ΑΛΜΥΡΟΣ

Νέα Διοίκηση με τρεις γυναίκες

νέα-διοίκηση-με-τρεις-γυναίκες-328081

Στο Σύλλογο Σαρακατσαναίων Ευξεινούπολης και Περιχώρων «Η Στάνη»

Ανανεωμένο και με την ανάδειξη τριών γυναικών από τις αρχαιρεσίες συγκροτήθηκε σε Σώμα το νέο Διοικητικό Συμβούλιο του Συλλόγου Σαρακατσαναίων Ευξεινούπολης και Περιχώρων «Η Στάνη».

Τα μέλη του νέου Δ.Σ. είναι τα εξής:

-Πρόεδρος: Πρεβεζιάνος Ιωάννης

-Α’ Αντιπρόεδρος: Καραγιώργος Κωνσταντίνος

-Β’ Αντιπρόεδρος: Γεώργιος Αμβράζης

-Γεν. Γραμματέας: Νικολέτα Δήμου

-Ταμίας: Πρεμέτης Δημήτριος

-Ειδ. Γραμ. Δημ. Σχέσεων: Γαλατσίδας Αλέξανδρος

-Έφορος Υλικού: Ρουπακιά Ιωάννα

-Μέλη Αμπραζογούλα Κωνσταντία, Μαχάς Πέτρος.

Τα μέλη της Εξελεγκτικής Επιτροπής ήταν οι: Γαλατσίδας Ιωάννης, Γκόβαρης Ευάγγελος και Κωτούλας Λεωνίδας και αντιπρόσωποι στην Π.Ο.Σ.Σ. εκλέχτηκαν οι Δαλακούρας Ηλίας και Μαρμαγκιώλης Ευάγγελος.

Κατά την πρώτη συνεδρίαση του νέου Δ.Σ. εκφράστηκε η κοινή επιθυμία να συνεχιστεί και να ενταθεί ακόμη περισσότερο η κοινή δράση όλων, με στόχο να διαφυλαχθεί η παράδοση των Σαρακατσαναίων, να μεταδοθούν μηνύματα και πρότυπα, αρχές και αξίες, αλλά και ο τρόπος ζωής της φυλής, ώστε να διδαχθούν οι νεότεροι και να εμπνευστούν από τη φιλοσοφία και το ήθος τους.

Κοινή θέση όλων των μελών μάλιστα ήταν ότι ιδιαίτερα σήμερα, εποχή της οικονομικής κρίσης, οι πρακτικές και η λιτότητα του Σαρακατσάνικου βίου πρέπει με πολλούς τρόπους να αναδειχθούν και να αξιοποιηθούν, κινητοποιώντας τη νέα γενιά, ώστε να γίνουν μαθήματα επιβίωσης χρήσιμα σε όλους μας.

Προκειμένου να υλοποιηθούν οι παραπάνω στόχοι, το νέο Δ.Σ. θα προγραμματίσει εκδηλώσεις των οποίων ο χρόνος και το θέμα θα ανακοινωθούν σύντομα.

Επιτυχημένος ο ετήσιος χορός Με μεγάλη, για ακόμα μία φορά, συμμετοχή του κόσμου πραγματοποιήθηκε και φέτος ο ετήσιος χορός του Συλλόγου. Τα τρία πολυπληθή τμήματα του Συλλόγου αποτελούμενα από παιδιά όλων των ηλικιών παρουσίασαν ντυμένα με παραδοσιακές σαρακατσάνικες στολές διάφορους χορούς με τη καθοδήγηση της καθηγήτριας φυσικής αγωγής Χριστίνας Κούργια, αποσπώντας το θερμό χειροκρότημα όλων των παρευρισκομένων, ενώ το χορευτικό κομμάτι της βραδιάς έκλεισε με το τμήμα γυναικών το οποίο έδωσε καλές εντυπώσεις και έλαβε θετικά σχόλια από όλους!

Οι τραγουδιστές της βραδιάς ήταν ο Σταύρος Τσαλάγκας με τον Ιωάννη Τσιάτσιο και ο Βούζας Θωμάς στο κλαρίνο. Η διασκέδαση, το κέφι και ο χορός κράτησαν μέχρι αργά, σε μια βραδιά άρτια οργανωμένη, με πολλά παραδοσιακά εδέσματα και κλήρωση λαχειοφόρου με πλούσια δώρα.

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου