ΑΛΜΥΡΟΣ

Η βροχή δεν πτόησε το Καρναβάλι

η-βροχή-δεν-πτόησε-το-καρναβάλι-354919

Με σημείο αναφοράς την Ευξεινούπολη εκδηλώσεις πραγματοποιήθηκαν σε όλη την περιοχή

Η βροχή και το τσουχτερό κρύο την Κυριακή της αποκριάς δεν στάθηκαν ικανά να ρίξουν την διάθεση και το κέφι τόσο των δημοτών της Ευξεινούπολης όσο και των πολλών επισκεπτών και το Καρναβάλι… αν και μισό πραγματοποιήθηκε κανονικά.

Κάτω από τους ήχους δυνατής μουσικής παρέλασαν τα εννιά συνολικά άρματα με τα πληρώματα να γεμίζουν κέφι τον κόσμο, ωστόσο δεν παρέλασαν τα πεζοπόρα τμήματα λόγω της κακοκαιρίας, ενώ οι μαζορέτες διασκέδασαν τον κόσμο με ένα ιδιαίτερο χορευτικό πρόγραμμα! Σε όλους κεράστηκαν νηστίσιμα εδέσματα και κρασί που είχε διαθέσει ο Δήμος Αλμυρού.

Οι εορτασμοί είχαν ξεκινήσει από το βράδυ της Κυριακής και τον αποκριάτικο χορό του Πολιτιστικού Συλλόγου Ευξεινούπολης που πραγματοποιήθηκε με επιτυχία στο « Κτήμα Παπαθανασίου – Τιμπλαλέξη».

Αναμμα φωτιάς στον Πλάτανο

Φωτίστηκε η νύχτα στον Πλάτανο, όπου οι Πλατανιώτες αναβίωσαν και φέτος το παραδοσιακό έθιμο «άναμμα φωτιάς» στην κεντρική πλατεία του χωριού, η οποία γέμισε με κόσμο που γλέντησε στο εορταστικό κλίμα των Αποκριών.

Πρωτοβουλία για την εκδήλωση ανέλαβαν ο Πολιτιστικός Σύλλογος Πλατάνου «Η Πρόοδος» και ο Αθλητικός Σύλλογος Πλατάνου «Οι Μυρμιδόνες» σε συνεργασία με το Τοπικό Συμβούλιο, χαρίζοντας μια αξέχαστη αποκριάτικη βραδιά στους παρευρισκόμενους.

Οι γυναίκες του χωριού προσέφεραν σε όλους τις υπέροχες πλατανιώτικες πίτες τους και μοίρασαν γευστικούς μεζέδες. Το νόστιμο κρασί από τους ντόπιους οινοπαραγωγούς έρεε άφθονο συμβάλλοντας τα μέγιστα στο κέφι των επισκεπτών.

Εκαψαν τον Καρνάβαλο στο ΑχίλλειοΟι καρναβαλιστές συγκεντρώθηκαν από νωρίς το απόγευμα στην πλατεία του χωριού, όπου και άρχισε το αποκριάτικο πάρτι. Ακολούθησε παρέλαση των καρναβαλιστών στην παραλιακή οδό του Αχιλλείου η οποία κατέληξε στην παραλία του Εξοχικού, όπου άναψαν φωτιά κι έκαψαν τον Καρνάβαλο. Η γιορτή συνεχίστηκε με κρασί, μεζέδες και πολύ χορό…

Τη Σούρπη επισκέφθηκε η τρόικα!

Τη Σούρπη επισκέφθηκε η τρόικα στον αποκριάτικο χορό που διοργάνωσε με μεγάλη επιτυχία ο Πολιτιστικός Σύλλογος «Οι Νήες». Για ακόμη μια χρονιά ο Πολιτιστικός Σύλλογος Σούρπης και η θεατρική του ομάδα γιόρτασαν το Καρναβάλι με τον δικό τους τρόπο. Η εκδήλωση πραγματοποιήθηκε στην Ταβέρνα του Κατσαμπέκη την Παρασκευή 24 Φλεβάρη και η θεατρική ομάδα άνοιξε τη βραδιά με σατιρικά μονόπρακτα και χορογραφίες που χάρισαν πολύ γέλιο και κέφι στους παρευρισκόμενους. Η αρχή έγινε με την επίσκεψη της τρόικας στο χωριό και συνεχίστηκε με τον Απόστολο Γκλέτσο και τη βουτιά για τον σταυρό…

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου