ΑΛΜΥΡΟΣ

Θέσεις μαθητείας σε τοπικές επιχειρήσεις

θέσεις-μαθητείας-σε-τοπικές-επιχειρή-301464

Από το 1ο Επαγγελματικό Λύκειο Αλμυρού ανακοινώθηκε ότι ξεκίνησαν οι εγγραφές επιχειρήσεων για νέο Πρόγραμμα του Υπουργείου Παιδείας, συγχρηματοδοτούμενο από το ΕΣΠΑ, «Μαθητεία για αποφοίτους», μέσα από το οποίο θα δίνεται ευκαιρία σε νέους αποφοίτους Τεχνικής Εκπαίδευσης των τελευταίων 2-3 ετών να αποκτήσουν την πρώτη επαφή τους με την αγορά εργασίας, πραγματοποιώντας μαθητεία 6 ωρών ημερησίως σε επιχειρήσεις που προσφέρουν θέσεις μαθητείας.

Η καινοτομία του προγράμματος έγκειται στη χρήση πληροφοριακού συστήματος με διαδικτυακή πρόσβαση, μέσα από την ηλεκτρονική πύλη www.mathiteia4u.gov.gr όπου και θα μπορούν οι ενδιαφερόμενες επιχειρήσεις να εγγράφουν θέσεις μαθητείας και οι ενδιαφερόμενοι νέοι απόφοιτοι να δηλώνουν προτίμηση για θέσεις μαθητείας με ηλεκτρονική δήλωση και στη χορήγηση υποτροφίας στο μαθητευόμενο και στην διασφάλιση της ασφαλιστικής κάλυψης του από το Υπουργείο Παιδείας.

Παράλληλα με το πρόγραμμα δίνεται η ευκαιρία σε νέους αμέσως μετά την αποφοίτησή τους και λίγο πριν μπουν στην αγορά εργασίας, να μάθουν την εργασιακή πραγματικότητα, να αξιοποιήσουν τις γνώσεις που απέκτησαν σε πραγματικό εργασιακό περιβάλλον και να αποκτήσουν εργασιακή εμπειρία.

Ποιοι απόφοιτοι μπορούν να συμμετέχουν

Η δυνατότητα δίνεται σε νέους αποφοίτους Τεχνικής Εκπαίδευσης των τελευταίων 2-3 σχολικών ετών που έχουν εκπληρώσει τη στρατιωτική τους θητεία και δικαίωμα να δηλώσουν συμμετοχή έχουν οι Απόφοιτοι των Δημοσίων ΕΠΑΛ-ΕΠΑΣ και Απόφοιτοι αντιστοίχων Δομών Ειδικής Αγωγής και Εκπαίδευσης.

Οι ενδιαφερόμενοι απόφοιτοι εγγράφονται στο σύστημα και δηλώνουν το ενδιαφέρον τους για έως 4 θέσεις μαθητείας τις οποίες έχουν δηλώσει οι επιχειρήσεις.

Κατόπιν διαδικασίας επιλογής από τις επιχειρήσεις και εφόσον υπάρχει διαθεσιμότητα, προσφέρεται θέση μαθητείας έως έξι μήνες και για έξι ώρες κάθε εργάσιμη ημέρα. Χορηγείται υποτροφία από το Υπουργείο Παιδείας Δια Βίου Μάθησης & Θρησκευμάτων, ενώ σε περίπτωση διακοπής Μαθητείας, ο απόφοιτος έχει δυνατότητα επανεγγραφής σε επόμενο κύκλο, μέχρι και 2 φορές, για όσο χρόνο θα υπολείπεται για τη συμπλήρωση μαθητείας 6 μηνών.

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου