ΑΛΜΥΡΟΣ

Με επιτυχία η παρουσίαση του βιβλίου «Οι Καλαμιδαίοι της Μιτζέλας»

με-επιτυχία-η-παρουσίαση-του-βιβλίου-202721

Το βιβλίο αναφέρεται στην ιστορία των Καλαμιδαίων της Παλίας και της Νέας Μιτζέλας

Την νέα της έκδοση παρουσίασε στο φιλίστορο κοινό της Αμαλιάπολης Μαγνησίας το Σάββατο 18 Αυγούστου 2012 η Φιλάρχαιος Εταιρεία Αλμυρού.

Πρόκειται για το βιβλίο ‘’Οι Καλαμιδαίοι της Μιτζέλας ‘’ του δικηγόρου Γιώργου Στ.Τσολάκη, ιστορικού ερευνητή και μέλους του Δ.Σ της Φιλαρχαίου Εταιρείας.

Το βράδυ της 18ης Αυγούστου στον αύλειο χώρο του Δημοτικού σχολείου Αμαλιάπολης ,παρουσία πολλών κατοίκων και επισκεπτών του πανέμορφου τουριστικού θερέτρου της Νοτιοδυτικής Μαγνησίας, οι ομιλητές της εκδήλωσης Βίκτωρας Κοντονάτσιος, Γρηγόρης Καρταπάνης και Γιώργος Τσολάκης αναφέρθηκαν στις θεματικές ενότητες του βιβλίου και στην ιστορία των Καλαμιδαίων της Παλιάς και της Νέας Μιτζέλας.

Οι Καλαμιδαίοι, με πρώτο τον γενάρχη της οικογένειας καπετάνιο Δημήτριο Καλαμίδα ,ήταν μια οικογένεια του ερειπωμένου σήμερα χωριού του Πηλίου Μιτζέλα, τα μέλη της οποίας δραστηριοποιήθηκαν δυναμικά και αποτελεσματικά στον απελευθερωτικό αγώνα της Ελλάδας του 1821-1832,αλλά και στα μετέπειτα απελευθερωτικά κινήματα της πατρίδας μας.

Την εκδήλωση τίμησαν με την παρουσία τους ο Δήμαρχος Αλμυρού Ευάγγελος Χατζηκυριάκος, ο πρόεδρος του Δημοτικού συμβουλίου Αλμυρού Φώτης Χατζηδημητρίου( που συντόνισε την εκδήλωση ως μέλος του Δ.Σ. της Φιλαρχαίου), ο πρόεδρος του Δικηγορικού Συλλόγου Βόλου Αναστάσιος Βολιώτης,ο πρόεδρος του Τοπικού συμβουλίου Αμαλιάπολης Αγαπητός Χριστέλος ( που συνέβαλε στην οργάνωση της παρουσίασης του βιβλίου),ο εφημέριος του χωριού π.Χαρίτων Μελεμές, ο πανεπιστημιακός καθηγητής Χαράλαμπος Χαρίτος, τα μέλη του Δ.Σ. της Εταιρείας Θεσσαλικών Ερευνών Γιώργος Κοντομήτρος και Γρηγόρης Καρταπάνης.

Τελευταίος πήρε τον λόγο ,σε κλίμα συγκίνησης, ο Ιωάννης Αθ. Καλαμίδας, τελευταίος απόγονος της ηρωικής οικογένειας των Καλαμιδαίων της παλιάς και νέας Μιτζέλας, που ανέλαβε την δαπάνη του σημαντικότατου αυτού ερευνητικού έργου του Γιώργου Τσολάκη και η Φιλάρχαιος Εταιρεία Αλμυρού εκφράζει τις θερμές της ευχαριστίες και την βαθιά της ευγνωμοσύνη για την γενναιόφρονη πράξη του.

Τέλος να σημειωθεί ότι το βιβλίο «Οι Καλαμιδαίοι της Μιτζέλας» διατίθεται από τα μέλη του Δ.Σ. της Φιλαρχαίου Εταιρείας Αλμυρού ’’Όθρυς’’.

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου