ΑΛΜΥΡΟΣ

Χατζηκυριάκος κατά Εσερίδη

χατζηκυριάκος-κατά-εσερίδη-232455
Ο Δήμαρχος απαντά σε προηγούμενη επιστολή Δημοτικού Συμβούλου
Απάντηση στην επιστολή Εσερίδη και τα όσα συνέβησαν στην συνεδρίαση της προηγούμενης εβδομάδας δίνει ο Δήμαρχος Αλμυρού Βαγγέλης Χατζηκυριάκος, ο οποίος τονίζει ότι θα προσφύγει στη Δικαιοσύνη για όσα τον κατηγορεί ο σύμβουλος της αντιπολίτευσης, αλλά και όσα ειπώθηκαν στην αίθουσα του Δημοτικού Συμβουλίου.
Αναλυτικά η επιστολή του κ. Χατζηκυριάκου είναι η εξής:

«Με έκπληξη και με απορία διάβασα στον τοπικό Τύπο πριν από μερικές ημέρες την επιστολή του Δημοτικού Συμβούλου Δημήτρη Εσερίδη και πραγματικά δεν μπόρεσα να καταλάβω τι τον ώθησε να ισχυριστεί τα όσα ψευδώς αναφέρει.

Δεν θα έμπαινα στον κόπο να συνεχίσω το διάβασμα στις πιο κάτω από τις πρώτες αράδες, αν δεν μου κινούσαν την προσοχή τα όσα εντέχνως παραποιημένα ισχυρίζεται ότι του καταλόγισα.

Θα ήθελα λοιπόν, να γνωστοποιήσω στους συμπολίτες μου -αν και το γνωρίζουν πολύ καλά- ότι ουδέποτε τα τελευταία 22 χρόνια που ασχολούμαι -με οποιαδήποτε ιδιότητα- με τα κοινά δεν έχω καταφερθεί εναντίον οποιουδήποτε συναδέλφου με τέτοιους απαξιωτικούς χαρακτηρισμούς που ο κ. Εσερίδης επιθυμεί διακαώς να μου αποδώσει. Όσοι με γνωρίζουν καλά είναι σε θέση να το επιβεβαιώσουν αυτό, μέσα από την πορεία μου σαν Δημοτικός Σύμβουλος, παλιότερα, αλλά και σαν Δήμαρχος Αλμυρού τα τελευταία έξι χρόνια περίπου.

Καλή η συκοφάντηση κ. Εσερίδη, αλλά η αλήθεια φιλτάτη. Γνωρίζετε ενδόμυχα, αφού είστε γνώστης των πραγματικών γεγονότων που συνέβησαν στο Δημοτικό Συμβούλιο και έχουν καταγραφεί τόσο στα πρακτικά, αλλά έχουν μεταφερθεί και στον Τύπο ότι δεν αναφέρθηκα με τέτοιες χυδαιότητες που επιθυμείτε να μου προσάψετε, είτε εναντίον σας είτε εναντίον οποιουδήποτε από την παράταξη της Μείζονος Μειοψηφίας. Τουναντίον, εσείς ήσασταν που με υβρίσατε με τον πιο ανεπαίσχυντο τρόπο, αψηφώντας αν όχι προσωπικά εμένα, τουλάχιστον το θεσμό του Δημάρχου.

Ίσως βέβαια, το πολιτικό μένος που τρέφεται για μένα, να σας τροφοδοτεί με τις εκφράσεις που εκστομίσατε στη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου της 9ης Ιουλίου. Εδώ να σας δώσω μία φιλική συμβουλή. Καλά θα κάνετε, όταν προσέρχεστε στα Δημοτικά Συμβούλια να ηρεμείτε πρώτα και να αφήνετε έξω από την πόρτα της αίθουσας συνεδριάσεων το όποιο πολιτικό μένος τρέφεται προς το πρόσωπό μου. Δεν κάνει καλό σε εσάς προσωπικά, αλλά και στην παράταξή σας.

Εγώ, μαζί με τους συνεργάτες μου στον Δήμο δεν θα σας ακολουθήσουμε πλέον, στον κατήφορο που έχετε επιλέξει να διολισθαίνετε συνεχώς, διότι οι συμπολίτες μου έδωσαν την εντολή να αναλάβω τα ηνία του Δήμου όχι για να υβρίζω, αλλά να φέρω εις πέρας κρίσιμα ζητήματα που ταλανίζουν τον τόπο μας (ανεργία, οικονομική κρίση, κατασκευή έργων, αντιμετώπιση καθημερινών προβλημάτων κ.ά.).

Από την άλλη σας δικαιολογώ γιατί ίσως να μην μπορείτε να αντέξετε την αλήθεια της άμεσης δημοπράτησης έργων συνολικού προϋπολογισμού που ξεπερνάνε τα 60 εκ. ευρώ σε σημαντικές υποδομές για τον τόπο μας (ενδεικτικά αναφέρω: Λιμνοδεξαμενή Ξηριά, αναπαλαίωση Δημοτικού Σχολείου Ευξεινούπολης, ανάπλαση του κέντρου του Αλμυρού, αποχετευτικό Σούρπης κ.ά.) που θα δημοπρατηθούν μέσα στις επόμενες ημέρες.

Για να μην μακρηγορώ λοιπόν, θα ήθελα να ενημερώσω τους συμπολίτες μου, πρωτίστως, αλλά και τα μέλη του Δημοτικού Συμβουλίου ότι πλέον δεν μου απομένει άλλο καταφύγιο, εκτός από εκείνο της Δικαιοσύνης, όπου θα αποδειχθεί περίτρανα ποια είναι η αλήθεια και ποιο το ψέμα.

Δυστυχώς, δεν διαθέτω τον… τρόπο σας, αλλά περισσότερο τον ελεύθερο χρόνο που έχετε να προσπαθώ να αποδείξω ότι δεν είμαι ελέφαντας. Επιλέγω να σταθώ όρθιος μέσα στον κυκεώνα των προβλημάτων που έχουν γιγαντωθεί ελέω οικονομικής κρίσης και θα συνεχίσω να προωθώ τα δίκαια αιτήματα του τόπου μου».

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου