ΑΛΜΥΡΟΣ

Αναστολή πλειστηριασμών στον Αλμυρό

αναστολή-πλειστηριασμών-στον-αλμυρό-364321

Για οφειλές 300.000 ευρώ σε εργολάβο υπό τον όρο ο Δήμος να καταβάλει εγγύηση 140.000 ευρώ

Με απόφαση του Μονομελούς Πρωτοδικείου Βόλου αναστέλλεται ο προγραμματισμένος για σήμερα πλειστηριασμός δύο οικοπέδων του Δήμου Αλμυρού για τα οποία είχε εκδοθεί αναγκαστική εκτέλεση διαταγής πληρωμής μετά από έκθεση κατάσχεσης που είχε επιδώσει στο Δήμο εργολάβος διεκδικώντας 302.343 ευρώ για έργα που εκτέλεσε στον πρώην Δήμο Σούρπης.

ΡΕΠΟΡΤΑΖ: Αλίκη Φωτιάδου

Τα δύο οικόπεδα επρόκειτο να βγουν στο σφυρί σήμερα στο Ειρηνοδικείο Αλμυρού, ωστόσο χθες το μεσημέρι εξεδόθη η απόφαση του Μονομελούς Πρωτοδικείου σύμφωνα με την οποία αναστέλλεται η εκτέλεση του εκπλειστηριασμού μέχρι την έκδοση της απόφασης επί της ανακοπής της κατάσχεσης υπό τον όρο ο Δήμος να δώσει εγγυητικό ποσό στον εργολάβο ύψους 140.000 ευρώ.

Ουσιαστικά είναι το ποσό το οποίο και ο Δήμος δεν έχει αμφισβητήσει – στην αίτηση ανακοπής αμφισβητείται ποσό 200.000 ευρώ περίπου για έργα που υποστηρίζει ο εργολάβος ότι έχει κάνει στην Σούρπη – ενώ δεν αναφέρεται μέχρι πότε θα πρέπει να δοθεί το συγκεκριμένο ποσό.

Για την υπόθεση ο Δήμος Αλμυρού έχει προσφύγει στη Δικαιοσύνη, αμφισβητώντας τη νομιμότητα της διαδικασίας ανάθεσης, παρακολούθησης, εκτέλεσης και παραλαβής των έργων, ακόμη και τον αριθμό τους.

Τονίζεται πως ο συγκεκριμένος εργολάβος απασχολεί το Δήμο Αλμυρού από την αρχή της θητείας του νέου Δήμου καθώς έχει εκτελέσει δεκάδες έργα στο πρώην Δήμο Σούρπης τα οποία μετά από έλεγχο Επιτροπής που συστήθηκε από τον Δήμο προέκυψε ότι από σύνολο 42 τα 27 ήταν «φαντάσματα».

«Σύννεφο» οι αγωγές

Η μία μετά την άλλη εμφανίζονται οι υποχρεώσεις που βαραίνουν το Δήμο Αλμυρού. Στην τελευταία συνεδρίαση της Οικονομικής Επιτροπής το Σώμα απασχόλησε αγωγή για ποσό 11.000 ευρώ που έχει καταθέσει φυσικό πρόσωπο για τον καθαρισμό οδών της Σούρπης από μπάζα και χώματα στις 7 Δεκεμβρίου 2009 και αγωγή άλλου πολίτη για οφειλή 6.000 και πλέον ευρώ για προμήθεια καυσίμων στο Δήμο Σούρπης μετά από προφορική συμφωνία που επικαλείται ότι υπήρξε με τη Δημοτική Αρχή.

Επίσης η Οικονομική Επιτροπή εξέτασε αγωγές πρώην αιρετών που διεκδικούν σήμερα από το Δήμο Αλμυρού έξοδα παράστασης τα οποία έπρεπε να λαμβάνουν από το Δήμο της περιοχής τους και συγκεκριμένα οι πρόεδροι των Τοπικών Συμβουλίων Βρύναινας, Αγ, Τριάδας και Αγ. Ιωάννη ζητούν από το νέο Δήμο Αλμυρού να τους καταβάλει 16.000 ευρώ, 10.500 ευρώ και 16.700 ευρώ περίπου για όσο διάστημα ασκούσαν καθήκοντα Προέδρων.

Τέλος στην ίδια συνεδρίαση εγκρίθηκε η διάθεση πιστώσεων του προϋπολογισμού 2012 μετά τη νομιμοποίησή του από την Αποκεντρωμένη Διοίκηση, ενώ εγκρίθηκαν και οι εκθέσεις οικονομικών στοιχείων εκτέλεσης του προϋπολογισμού 2011 για τα δύο τελευταία τρίμηνα.

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου