ΑΛΜΥΡΟΣ

Σχολείο Δεύτερης Ευκαιρίας στον Αλμυρό

σχολείο-δεύτερης-ευκαιρίας-στον-αλμυ-302841

Στη λειτουργία Σχολείου Δεύτερης Ευκαιρίας στον Αλμυρό προσανατολίζεται η Αντιδημαρχία Παιδείας – Αθλητισμού – Πολιτισμού για τη νέα σχολική χρονιά, ανάλογα με το ενδιαφέρον που θα επιδείξουν όσοι από την ευρύτερη περιοχή δεν διαθέτουν απολυτήριο Γυμνασίου και είναι άνω των 18 ετών.

Το πρόγραμμα είναι ταχύρυθμο και διαρκεί 18 μήνες, που διακρίνονται σε δύο εννεάμηνες περιόδους (δύο σχολικά έτη). Το εβδομαδιαίο ωρολόγιο πρόγραμμα καλύπτει 21 διδακτικές ώρες, είναι τετράωρο και απογευματινό, ενώ το πρόγραμμα απαρτίζεται από τα παρακάτω μαθήματα: Ελληνική Γλώσσα, Μαθηματικά, Πληροφορική, Αγγλικά Κοινωνική Εκπαίδευση, Περιβαλλοντική εκπαίδευση, αισθητική αγωγή, στοιχεία τεχνολογίας και φυσικών επιστημών και Προσανατολισμός – Συμβουλευτική σε θέματα επαγγελματικής σταδιοδρομίας.

Ο Δήμος Αλμυρού δεν θα επιβαρυνθεί οικονομικά από την λειτουργία του Σ.Δ.Ε., αφού χρηματοδοτείται από το ΕΣΠΑ, παρά μόνο θα πρέπει να παραχωρήσει μια αίθουσα διδασκαλίας. Μέσα στο ερχόμενο καλοκαίρι ο Δήμος θα διοργανώσει ενημερωτικές εκδηλώσεις για το Σ.Δ.Ε. και όσοι ενδιαφέρονται απ’ όλη την περιοχή να ενημερωθούν περαιτέρω γι’ αυτό, μπορούν να επικοινωνούν με το τηλέφωνο 24220-24857.

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου