ΑΛΜΥΡΟΣ

Χρέη 4,4 εκ. ευρώ βαραίνουν τον Αλμυρό

χρέη-44-εκ-ευρώ-βαραίνουν-τον-αλμυρό-306563

Σύμφωνα με την έκθεση απογραφής που παρουσιάστηκε στην τελευταία συνεδρίαση

Με τις αιχμές της μείζονος αντιπολίτευσης για ανακρίβειες και ελλιπή στοιχεία στην απογραφή της περιουσίας του Δήμου Αλμυρού εγκρίθηκε κατά πλειοψηφία το θέμα στην ειδική συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου. Σύμφωνα με τα στοιχεία αυτή τη στιγμή τον Καλλικρατικό Δήμο βαραίνουν χρέη 4.4 εκ. ευρώ.

ΡΕΠΟΡΤΑΖ: Αλίκη Φωτιάδου

Η Επιτροπή του Δήμου που ασχολήθηκε με την απογραφή με Πρόεδρο τον Αντιδήμαρχο Οικονομικών κ. Δημ. Τσούτσα κατέληξε σε σημαντικά συμπεράσματα για την κατάσταση στην οποία περιήλθε ο Δήμος Αλμυρού μετά τη συγχώνευση με τους άλλους Δήμους και την ανάληψη όλων των υποχρεώσεών τους ως διάδοχος ΟΤΑ.

Όπως προέκυψε από τα στοιχεία που παρουσιάστηκαν στο Σώμα το συνολικό χρέος του νέου Δήμου ανερχόταν σε 5.182.960 εκ. ευρώ, ωστόσο έως και την ολοκλήρωση και παρουσίαση της απογραφής έχουν αποπληρωθεί 800.000 ευρώ σε υποχρεώσεις με αποτέλεσμα το σημερινό χρέος του Δήμου να ανέρχεται στις 4.4 εκ. ευρώ εκ των οποίων τα 2.4 εκ. αφορούν σε ανεξόφλητα τιμολόγια, οι 380.000 ευρώ είναι οι οφειλές των αιρετών, ενώ 1.5 εκ. ευρώ είναι οι δανειακές υποχρεώσεις του Δήμου.

Σε ό,τι αφορά τα «βαρίδια» του χρέους, αυτά μεταφράζονται στον πρώην Δήμο Σούρπης που φαίνεται να έχει ένα χρέος που ανέρχεται στα 1.866.214 ευρώ και στον πρώην Δήμο Πτελεού με 978.144 ευρώ, ενώ τη μικρότερη επιβάρυνση προκαλεί η Ανάβρα με μόλις 66.101 ευρώ ανεξόφλητα τιμολόγια.

Όπως επεσήμανε ο κ. Τσούτσας, ο Δήμος έκανε αγώνα δρόμου και μέσα σε ένα διάστημα 15 μηνών κατάφερε με τις δυσκολίες που υπάρχουν να αποπληρώσει χρέη και υποχρεώσεις ύψους 800.000, ενώ ερωτηθείς στη διάρκεια της συνεδρίασης από τον σύμβουλο της μείζονος μειοψηφίας κ. Καλλέ αν αισθάνεται άσχημα που παρέλαβε αυτά τα χρέη, σημείωσε πως δεν αισθάνεται διότι απλά τα παρέλαβε και δεν τα δημιούργησε.

Από την πλευρά του ο επικεφαλής της μείζονος μειοψηφίας Χρήστος Βούλγαρης, ο οποίος και καταψήφισε την απογραφή, τόνισε πως υπάρχουν ανακρίβειες και δεν έχουν καταγραφεί όλα τα στοιχεία. «Έχουν εμφανιστεί στο γραφείο μου εργολάβοι που λένε ότι έχουν αναλάβει έργα και δεν έχουν πληρωθεί γιατί δεν υπάρχουν τιμολόγια. Όλα αυτά δεν τα είδαμε στην απογραφή να είναι καταχωρημένα, που σημαίνει ότι υπάρχει έλλειψη στοιχείων».

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου