ΑΛΜΥΡΟΣ

Αλμυρός: Απασχόληση μέσω προγραμμάτων

αλμυρός-απασχόληση-μέσω-προγραμμάτω-290181

Στις δράσεις του Επιχειρησιακού Προγράμματος «Ανάπτυξη Ανθρώπινου Δυναμικού» 2007-2013» και συγκεκριμένα στα τοπικά σχέδια για την απασχόληση, προσαρμοσμένα στις ανάγκες των τοπικών αγορών εργασίας και στην υποστήριξη ανέργων γυναικών για τη δημιουργία Κοινωνικών Συνεταιριστικών Επιχειρήσεων Κοινωνικής Φροντίδας θέλει να συμμετάσχει ο Δήμος Αλμυρού, ενώ το θέμα θα συζητηθεί στη σημερινή συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου, το οποίο και συνεδριάζει σήμερα Τετάρτη στις 7.00 το απόγευμα.

Πιο συγκεκριμένα θα τεθούν προς έγκριση η συμμετοχή στην Αναπτυξιακή Σύμπραξη «Συμπολιτεία Απασχόλησης» κα θα προταθεί η ίδρυση Αναπτυξιακής Σύμπραξης με την ίδια επωνυμία, στην οποία θα συμμετέχει ο Δήμος Αλμυρού με συντονιστή φορέα τo Πήλιον Όρος – Αστική Μη Κερδοσκοπική Εταιρία και συμμετέχοντες φορείς από όλο το φάσμα των εμπλεκόμενων ομάδων (Δήμος Αλμυρού, Δήμος Ρήγα Φεραίου, Δήμος Ζαγοράς – Μουρεσίου, Δήμος Νοτίου Πηλίου, Εταιρία Συμβούλων Ε.Ε.Ο. Group A.E., Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας με δύο εργαστήρια και ΜΟΚΕ, ΣΒΘΚΕ, ΚΕΚ ΑΚΜΗ, Εταιρία Ανάπτυξης Πηλίου, Αναπτυξιακή Όθρυος, Γυναικείος Αγροτουριστικός Συνεταιρισμός Τρικερίου, Ένωση Ξενοδόχων, Πολιτιστικός Σύλλογος Ι. Κορδάτος).

Επίσης θα συζητηθεί και η συμμετοχή του Δήμου στην Αναπτυξιακή Σύμπραξη «ΠΑΝΔΩΡΑ» και προτείνεται ο Δήμος να συμμετάσχει στην υπό σύσταση Αναπτυξιακή Σύμπραξη «ΠΑΝΔΩΡΑ – Υποστήριξη ανέργων γυναικών για τη Δημιουργία Κοινωνικών Συνεταιριστικών Επιχειρήσεων Κοινωνικής Φροντίδας».

Στην ίδια συνεδρίαση θα συζητηθεί η αναμόρφωση του προϋπολογισμού εσόδων και εξόδων του Δήμου έτους 2012 καθώς και η επικαιροποιημένη μελέτη και ο τρόπος εκτέλεσης του έργου «Αποκατάσταση παλαιού κτηρίου Δημ. Σχ. Ευξεινούπολης» προϋπ. 405.900 €.

Τέλος το Σώμα θα απασχολήσει η απόφαση του Διοικητικού Συμβουλίου της ΔΕΥΑΛ για το τέλος αποχέτευσης σύμφωνα με την οποία το τέλος σύνδεσης αποχέτευσης θα καταβάλλεται, αν είναι με διακανονισμό, σε δόσεις με το ποσό να είναι 750 € ανά σύνδεση διακεκριμένης ιδιοκτησίας πλέον ΦΠΑ από το οποίο και θα καταβάλλεται ως προκαταβολή ποσό 100 € πλέον ΦΠΑ με τη σύνδεση και το υπόλοιπο ποσό σε 10 ισόποσες εξαμηνιαίες δόσεις.

Σε περίπτωση εφάπαξ καταβολής θα υπάρχει έκπτωση 10%, ενώ οι νέες κατοικίες θα θεωρούνται οι οικοδομές των οποίων η ημερομηνία έκδοσης οικοδομικής αδείας θα είναι μετά την έγκριση της παρούσας απόφασης, θα πληρώνουν εφάπαξ το ποσό που αφορά το τέλος σύνδεσης αποχέτευσης διότι δεν έχουν έξοδα κατασκευής βόθρου.

Αλίκη Φωτιάδου

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου