ΑΛΜΥΡΟΣ

Μετέτρεψαν σε ρινγκ… το ΙΚΑ Αλμυρού

μετέτρεψαν-σε-ρινγκ-το-ικα-αλμυρού-268978

Γιατρός γρονθοκόπησε συνάδελφό του μπροστά σε γιατρούς, ασφαλισμένους και νοσηλευτικό προσωπικό

Σκηνές απείρου κάλλους στο ΙΚΑ Αλμυρού. Γιατρός γρονθοκόπησε συνάδελφό του έξω από το παράρτημα του ΙΚΑ Αλμυρού μπροστά στα έκπληκτα μάτια ασφαλισμένων, νοσηλευτριών, γιατρών και διερχόμενων πολιτών.

Είχε προηγηθεί ένταση και διαπληκτισμοί κατά τη διάρκεια συνάντησης προκειμένου να συζητηθούν θέματα που αφορούν στη λειτουργία των υγειονομικών υπηρεσιών του ΙΚΑ στον Αλμυρό.

ΡΕΠΟΡΤΑΖ: ΒΑΣΩ ΚΥΡΙΑΖΗ

Δεν πίστευαν στα μάτια τους νοσηλεύτριες και γιατροί του ΙΚΑ Αλμυρού όταν άκουσαν τις φωνές έξω από την είσοδο του παραρτήματος από συνάδελφό τους που καλούσε σε βοήθεια. Είχε μόλις δεχτεί επίθεση και γροθιά από συνάδελφό του στο πρόσωπο.

Ο χτυπημένος στο πρόσωπο γιατρός μετέβη στο Κέντρο Υγείας του Αλμυρού, όπου πιστοποιήθηκε η επίθεση που δέχτηκε, ενώ το περιστατικό αναμένεται να έχει και συνέχεια αφού ήδη ενημερώθηκε η Διεύθυνση των Υγειονομικών Υπηρεσιών της Νομαρχιακής Μονάδας του ΙΚΑ στο Βόλο αλλά και η κεντρική διοίκηση στην Αθήνα και ο σύλλογος γιατρών ΙΚΑ Νομού Μαγνησίας.

Σύμφωνα με πληροφορίες του Τ, χθες το πρωί οι γιατροί του ΙΚΑ Αλμυρού μαζί με την διευθύντρια του παραρτήματος είχαν προγραμματίσει συνάντηση προκειμένου να συζητήσουν θέματα που αφορούν στην εύρυθμη λειτουργία των ιατρείων.

Τίποτα ωστόσο δεν προμήνυε για το τι θα επακολουθούσε, αν και ο γιατρός που φέρεται να επιτέθηκε στο συνάδελφό του, σύμφωνα με τους συναδέλφους του, ήταν εξαρχής εριστικός και αρκετές φορές επιτέθηκε φραστικά σε ορισμένους συναδέλφους του.

Σύμφωνα πάντα με τους αυτόπτες μάρτυρες, κάποια στιγμή άρχισε να εκτοξεύει λεκτικές απειλές του τύπου «Θα τα πούμε από Δευτέρα…», φράση που προκάλεσε ένταση και ανταπαντήσεις σε έντονο ύφος και από την άλλη πλευρά. Και ενώ όλοι είχαν την αίσθηση ότι η ένταση είχε ξεπεραστεί και ενώ όλοι οι γιατροί επέστρεψαν στα καθήκοντά τους και στα ιατρεία τους, τέσσερις ώρες μετά ακολούθησε πανδαιμόνιο.

Ο γιατρός που δέχτηκε την επίθεση, έχοντας τελειώσει το ωράριό του, εξερχόμενος του κτηρίου βρήκε το Ι.Χ του «αποκλεισμένο» από το Ι.Χ του γιατρού με τον οποίο είχε διαπληκτισθεί. Στις παραινέσεις του να αποχωρήσει για να μετακινήσει το ΙΧ του ο γιατρός, σύμφωνα με όσους ήταν παρόντες στο συμβάν, άρχισε να εισπράττει ειρωνείες αλλά και απειλές για τη σωματική του ακεραιότητα.

Η ένταση δεν άργησε να κορυφωθεί και η συνέχεια περιλάμβανε το γρονθοκόπημα και όσα ακολούθησαν με τον γιατρό που δέχτηκε την επίθεση να μεταβαίνει στο Κέντρο Υγείας.

Το συμβάν θα πρέπει να σημειωθεί ότι έχει θορυβήσει πολύ την τοπική κοινωνία αλλά και τον κλάδο των γιατρών του ΙΚΑ τόσο στον Αλμυρό, όσο και στο Βόλο, καθώς για τους «παροικούντες την Ιερουσαλήμ» είναι γνωστό ότι οι σχέσεις μεταξύ των γιατρών στην περιοχή δεν είναι οι καλύτερες εξαιτίας των ΕΔΕ που είναι σε εξέλιξη από την κεντρική διοίκηση του ΙΚΑ.

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου