ΑΛΜΥΡΟΣ

Εγκαινιάστηκε η Σχολή Αγιογραφίας Ευξεινουπόλης

εγκαινιάστηκε-η-σχολή-αγιογραφίας-ευ-342750

Ήδη έχουν γραφτεί 30 μαθητές, ενώ πολλοί ήταν οι δημότες που παραβρέθηκαν στην τελετή

Με την τέλεση της Ακολουθίας του Αγιασμού από τον Σεβ. Μητροπολίτη Δημητριάδος και Αλμυρού κκ. Ιγνάτιο, ξεκίνησε τη Δευτέρα 12 Μαρτίου και επίσημα τη λειτουργία της η Σχολή Αγιογραφίας του Ιερού Ναού Κοιμήσεως της Θεοτόκου Ευξεινουπόλεως «Υμνωδία Χρωμάτων».

Μετά το πέρας του Αγιασμού ο Προϊστάμενος του Ιερού Ναού Πρωτ. π. Γεώργιος Μπέκας έκανε αναφορά για τον σκοπό ίδρυσης και λειτουργίας της Σχολής, ο οποίος είναι καθαρά ποιμαντικός, ενώ θα προσφέρει μια ευκαιρία γόνιμης και δημιουργικής απασχόλησης στους συμμετέχοντες, σε καιρούς, μάλιστα, όπου τα πάντα δείχνουν ζοφερά και όλοι αναζητούν διεξόδους.

Στην ομιλία του ο κ. Ιγνάτιος εξέφρασε τη χαρά του για την νέα επίσκεψή του στην Ενορία της Ευξεινούπολης, όπου διαπιστώνει το ολοένα αυξανόμενο ποιμαντικό έργο που επιτελείται και όπως ανέφερε χαρακτηριστικά «όλες οι δράσεις και οι ευκαιρίες που προσφέρονται στους πιστούς, πέραν της Λατρείας, όντως αποδεικνύουν πως σ’ αυτή την Ενορία επιτελείται και μια άλλη λειτουργία μετά τη Θεία Λειτουργία».

Επίσης ευχαρίστησε τον π. Γεώργιο και τους συνεργάτες του για την όλη προσπάθεια, επαίνεσε τον υπεύθυνο δάσκαλο της Σχολής Νεκτάριο Κουρκουβάτη, αγιογράφο και απευθυνόμενος στους 30 και πλέον μαθητές της Σχολής, τόνισε την αξία των Ιερών Εικόνων στη ζωή της Ορθοδόξου Εκκλησίας, τη σπουδαιότητα που διαδραματίζουν στην καθημερινότητα των πιστών, σημειώνοντας χαρακτηριστικά την πρακτική άλλων χριστιανικών ομολογιών, όπως Ρωμαιοκαθολικών και Προτεσταντών, οι οποίοι άλλοτε υποτιμούν ή και αρνούνται την χρήση των Εικόνων.

Τέλος, υπογράμμισε πως η ιερή τέχνη της Αγιογραφίας εξυμνεί το Θεό και πως το χέρι του αγιογράφου αποτελεί τη γλώσσα με την οποία δοξολογείται ο Δημιουργός.

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου