ΑΛΜΥΡΟΣ

Στη Θεσσαλονίκη το Γυμνάσιο Ευξεινούπολης

στη-θεσσαλονίκη-το-γυμνάσιο-ευξεινού-354736

Πραγματοποιήθηκε η ημερήσια εκπαιδευτική εκδρομή των μαθητών

Οι μαθητές του Γυμνασίου Ευξεινούπολης πραγματοποίησαν την ημερήσια εκπαιδευτική εκδρομή τους στη Θεσσαλονίκη την Παρασκευή. Ξεναγήθηκαν στο μητροπολιτικό ναό του Αγίου Δημητρίου και στις κατακόμβες από την καθηγήτρια Καραγιαννοπούλου Μαρία και στη συνέχεια επισκέφτηκαν το Λευκό Πύργο, ενώ έκαναν και βόλτα στην όμορφη παραλία της Θεσσαλονίκης.

Στο Πλανητάριο «Νόησις» παρακολούθησαν την προβολή της ταινίας «Η Γη και εγώ», μια ταινία που εντάσσεται στο πλαίσιο της εκπαίδευσης για το περιβάλλον και την αειφορία και παρουσιάζει με απλό τρόπο σύνθετα ζητήματα και επιστημονικά δεδομένα, με στόχο την ευαισθητοποίηση και τη διαμόρφωση φιλοπεριβαλλοντικών στάσεων. Στο μουσείο Τεχνολογίας είχαν την ευκαιρία να θαυμάσουν στον τομέα της Αρχαίας Ελληνικής Τεχνολογίας δείγματα τεχνολογικών επιτευγμάτων της αρχαίας Ελλάδας.

Τα εκθέματα αφορούσαν σε τομείς της καθημερινής ζωής, των κατασκευών, της μηχανολογίας και άλλων, αναδεικνύοντας παράλληλα και το πολιτισμικό πλαίσιο μέσα στο οποίο εμφανίστηκαν. Στον τομέα της τεχνολογίας των μεταφορών, οχήματα ιστορικού, συλλεκτικού και εκπαιδευτικού ενδιαφέροντος, από τη δεκαετία του ’20 μέχρι και το πρόσφατο παρελθόν, μετέφεραν νοερά τους μαθητές σε άλλες εποχές, αναδεικνύοντας με μοναδικό τρόπο την εξέλιξη της τεχνολογίας και του σχεδιασμού των αυτοκινήτων, βοηθώντας τους παράλληλα να νιώσουν τον ενθουσιασμό και τα ερεθίσματα των δημιουργών τους.

Τους βοηθούν ακόμα να θυμηθούν και να γνωρίσουν κάποια ξεχωριστά ή λιγότερα γνωστά αυτοκίνητα που υπήρξαν «σταθμοί» και επηρέασαν κατοπινές εξελίξεις, αλλά και να συγκρίνουν τις τάσεις του παρελθόντος με αυτές του παρόντος και ίσως του μέλλοντος. Τέλος στο τεχνοπάρκο οι μαθητές είχαν τη δυνατότητα να αναζητήσουν και να αποκαλύψουν μυστικά της τεχνολογίας και της επιστήμης και να γευτούν, εκτός από την ικανοποίηση της διάθεσής τους για γνώση, τον ενθουσιασμό της ανακάλυψης.

Τα διαδραστικά και συμμετοχικά εκθέματα ενθαρρύνουν την ενασχόληση με την τεχνολογία, εισάγουν σταδιακά τον επισκέπτη στη λογική και στις μεθόδους της επιστημονικής σκέψης και κάνουν την κατανόηση βασικών επιστημονικών νόμων και θεμάτων, κυριολεκτικά παιγνίδι.

Οι μαθητές επέστρεψαν ενθουσιασμένοι από την εκπαιδευτική εκδρομή στη Θεσσαλονίκη, ενώ τους συνόδεψαν οι εκπαιδευτικοί: Σταυραντώνη Μαρία, Καραγιαννοπούλου Μαρία, Πετρά Ευαγγελία, Σιαμέτη Αθανασία, Μηλιώνη Φωτεινή, Χαμτζίδου Αγγελική και Κουτμάνης Παναγιώτης.

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου