ΑΛΜΥΡΟΣ

Κόντρα Για Τις Εφημερίες

κόντρα-για-τις-εφημερίες-378531

Μεταξύ του διοικητή του Νοσοκομείου και του επικεφαλής της μείζονος μειοψηφίας

Από τη δίωρη σκληρή λεκτική κόντρα μεταξύ του Διοικητή του Νοσοκομείου Βόλου Αριστείδη Ζαχαρόπουλου και του επικεφαλής της μείζονος μειοψηφίας Χρήστου Βούλγαρη στιγματίστηκε το προχθεσινό Δημοτικό Συμβούλιο Αλμυρού αναφορικά με το πρόβλημα που έχει προκύψει με τις εφημερίες στο Κέντρο Υγείας της περιοχής. Αιτία η αίτηση των 10 συμβούλων της μειοψηφίας για σύγκληση του Σώματος στην οποία και γινόταν αναφορά στον τρόπο διορισμού του Διοικητή.

ΡΕΠΟΡΤΑΖ: Αλίκη Φωτιάδου

Πιο συγκεκριμένα μέχρι και τη νέα απόφαση του Διοικητικού Συμβουλίου του Νοσοκομείου οι εφημερίες στο Κέντρο Υγείας Αλμυρού γίνονταν από δύο γιατρούς που βρίσκονταν σε ενεργή εφημερία και από ένα γιατρό ετοιμότητας, τον οποίο ειδοποιούσαν να σπεύσει για βοήθεια στην περίπτωση που συνέβαινε κάποιο έκτακτο περιστατικό.

Ωστόσο με τη νέα απόφαση της Διοίκησης στα χερσαία Κέντρα Υγείας του νομού θα εφημερεύει ενεργά ένας γιατρός και ένας θα βρίσκεται σε μικτή εφημερία, κάτι που σημαίνει πως ο δεύτερος γιατρός θα φεύγει από το Κέντρο Υγείας στις 9.00 το βράδυ και θα ειδοποιείται να επιστρέψει εάν υπάρχει επείγον περιστατικό -απόφαση που εξόργισε τόσο τους ίδιους τους γιατρούς, όσο και την Τοπική Αρχή και κοινωνία.

Το θέμα ήρθε στο προχθεσινό Δημοτικό Συμβούλιο μετά από αίτηση της αντιπολίτευσης, στην οποία όμως υπήρχαν αιχμές για τον διορισμό του Διοικητή, κάτι που εξόργισε τον κ. Ζαχαρόπουλο ο οποίος και παραβρέθηκε στη συνεδρίαση μετά από κάλεσμα της Δημοτικής Αρχής.

Δίωρη σκληρή κόντρα

Στην επιστολή των 10 συμβούλων της μείζονος μειοψηφίας τονιζόταν χαρακτηριστικά πως «δεν μπορούμε και δεν δικαιούμαστε να είμαστε θεατές του κινδύνου ζωής των δημοτών από αποφάσεις των διορισμένων του ανύπαρκτου ΠΑΣΟΚ».

Παίρνοντας το λόγο στη συνεδρίαση ο κ. Ζαχαρόπουλος χαρακτήρισε απίστευτες τις παραπάνω κατηγορίες, με τον κ. Βούλγαρη να τον διακόπτει και να του απαντά πως «είστε διορισμένος από την κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ και δεν θα πρέπει να ξεχνάτε ότι η θητεία σας τελειώνει μετά τις εκλογές» και συνεχίζοντας με υπονοούμενα για τα «αξιοκρατικά κριτήρια διορισμού του Διοικητή».

Εξοργισμένος ο κ. Ζαχαρόπουλος πετάχτηκε πάνω και άρχισε να φωνάζει στον Πρόεδρο του Δ.Σ. Φώτη Χατζηδημητρίου, λέγοντας πως κανείς δεν μπορεί να διασύρει την καριέρα του, ενώ ο ίδιος χθες σε δηλώσεις του στον ΤΑΧΥΔΡΟΜΟ τόνισε πως «έγινε μια άθλια απόπειρα να μετατραπεί το Δ.Σ. σε χώρο διασυρμού στελεχών της δημόσιας διοίκησης και αντέδρασα στο βαθμό που μπορούσα, πάντα με βάση τα πεπραγμένα. Ωστόσο κάποιοι στο Δημοτικό Συμβούλιο θέλησαν να δημιουργήσουν ένα ευτελές επίπεδο».

Σε εκείνο το σημείο τα πνεύματα κατευνάστηκαν για λίγο με τον κ. Ζαχαρόπουλο να αναφέρεται στην πολιτική που εφαρμόζεται στην Υγεία, παρουσιάζοντας τα οικονομικά στοιχεία του Νοσοκομείου και απευθυνόμενος στον κ. Βούλγαρη τον ρώτησε αν όλα αυτά τα στοιχεία τον ενδιαφέρουν. «Αυτό που με ενδιαφέρει είναι ότι ο αδερφός μου μπήκε στο Νοσοκομείο για προγραμματισμένη επέμβαση, η οποία δεν έγινε λόγω έλλειψης υλικών» απάντησε ο κ. Βούλγαρης και πρόσθεσε πως «η υγεία δεν μπορεί να μετρηθεί με βιβλίο εσόδων-εξόδων».

Ο κ. Ζαχαρόπουλος συνέχισε την αναφορά στα οικονομικά του Νοσοκομείου και το συμμάζεμα που έχει γίνει, ωστόσο για άλλη μια φορά απευθύνθηκε στον κ. Βούλγαρη ρωτώντας τον αν γνωρίζει τα όσα λέει, με τον δεύτερο να χτυπά το χέρι στο έδρανο και να ξεκαθαρίζει στον Πρόεδρο του Δημοτικού Συμβουλίου ότι δεν θα δεχθεί άλλες προκλήσεις.

Μετά από μια δίωρη σκληρή κόντρα των δύο αντρών, στη διάρκεια της οποίας ο κ. Βούλγαρης από τα νεύρα του βγήκε τρεις φορές από την αίθουσα, ενώ είπε χαρακτηριστικά «τόσα χρόνια δικηγόρος δεν έχω βραχνιάσει ξανά τόσο», ο κ. Ζαχαρόπουλος διευκρίνισε ότι οι μειώσεις στις εφημερίες έγιναν για να εξοικονομήσει το Νοσοκομείο Βόλου χρήματα, διότι υπάρχει πλαφόν στα έξοδα για τις εφημερίες. Μάλιστα το συνολικό κέρδος είναι περίπου 1.000 ευρώ το μήνα.

Πρέπει εδώ να σημειωθεί ότι στην συνεδρίαση παραβρέθηκαν και γιατροί από το Κέντρο Υγείας, στους οποίους ωστόσο ο κ. Ζαχαρόπουλος δεν επέτρεψε να κάνουν ερωτήσεις, καθώς όπως διευκρίνισε χθες στον ΤΑΧΥΔΡΟΜΟ «δεν μπορούσε το Δ.Σ. να μετατραπεί σε ανακριτικό γραφείο ούτε σε πειθαρχικό όργανο και αυτό θα γινόταν αν απαντούσα σε ερωτήσεις γιατρών».

Να επανέλθουν οι εφημερίες

Τελικά το Σώμα κατέκρινε την απόφαση της διοίκησης του Νοσοκομείου και αποφάσισε ομόφωνα την έκδοση ψηφίσματος που θα ζητάει την επαναφορά των εφημεριών στην προηγούμενη κατάσταση. Μάλιστα θα διερευνηθεί και η δυνατότητα στο Κ.Υ. να μην δίνονται τα 5 ευρώ. Πάντως μέχρι και σήμερα το ιατρικό προσωπικό έχει αποφασίσει ο δεύτερος γιατρός να βρίσκεται όλη τη νύχτα στο Κέντρο Υγείας χωρίς να καταβάλλονται οι ανάλογες απολαβές.

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου