ΑΛΜΥΡΟΣ

Κατάσχεση σε τραπεζικούς λογαριασμούς στο Δήμο Αλμυρού

κατάσχεση-σε-τραπεζικούς-λογαριασμο-314901

Δεν πρόκειται να αφήσει σε ησυχία τον Δήμο Αλμυρού ο γνωστός πια εργολάβος που διεκδικεί ποσό 302.343 ευρώ για έργα που εκτέλεσε στον πρώην Δήμο Σούρπης.

Μετά από τους δύο άγονους πλειστηριασμούς στο Ειρηνοδικείο Αλμυρού δύο παραθαλάσσιων δημοτικών οικοπέδων στο Αχίλλειο Πτελεού προχώρησε σε κατάσχεση εις χείρας τρίτων ταμειακών αποθεμάτων του Δήμου στις Τράπεζες Eurobank και Πειραιώς ύψους 331.000 ευρώ.

ΡΕΠΟΡΤΑΖ: Αλίκη Φωτιάδου

Ειδικότερα τα συγκεκριμένα ταμειακά αποθέματα ο Δήμος τα προόριζε για την αποπληρωμή υποχρεώσεων προς τρίτους καθώς και για τη μισθοδοσία ωστόσο όλες οι πληρωμές μπλοκαρίστηκαν μετά την κατάσχεση του εργολάβου.

Ο εργολάβος προχώρησε στην συγκεκριμένη κίνηση καθώς η απόφαση αναστολής του πλειστηριασμού είχε εκδοθεί υπό τον όρο κατάθεσης εγγύησης ύψους 140.000 ευρώ απόφαση ωστόσο που σύμφωνα με τους δικηγόρους του εργολάβου είχε ατέλειες και δεν αποσαφήνιζε τον τρόπο καταβολής της εγγύησης την οποία και ο Δήμος είχε καταθέσει στον πρώτο πλειστηριασμό δηλαδή περίπου πριν από ένα μήνα.

Βέβαια ο Δήμος δεν έμεινε με σταυρωμένα χέρια και η Νομική Υπηρεσία κατέθεσε δύο αιτήσεις ασφαλιστικών μέτρων και συγκεκριμένα η πρώτη αφορούσε στην αναστολή της κατάσχεσης για να συμπληρωθεί η απόφαση του Μονομελούς Πρωτοδικείου Βόλου και να ορίσει την εγγυητική επιστολή του Δήμου ως αποδεκτό τρόπο πληρωμής, ενώ η δεύτερη είχε να κάνει με την αναστολή εκτέλεσης του κατασχετηρίου.

Οι αιτήσεις ωστόσο απερρίφθησαν από το Μονομελές Πρωτοδικείο με αποτέλεσμα ο Δήμος να αναζητά τρόπους να ξεμπλοκαριστούν οι λογαριασμοί αλλά και να έρθει σε συμβιβασμό με τον εργολάβο καθώς πλέον από ό,τι φαίνεται ο δεύτερος είναι αποφασισμένος να μην κάνει πίσω και να διεκδικήσει με οποιοδήποτε τρόπο τις οφειλές στο πρόσωπο του από τον πρώηνΔήμοΣούρπης.

Μάλιστα σήμερα θα υποβληθούν στον Επίτροπο του Ελεγκτικού Συνεδρίου χρηματικά εντάλματα ύψους 140.000 ευρώ προς έγκριση ώστε την Παρασκευή να εκταμιευτούν διαφορετικά την ίδια ημέρα θα γίνει ανάληψη του παραπάνω ποσού από τραπεζικό λογαριασμό του Δήμου.

Πάντως από το Δήμο εκτιμούν ότι με την καταβολή επιτέλους των 140.000 ευρώ για τα έργα που υποστηρίζει ότι εκτέλεσε στη Σούρπη αλλά αμφισβητούνται από το Δήμο για τον αριθμό και την πραγματική αξία τους, θα ανασταλεί προσωρινά η δικαστική αντιπαράθεση που έφτασε και σε πλειστηριασμούς ακινητών.

Τονίζεται πως ο εργολάβος έχει επιδώσει στο Δήμο κατασχετήριο έγγραφο για ένα οικόπεδο 864 τετραγωνικών μέτρων στο Αχίλλειο και συγκεκριμένα στη θέση «Ζουμάκι» και ένα οικόπεδο έκτασης 2.166 τ.μ. στην ίδια θέση.

Σύμφωνα με όσα έγιναν γνωστά,απορρίφθηκε αίτημα του Δήμου γιαπροσωρινή διαταγή σε αίτηση αναστολής και άμεσα καλείται να καταβάλει το ποσό της εγγυητικής επιστολής ύψους 140.000 ευρώ, χρήματα τα οποία ο εργολάβος μπορεί να εισπράξει άμεσα από λογαριασμούς του Δήμου.

Τέλος στη χθεσινή της συνεδρίαση η Οικονομική Επιτροπή του Δήμου Αλμυρού αποφασίστηκε μεταξύ άλλων για τρεις διαταγές πληρωμής, συνολικού ποσού 15.000 ευρώ να γίνει διακανονισμός με τους ενάγοντες ενώ αντίστοιχες περιπτώσεις που αφορούσαν απαιτήσεις κατά του πρώην Δήμου Πτελεού αναβλήθηκαν για επόμενη συνεδρίαση της Επιτροπής.

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου