ΑΛΜΥΡΟΣ

Ανω-κάτω το Δ.Σ. Αλμυρού

ανω-κάτω-το-δ-σ-αλμυρού-357772

Προσωπική διαμάχη και απειλές μεταξύ Δημάρχου και Χ. Βούλγαρη

Σε φραστική αντιπαράθεση διαρκείας για γερά νεύρα εξελίχτηκε το Δημοτικό Συμβούλιο Αλμυρού στη χθεσινοβραδινή του συνεδρίαση. Βαριές κουβέντες και χαρακτηρισμοί αλλά και απειλές επί προσωπικού εκτόξευσαν δημοτικοί σύμβουλοι τόσο της μειοψηφίας, όσο και της πλειοψηφίας, με τον Δήμαρχο Β. Χατζηκυριάκο και τον επικεφαλής της μείζονος μειοψηφίας Χ. Βούλγαρη να εμπλέκονται σε μια άνευ προηγουμένου προσωπική διαμάχη και τον δεύτερο μαζί με την παράταξή του να αποχωρούν τελικά «έως να σταματήσει ο εμπαιγμός από τη Δημοτική Αρχή» όπως είπαν.

ΡΕΠΟΡΤΑΖ: Αλίκη Φωτιάδου

«Δεν καταλαβαίνω τον εκνευρισμό σου. Αν μάλωσες στο σπίτι σου και έχεις νεύρα εμείς δεν σου φταίμε» είπε ο Χρήστος Βούλγαρης φτάνοντας τον Δήμαρχο στα άκρα. «Μη ξανατολμήσεις να μιλήσεις για το σπίτι μου, γιατί δεν ξέρεις πώς θα φύγεις από εδώ μέσα. Είναι η τέταρτη φορά που το κάνεις, πρόσεξε καλά. Δεν ντρέπεσαι λίγο; Αν ξανατολμήσεις να το πιάσεις το σπίτι μου ξανά στο στόμα σου θα έχεις να κάνεις με μένα σε προσωπικό επίπεδο» φώναζε ο Δήμαρχος με τον Πρόεδρο του Σώματος Φ. Χατζηδημητρίου να του ζητά να ηρεμήσει και εκείνος να εξοργίζεται ακόμα περισσότερο, λέγοντας χαρακτηριστικά: «Πώς να ηρεμήσω; Μιλάει για το σπίτι μου».

Όλα βέβαια ξεκίνησαν αρκετή ώρα πιο πριν με αφορμή απάντηση σε επερώτηση του κ. Βούλγαρη αναφορικά με τα υποπροϊόντα των Σφαγείων και συγκεκριμένα το που αυτά διατίθενται και πως καθώς όπως υποστήριζε στην επερώτησή του από το 2007 και μετά τα υπολείμματα κάθε εβδομάδα διατίθενται σε ιδιώτη στη Λάρισα.

Παίρνοντας το λόγο ο Πρόεδρος της Κοινωφελούς Θανάσης Σαρρής εξήγησε πως από την 1η του 2011 δεν υπάρχει ενδιαφερόμενος να τα πάρει, ενώ ο ιδιώτης είχε διαθέσει ένα ψυγείο στα σφαγεία αξίας 10.000 – 12.000 ευρώ και η συμφωνία ήταν να παίρνει ένα μέρος από τα λίπη. «Κανένας δεν ενδιαφέρθηκε να τα πάρει έστω και δωρεάν και αναγκαζόμαστε να τα μεταφέρουμε σε εργοστάσιο στο Τύρναβο με αποτέλεσμα να πληρώνουμε 50.000 – 60.000 ευρώ το χρόνο συν τις βενζίνες» τόνισε ο κ. Σαρρής και πρόσθεσε πως ο ιδιώτης από τη Λάρισα έκανε πρόσφατα συμφωνία και θα τα παίρνει προς 10 λεπτά το κιλό.

Η αρχή του… χαμού!

Όταν ο κ. Βούλγαρης ρώτησε το όνομα του ιδιώτη ξεκίνησε ο χαμός στο Δημοτικό Συμβούλιο. «Δεν το ξέρω το όνομα. Του είπα να έρθει στο γραφείο και δεν ήρθε και δεν ξέρω ποιος είναι» είπε ο κ. Σαρρής με τον Δήμαρχο να παίρνει το λόγο και να αναφέρει πως «μακάρι να συμφωνήσουμε, γιατί και για εμάς κόστος είναι και να έρθει κάποιος ακόμα και με 5 λεπτά. Αλλά όπως πάντα θέλετε να αφήνετε υπονοούμενα για σκάνδαλα».

Χτυπώντας τα χέρια στα έδρανα, τα μικρόφωνα και με τους κ.κ. Βούλγαρη, Μαμούρα, Εσερίδη να σηκώνονται όρθιοι και τις φωνές από το Δημοτικό Συμβούλιο να φτάνουν στην πλατεία ακολούθησαν διάλογοι άνευ προηγουμένου με τον κ. Σαρρή να κατηγορεί τον κ. Βούλγαρη για φτηνή πολιτική και τον δεύτερο να απαντάει νευριασμένα πως δεν είναι δυνατόν να μην ξέρουν 4 χρόνια πού πάνε τα λίπη.

Βούλγαρης: Είναι δυνατόν να μην ξέρετε πού πάνε 4 χρόνια; Χατζηκυριάκος: Δεν ξέρουμε, κ. Βούλγαρη. Μας κατηγορείς για κάτι; Βούλγαρης: Δεν ξέρεις δηλαδή 5 χρόνια Δήμαρχος; Χατζηκυριάκος: Δεν σου απαντάω με τον τρόπο σου. Έλεος πια, με το ζόρι να μας κλείσουν μέσα. Εσερίδης: Φοβάσαι;Χατζηκυριάκος: Δεν φοβάμαι τίποτα. Μαμούρας: Πες μας, σε ρωτάμεΧατζηκυριάκος: Θα μας δείρετε κιόλας; Το μόνο που σας ενδιαφέρει είναι να κάνετε σκάνδαλα. Σαρρής: Πρέπει να ξέρουν αυτοί…Εσερίδης: Το αυτοί να το πεις στη γυναίκα σου, όχι σε μένα. Σαρρής: Μου ξέφυγε, συγνώμη. Εσερίδης: Ο κύριος της κυρίας αποκαλεί εμάς αυτοί. Δεν ντρέπεσαι. Χατζηκυριάκος: Ο κ. Μαμούρας πολύ το ευχαριστιέται όταν ακούει τον κ. Βούλγαρη να με απειλεί. Αυτοϊκανοποιείται με αυτά. Ευτυχώς τέτοια αντιπολίτευση έκανα μόνο για λίγο και δεν την ξαναέκανα. Βούλγαρης: Το πόσους θα κοροϊδέψεις ακόμα θα το δούμε. Χατζηκυριάκος: Έχεις πάθει ψυχολογικό σοκ που έχεις χάσει 3 τετραετίες. Βούλγαρης: Πες μου πού πάνε, αλλιώς δεν είσαι Δήμαρχος. Χατζηκυριάκος: Δεν θα το πεις εσύ, ο λαός θα το πει.

Στο σημείο αυτό ακολούθησε η παρέμβαση του Προέδρου ο οποίος και έληξε το επεισόδιο για να αναγνώσει τις νέες επερωτήσεις, με αυτή για την χλωρίωση στο νερό του Αχιλλείου, να προκαλεί την προσωπική φραστική διαμάχη Δημάρχου – Χ. Βούλγαρη και τελικά ο δεύτερος με την παράταξή του αποχώρησαν λέγοντας πως μέχρις ότου το Δ.Σ. αποφασίσει να σταματήσει τον εμπαιγμό και το παιχνίδι μαζί τους τότε θα επανέλθουν στις συνεδριάσεις.

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου