ΑΛΜΥΡΟΣ

Τη λήστεψαν για δεύτερη φορά!

τη-λήστεψαν-για-δεύτερη-φορά-209463

Ηλικιωμένη στο Αχίλλειο έζησε σε επανάληψη τον εφιάλτη στα χέρια κακοποιών

Εφιαλτικές στιγμές εισόδου ληστών μέσα στο σπίτι της, στο Αχίλλειο Αλμυρού, έζησε για δεύτερη φορά, τα δύο τελευταία χρόνια, ηλικιωμένη γυναίκα. Δεν είχε καταφέρει να συνέλθει από τον πανικό που της είχαν προκαλέσει οι ληστές τον Σεπτέμβριο του 2009 και βίωσε τον ίδιο τρόμο, χθες νωρίς το πρωί.

ΡΕΠΟΡΤΑΖ: Βάσω Σαμακοβλή

Αυτή τη φορά, όμως, φαίνεται ότι οι ληστές δεν πέρασαν απαρατήρητοι από την περιοχή και περιγραφές μαρτύρων έχουν στρέψει τις έρευνες της αστυνομίας σε συγκεκριμένη κατεύθυνση. Αστυνομικοί είχαν εξαπολύσει ανθρωποκυνηγητό και αναζητούνταν όχημα, με το οποίο φέρεται να διέφυγαν από το σπίτι οι δράστες, πιθανότατα αλλοδαποί, σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες.

Οπως και την προηγούμενη φορά που έγινε στόχος κακοποιών, έτσι και χθες το σπίτι της ηλικιωμένης παρακολουθούνταν από τους ληστές. Δεν θεωρείται καθόλου τυχαίο ότι της χτύπησαν την πόρτα, αφού πρώτα περίμεναν την αναχώρηση του συζύγου της.

Το σπίτι του ζευγαριού είναι στην άκρη του χωριού του Αχιλλείου και δεν βρίσκονται σε πολύ κοντινή απόσταση άλλες κατοικίες. Οι ηλικιωμένοι εκτρέφουν ένα μικρό κοπάδι με πρόβατα και το ποιμνιοστάσιο βρίσκεται σε απόσταση περίπου 400 μέτρων από το σπίτι τους. Νωρίς το πρωί, ο ηλικιωμένος ξεκίνησε για το ποιμνιοστάσιο, ώστε να φροντίσει τα ζώα. Τότε, οι ληστές που παραμόνευαν βρήκαν την ευκαιρία να εισβάλουν στο σπίτι. Ακινητοποίησαν την ανυπεράσπιστη γιαγιούλα, ο ένας της έκλεισε το στόμα για να μη φωνάξει και οι άλλοι δύο έψαξαν τα δωμάτια και άρπαξε όσα χρήματα βρήκε.

Σε κατάσταση σοκ, η 77χρονη κατάφερε να επικοινωνήσει με το γιο της, ο οποίος έσπευσε στο σπίτι και τη μετέφερε στο Νοσοκομείο Βόλου, όπου νοσηλεύονταν χθες για προληπτικούς λόγους.

Το ζευγάρι των συνταξιούχων ζει με σύνταξη και οι υπόνοιες των αστυνομικών στρέφονται σε άτομα που εργάζονται στην περιοχή και γνωρίζουν τις κινήσεις των δύο συνταξιούχων. Εικάζεται δε ότι πρόκειται για τα ίδια άτομα που λήστεψαν την 77χρονη πριν από δύο χρόνια.

Τότε ήταν δύο οι δράστες, που χτύπησαν νωρίς το πρωί, στις 6:45, την πόρτα της κατοικίας της και πάλι μόλις είχε αναχωρήσει ο σύζυγός της.

Η ηλικιωμένη γυναίκα άνοιξε την πόρτα και αντίκρισε δύο άγνωστους για την ίδια άντρες. Ο ένας από τους δύο την έσπρωξε, την έριξε στο δάπεδο και την ακινητοποίησε. Ο δεύτερος την ώρα που ανήμπορη και φοβισμένη η γυναίκα βρίσκονταν στο πάτωμα, άρχισε να ψάχνει τους χώρους, τα συρτάρια και τα ντουλάπια του σπιτιού, αφαιρώντας χρηματικό ποσό 600 ευρώ. Πριν εξαφανιστούν της έδεσαν τα χέρια και την εγκατέλειψαν στο πάτωμα.

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου