ΑΛΜΥΡΟΣ

Βγήκαν στο σφυρί… αλλά δεν πήγε κανείς

βγήκαν-στο-σφυρί-αλλά-δεν-πήγε-κανεί-363176

Εργολάβος διεκδικεί 302.343 ευρώ για έργα που εκτέλεσε στον πρώην Δήμο Σούρπης

Προσωρινοί τίτλοι τέλους έπεσαν χθες στο «θρίλερ» που εκτυλίσσεται στον Δήμο Αλμυρού με τον εργολάβο που διεκδικεί ποσό 302.343 ευρώ για έργα που εκτέλεσε στον πρώην Δήμο Σούρπης. Χθες δύο παραθαλάσσια οικόπεδα του Δήμου στο Αχίλλειο Πτελεού βγήκαν στο σφυρί στο Ειρηνοδικείο Αλμυρού, ωστόσο οι τοπικοί φορείς που συγκεντρώθηκαν για να αποτρέψουν τον πλειστηριασμό ευτυχώς δεν χρειάστηκε να κάνουν τίποτα αφού δεν προσήλθε κανένας ενδιαφερόμενος!

ΡΕΠΟΡΤΑΖ: Αλίκη Φωτιάδου

Ειδικότερα ο εν λόγω εργολάβος είχε επιδώσει στον Δήμο έκθεση κατάσχεσης των δύο οικοπέδων συνολικού εμβαδού 3.000 τ.μ. μέτρων περίπου για οφειλές του πρώην Δήμου Σούρπης. Ο Δήμος κατέθεσε αίτηση ανακοπής και το μεσημέρι της Τρίτης, και πιο συγκεκριμένα μετά τις 2.30 μ.μ., εκδόθηκε απόφαση του Μονομελούς Πρωτοδικείου Βόλου σύμφωνα με την οποία αναστελλόταν ο χθεσινός πλειστηριασμός εφόσον ο Δήμος κατέβαλε στον εργολάβο εγγύηση ύψους 140.000 ευρώ.

Πρέπει να αναφερθεί ότι η απόφαση του Πρωτοδικείου δεν έδινε στον Δήμο διορία καταβολής της εγγύησης με αποτέλεσμα σε περίπτωση που δεν δινόταν χθες έως και τις 4.00 το μεσημέρι, οπότε και είχε προγραμματιστεί ο πλειστηριασμός, τα χρήματα στον εργολάβο ο πλειστηριασμός θα προχωρούσε κανονικά όπως και έγινε.

Από το πρωί της Τετάρτης η Δημοτική Αρχή ξεκίνησε αγώνα δρόμου και σε επικοινωνία με τράπεζες προσπάθησε να εξασφαλίσει εγγυητική επιστολή την οποία και θα έδινε στον εργολάβο κάτι που τελικά δεν κατέστη δυνατό.

Στις 4.00 μετά το μεσημέρι ο Δήμαρχος Βαγγέλης Χατζηκυριάκος, ο Αντιδήμαρχος Ηλίας Τσαμπίρας, ο επικεφαλής της μείζονος μειοψηφίας Χρήστος Βούλγαρης καθώς και δημοτικοί σύμβουλοι τόσο της πλειοψηφίας, όσο και της μειοψηφίας, πήγαν σύσσωμοι στο Ειρηνοδικείο Αλμυρού ώστε να αποτρέψουν τη διαδικασία και να μην γίνει ο πλειστηριασμός κάτι που τελικά δεν χρειάστηκε αφού δεν προσήλθε κανένας υπερθεματιστής.

Σύμφωνα με το πρόγραμμα του πλειστηριασμού, για την απαίτηση του εργολάβου βγήκαν σε πλειστηριασμό ένα οικόπεδο 864 τετραγωνικών μέτρων στο Αχίλλειο και συγκεκριμένα στη θέση «Ζουμάκι», αξίας 138.000 ευρώ με τιμή πρώτης προσφοράς τα 2/3 της αξίας, δηλαδή 92.000 ευρώ και ένα οικόπεδο έκτασης 2.166 τ.μ. στην ίδια θέση με εκτιμώμενη αξία 120.000 ευρώ και τιμή πρώτης προσφοράς 80.000 ευρώ.

Από εδώ και στο εξής εάν ο εργολάβος το επιθυμεί έχει δικαίωμα να δώσει εντολή για νέο πρόγραμμα πλειστηριασμού σε 40 ημέρες, κάτι που σημαίνει ότι ο Δήμος θα πρέπει να συνεχίσει την προσπάθεια εξασφάλισης εγγυητικής επιστολής, ενώ τονίζεται πως η εκδίκαση της ανακοπής της διαδικασίας μετά από προσφυγή του Δήμου στη Δικαιοσύνη έχει οριστεί για τον Ιανουάριο.

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου