμβάλλει στην εξωστρέφεια της περιοχής, διαφυλάσσοντας σε κάθε περίπτωση την ευνομία και την ευταξία ώστε να μην πλήττονται τα τοπικά εμπορικά αλλά και κοινωνικά δικαιώματα.

http://almyrosinfo.gr

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου