ΑΛΜΥΡΟΣ

Tango en la Sal στον Αλμυρό

tango-en-la-sal-στον-αλμυρό-298487

Το «Tango en la Sal» δίνει την ευκαιρία στους Αλμυριώτες να γευτούν την εμπειρία του χορού και να γεμίσουν ξεχωριστή ενέργεια

Το «Tango en la Sal» είναι μία ανεξάρτητη ομάδα χορού που γεννήθηκε από την αγάπη μιας παρέας φίλων για το αργεντίνικο tango και μετράει μόλις μερικούς μήνες ζωής. Η ονομασία «Tango en la Sal» δεν αποτελεί κάποια λατινοαμερικάνικη έκφραση. Είναι ένα απλό λογοπαίγνιο που σκαρφίστηκαν δύο μέλη της ομάδας και χρησιμοποιήθηκε αρχικά σαν παιχνίδι. Χωρίς να μεταφράζουμε πιστά, σημαίνει για μας tango στο «αλάτι» δηλαδή στον Αλμυρό!

Στο ξεκίνημά της στόχος ήταν η ψυχαγωγία των μελών, η ευαισθητοποίησή τους στη μουσική και στην κουλτούρα του αργεντίνικου tango, αλλά και η εκμάθηση του χορού. Στην πορεία όμως, μέσα από μικρές βραδιές χορού (milongas), η ομάδα διαπίστωσε πως ολοένα και περισσότεροι άνθρωποι νιώθουν την ίδια ανάγκη να εκφραστούν, να γευτούν την εμπειρία του χορού και να γεμίσουν ξεχωριστή ενέργεια.

«Μέσα στις προθέσεις μας είναι απλώς να προσφέρουμε μία διαφορετική πρόταση, χωρίς να προσδοκούμε μία «παράσταση για λίγους». Απώτερος σκοπός μας είναι να αναλάβουμε στο εγγύς μέλλον μια μεγάλη διοργάνωση, θέλοντας να συνδράμουμε αφενός στη διάδοση του tango και αφετέρου να συμπληρώσουμε ένα κομμάτι στο πολιτιστικό παζλ της περιοχής μας», τονίζεται.

Ήδη διοργανώθηκε η 6η κατά σειρά milonga στην οποία παρευρέθησαν ερασιτέχνες αλλά και επαγγελματίες χορευτές από τον Αλμυρό, τον Πτελεό, το Βόλο και τη Λάρισα και στη μουσική επιμέλεια της βραδιάς ανέλαβαν φίλοι από το Σύλλογο «Los Milongueros de Larissa», οι οποίοι με τις μουσικές τους επιλογές από tango, milongas και tangovals, ως επί το πλείστον από την πρώιμη «χρυσή» εποχή του τάνγκο (1935-1955), ταξίδεψαν τους παραβρισκόμενους σε μια άλλη εποχή.

Η ομάδα απαριθμεί 15 ενεργά μέλη και περίπου 60 μέλη – φίλους του tango από την ευρύτερη περιοχή της Θεσσαλίας, οι οποίοι τιμούν με την παρουσία τους στην καθιερωμένη πλέον milonga στον Αλμυρό. Συναντιέται κάθε Δευτέρα για ένα δίωρο μάθημα.

Για πληροφορίες οι ενδιαφερόμενοι να απευθύνονται στα τηλέφωνα: 6948-105652 και 6942-462307.

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου