ΑΛΜΥΡΟΣ

Οι κόντρες στο Δημοτικό Συμβούλιο

οι-κόντρες-στο-δημοτικό-συμβούλιο-342716

Ο Δημοτικός Σύμβουλος της μείζονος μειοψηφίας Δημήτρης Εσερίδης γράφει για την κατάσταση που επικρατεί στις τελευταίες δύο συνεδριάσεις του Δημοτικού Συμβουλίου

«Για μια ακόμη φορά γίναμε μάρτυρες θλιβερών επεισοδίων, στο Δημοτικό Συμβούλιο από την απαράδεκτη τακτική του «νικητή των εκλογών κ. Χατζηκυριάκου», ο οποίος κατά πάγια τακτική και χάνοντας τον έλεγχο και την ψυχραιμία του σε κάθε συμβούλιο επιτίθεται φραστικά στη μείζονα αντιπολίτευση με υβριστικές φράσεις και χειρονομίες. Μας προβληματίζει ιδιαίτερα «η είσοδος» του κ. Χατζηκυριάκου στην αίθουσα του Δημοτικού Συμβουλίου με έναν τρόπο επιθετικής συμπεριφοράς φέρνοντας σε δύσκολη θέση τον πρόεδρο του Δημοτικού Συμβουλίου και εν γένει όλους τους Δημοτικούς Συμβούλους. Θα του συνιστούσα πριν από κάθε Δημοτικό Συμβούλιο να ξεκουράζεται λίγο.

Ζητάμε κάποια στοιχεία, όπως ακριβώς προβλέπεται από τον Νόμο, και η απάντηση του ήταν να μας δείξει που μας έχει γραμμένους εξαναγκάζοντας μας να αλληλογραφούμε δια του Τύπου και οι επερωτήσεις μας να γίνονται μηνυτήριες αναφορές. Και είμαι σίγουρος ότι μόνο έτσι θα είμαστε καλοί και αγαπημένοι.

Σχετικά με τις επερωτήσεις που κάναμε και τις ψευδείς απαντήσεις που μας έδωσε, μήπως έχει την εντύπωση ότι δεν γνωρίζουμε για πιο λόγο το γκρέιντερ του Δήμου βρίσκεται στη Λάρισα τρία χρόνια στην αυλή ενός συνεργείου χωρίς να επισκευαστεί; Τα τιμολόγια κάποιων δεκάδων χιλιάδων ευρώ σε ξυλεία στέγης, ραμποτέ κ.α. πήγαν στο Κουρί; Γνωρίζετε ότι από το 2007 έως το 2010 ο Πολιτιστικός Οργανισμός, η Επιχείρηση Πολιτισμού και το ΚΔΑΠ δεν έχουν καταθέσει απολογισμό και ισολογισμό; Γνωρίζετε ότι με αίτηση μου από τις 20 Αυγούστου του 2011 και μέχρι σήμερα δεν μου έχει δοθεί ακόμη ο λογαριασμός Γενικής εκμετάλλευσης; Είναι τυχαίο λοιπόν ότι και στους τρεις αυτούς οργανισμούς Πρόεδρος ήταν ο κ. Καραμπάσης;

Μας αναφέρει ο Δήμαρχος μέσα στο συμβούλιο πάρα πολλές φορές ότι είναι ο νικητής των εκλογών (κάτι που δεν αμφισβητούμε. Ας ακούσει λοιπόν. Δήμαρχε κέρδισες τις εκλογές από την συλλογική δουλειά όλων των υποψηφίων συμβούλων σου και την πρώτη και την δεύτερη Κυριακή. Εμείς χάσαμε την εκλογή, επειδή ξεχάσαμε να κάνουμε ένα ιδιαίτερο συμφωνητικό (σε κάποιους) ότι με την είσοδο τους στο ψηφοδέλτιο εγγυόμαστε και την εκλογή τους… (τα σχόλια προς όλους). Αυτοί είναι οι λόγοι για τους οποίους σήμερα είσαι ο νικητής των εκλογών.

Ο Δήμαρχος είναι άλλο πράγμα, είναι θεσμός. Η παρουσία του Δημάρχου είναι επιβλητική. Έχει το σεβασμό όλων. Είναι ο πρώτος πολίτης αυτής της περιοχής. Ο λόγος του διακρίνεται από σύνεση, ταπεινότητα και ειλικρίνεια και πάντα με σεβασμό στον κάθε ένα συνομιλητή του. Το έργο του είναι αυτό που τον κάνει να δημιουργεί και να νιώθει υπερήφανος, ότι τίμησε την ψήφο των Δημοτών του. Είναι η ταυτότητα του κάθε αιρετού, όταν φεύγοντας από την θέση που κατείχε, οι δημότες του εξακολουθούν να τον σέβονται. Δυστυχώς όλα αυτά ούτε καν τ’ ακούμπησες ακόμα Δήμαρχε.

Γράφω πάντα με καλόβουλη σκέψη και θέλω να πω ότι πολύ φοβάμαι ότι στο τέλος της θητείας σου θα υπάρχει μόνο μία πίκρα από τους προέδρους των Τοπικών Συμβουλίων που θα βλέπουν τα περιουσιακά στοιχεία του Δήμου να κατάσχονται από απλήρωτους προμηθευτές, απλήρωτους εργολάβους και το γαμώτο και από εργολάβους που ενώ δεν έχουν κάνει έργο κατάσχουν την περιουσία του Δήμου.

Για όλους του παραπάνω λόγους, όπως επίσης και για την γενικότερη απαράδεκτη συμπεριφορά σου, αναγκάζομαι να μην σ’ αποκαλώ «Δήμαρχο», αλλά μόνο νικητή των εκλογών. Κύριε «νικητή των εκλογών» θα πρέπει να αντιληφθείτε ότι η παρουσία και ο λόγος της αντιπολίτευσης είναι σημαντικός. Μας ενδιαφέρει η Ανάπτυξη, η Πρόοδος και η Ευημερία αυτού του τόπου, καθώς επίσης και τη βοήθεια που απλόχερα δίνουμε προς εσάς για να φθάνετε στο σημείο να μας αντιμετωπίζετε ως «Αυτοί εκεί», ή ως εχθρούς με υπέρμετρη αλαζονεία και αριβισμό. Ο Χρήστος Βούλγαρης, ο Αρχηγός του ψηφοδελτίου μας, στο μπόι σε σχέση μ’ εμένα είναι πιο κοντός, απέδειξε όμως πάρα πολλές φορές ότι έχει.

Φίλε Βαγγέλη, έχεις τον χρόνο να αλλάξεις τακτική και να συνεργαστείς με την αντιπολίτευση, οι οποίοι δεν είναι τυχαίοι, προς όφελος του Δήμου κι εσένα του ιδίου».

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου