ΑΛΜΥΡΟΣ

Στο Δημοτικό Συμβούλιο οι κατασχέσεις του Μ. Πρίφτη

στο-δημοτικό-συμβούλιο-οι-κατασχέσει-398854

Πρόκειται για δύο παραθαλάσσια οικόπεδα στο Ζουμάκι Αχιλλείου συνολικού εμβαδού 3.000 τ.μ.

Στο Δημοτικό Συμβούλιο – μετά από σχετική απόφαση της Οικονομικής Επιτροπής του Δήμου Αλμυρού – παραπέμφθηκε το θέμα της αναγκαστικής κατάσχεσης ακίνητης περιουσίας του Δήμου Αλμυρού και αφορά στα περιβόητα πια έργα που εκτέλεσε ο εργολάβος Μανώλης Πρίφτης στον πρώην Δήμο Σούρπης μετά τη θεομηνία που είχε πλήξει την περιοχή το Δεκέμβριο του 2009.

Το κατασχετήριο, το οποίο επιδόθηκε στο Δήμο στις 19 Δεκεμβρίου, περιλαμβάνει δύο παραθαλάσσια οικόπεδα στο Αχίλλειο τα οποία συνορεύουν και αποτελούν έναν ενιαίο χώρο συνολικού εμβαδού 3.000 τ.μ. περίπου στη θέση Ζουμάκι, ενώ πρέπει να αναφερθεί πως το συνολικό χρέος έναντι του εργολάβου είναι της τάξης των 300.000 ευρώ περίπου και αφορά σε πληρωμές 42 έργων.

Η Οικονομική Επιτροπή στην τελευταία της συνεδρίασης αποφάσισε να έρθει το θέμα για συζήτηση στο Δημοτικό Συμβούλιο, ώστε μέχρι εκείνη την στιγμή να έχει ολοκληρωθεί και ο έλεγχος των έργων που έχει εκτελέσει ο εν λόγω εργολάβος στην περιοχή της Σούρπης από την τριμελή επιτροπή που έχει συγκροτηθεί και αποτελείται από τον Αντιδήμαρχο Τεχνικών Υπηρεσιών Ηλία Τσαμπίρα και δύο υπαλλήλους του Δήμου τους κ.κ. Γκίκα και Πλατή.

«Το Δημοτικό Συμβούλιο είναι το ανώτατο όργανο του Δήμου και είναι αυτό που πρέπει να αποφασίσει τι θα γίνει με τις κατασχέσεις», αναφέρει το μέλος της Οικονομικής Επιτροπής και επικεφαλής της μείζονος μειοψηφίας Χρήστος Βούλγαρης.

Πάντως απόφαση της Δημοτικής Αρχής από τη πρώτη στιγμή ήταν να προβεί σε όλα τα ένδικα μέσα και να ακολουθήσει κάθε νόμιμη διαδικασία ώστε να προστατευτούν τα περιουσιακά στοιχεία του Δήμου και να ανακοπούν οι κατασχέσεις.

Αλίκη Φωτιάδου

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου