ΑΛΜΥΡΟΣ

Αναδείχθηκε μονοπάτι στη Βρύναινα

αναδείχθηκε-μονοπάτι-στη-βρύναινα-291951

Το προηγούμενο Σάββατο 12 Μαΐου μέλη του ΕΟΣ Αλμυρού μαζί με κατοίκους του Δ.Δ. Βρύναινας περπάτησαν, σημάδεψαν και καθάρισαν το μονοπάτι – καλντερίμι που υπάρχει λίγο έξω από τη πρώην κοινότητα της Βρύναινας.

Το συγκεκριμένο καλντερίμι είναι ίσως το μοναδικό που σώζεται στη περιοχή σε τέτοια έκταση και οδηγεί στην Κάτω Ιερά Μονή Ξενιάς (παλιό Μοναστήρι) σε χρόνο 1 ώρα και 20 λεπτά, ενώ από τη Βρύναινα προς το Μοναστήρι δεν έχει μεγάλη υψομετρική διαφορά, είναι πλέον ευδιάκριτο και απομένει μια ακόμα προσπάθεια για να αναδειχθεί το πλακόστρωτό του.

Όπως επισημαίνουν από τον ΕΟΣ Αλμυρού μπορεί κανείς να εκκινήσει από τη πλατεία του χωριού, κάτω από το παλιό καμπαναριό και ακολουθώντας τα «κόκκινα» σημάδια να «βαδίσει» στα ίχνη του καλντεριμιού.

Η ορειβατική – εθελοντική ομάδα χρειάστηκε 3.30 ώρες λεπτά να ολοκληρώσει το έργο της και το αποτέλεσμα της προσπάθειάς τους ικανοποίησε όλους, περισσότερο όμως ικανοποίησε το σύλλογο η συμμετοχή των κατοίκων της περιοχής που βοήθησαν για να αναδειχθεί ένα όμορφο κομμάτι του τόπου τους και της περιοχής!

Το συγκεκριμένο μονοπάτι (Κ.Ι.Μ.Ξενιάς – Βρύναινα) θα αποτελέσει την αρχή (ή το τέλος) του μονοπατιού Νο2 (Μ2) με το όνομα «Κρόνος» που θα οδηγεί από το παλαιό μοναστήρι της Ξενιάς στη Βρύναινα, από εκεί μέσου μονοπατιού μέσα από το δρυοδάσος και περνώντας το μονότοξο πέτρινο γεφύρι της «Ξενιάς» θα βγαίνει στην Άνω Ι. Μ. Ξενιάς, θα συνεχίζει προς το Δ.Δ. Κοκκωτών και από εκεί μέσω δασικού δρόμου θα ανηφορίζει προς το ελατόδασος του «Πετροκάναλου.

Μέσα από το δάσος, μονοπάτι θα οδηγεί προς τη 2η ψηλότερη κορυφή της Όθρυος (ή περιμετρικά αυτής από «Περδικόβρυση») και θα κατηφορίζει προς «Τσατάλι» για να καταλήξει στο Δ.Δ. Κοφών! Μια διαδρομή – διάσχιση που θα συνδέει τρείς πρώην κοινότητες, δύο μοναστήρια, ένα πέτρινο γεφύρι και μία κορυφή της Όθρυος!

Πρόκειται για μια εθελοντική – φιλόδοξη προσπάθεια του ΕΟΣ Αλμυρού για τη καταγραφή, ανάδειξη και αποτύπωση των μονοπατιών της Όθρυος και τις ομορφιές που αυτή κρύβει. Τονίζεται πως στην όλη προσπάθεια συμμετείχαν οι κ.κ. Τσάπρας Ν. Χαλκιάς Ι. (πρόεδρος Δ.Δ. Βρύναινας) και τα μέλη του συλλόγου οι κ.κ. Μυλωνάς Γε. Λαμπροθανάση Αγ. Μπόσινα Ειρ. Τσιτσόπουλος Ν. και Ζαβός Χ.

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου