ΑΛΜΥΡΟΣ

Ο αθλητισμός ενάντια στα ναρκωτικά

ο-αθλητισμός-ενάντια-στα-ναρκωτικά-403370

Με απόλυτη επιτυχία ολοκληρώθηκε το Πανελλήνιο Πρωτάθλημα KnockDownKumite, που ήρθε για πρώτη φορά στην πόλη του Αλμυρού στο Κλειστό Δημοτικό Γυμναστήριο Αλμυρού. Συνολικά 250 αθλητές έλαβαν μέρος από κάθε γωνία της Ελλάδος και ανάμεσα σ’ αυτούς 12 επίλεκτοι πρωταθλητές οι οποίοι προσέφεραν πλούσιο θέαμα πάνω στο Ring. Στους αγώνες τιμήθηκε από την Πανελλήνια Ομοσπονδία Karate το Αντιναρκωτικό Μέτωπο Αλμυρού για την προσφορά του στον τόπο.

Στην εκδήλωση απηύθυνε χαιρετισμό ο Πρόεδρος του Αντιναρκωτικού Μετώπου Θανάσης Δημάκος, ο οποίος μεταξύ άλλων επεσήμανε πως ο αθλητισμός μπορεί να γίνει ένας από τους παράγοντες στον αγώνα κατά των ναρκωτικών.

«Είναι γενικά αποδεκτό πως το πρόβλημα της χρήσης ναρκωτικών ουσιών είναι ένα πολύπλοκο και πολυδιάστατο ψυχοκοινωνικό φαινόμενο, οι επιδράσεις του οποίου στο άτομο, την οικογένεια, την κοινωνία και ιδιαίτερα στην νεολαία αποτελούν μια από τις κυριότερες παγκόσμιες προκλήσεις της εποχής μας. Με βάση τα επίσημα στοιχεία των τελευταίων χρόνων αναφορικά με τη χρήση και διάδοση των ναρκωτικών στον τόπο μας αλλά και με τον αριθμό θανάτων που έχουν καταγραφεί, δεν μπορεί παρά να αισθανόμαστε ανησυχία για το μέλλον. Δυστυχώς, γινόμαστε μάρτυρες θανάτων από τη χρήση, γεγονός που δεν επιτρέπει εφησυχασμό αλλά επιβάλλει επαγρύπνηση», τόνισε ο κ. Δημάκος.

Ο ίδιος επεσήμανε πως είναι ανάγκη να πείσουμε τη νεολαία ότι πρέπει να αμυνθεί και να συστρατευθεί με όλες τις κοινωνικές δυνάμεις στον αγώνα κατά των ναρκωτικών. «Πρωτοβουλίες με χαρακτήρα πολιτιστικό, οικολογικό, ψυχαγωγικό, αθλητικό μπορούν να συμβάλουν στην εμπέδωση της λογικής πως οι νέοι άνθρωποι μπορούν να είναι μαζί, να αθλούνται, να διασκεδάζουν, να επικοινωνούν και να δημιουργούν χωρίς ναρκωτικά», ανέφερε και συνεχάρη τον αθλητικό σύλλογο «Μαχητές» με προπονητή τον Αντώνη Λεωνίδα που διατηρεί σχολές στην Ευξεινούπολη και τη Ν. Αγχίαλο για τη διοργάνωση του Πανελλήνιου Πρωταθλήματος ΝΟΚ ΝΤΑΟΥΝ ΚΟΥΜΙΝΤΕ.

Η διοργάνωση

Οι αγώνες ολοκληρώθηκαν αργά το μεσημέρι, ενώ έγινε και μια μικρή διακοπή για την προσέλευση και βράβευση των επίσημων καλεσμένων. Τιμητική πλακέτα παρέλαβε από τον διοργανωτή των αγώνων και Αντιπρόεδρο της Πανελλήνιας Ανεξάρτητης Οργάνωσης Κyokushikai karate Αντώνη Λεωνίδα ο Δήμαρχος Αλμυρού Βαγγέλης Χατζηκυριάκος, ενώ στον κ. Δημάκο την τιμητική πλακέτα την παρέδωσε ο πρόεδρος της πανελλήνιας ανεξάρτητης οργάνωσης kyokushinkai karate Παπαπούλιος Ιωάννης και στην συνέχεια ο πρόεδρος της πανελλήνιας ομοσπονδίας knock down kumite Παναγοηλιόπουλος Νικόλαος παρέλαβε την πλακέτα από τον εκπρόσωπο της πανελλήνιας ανεξάρτητης οργάνωσης kyokushinkai karate Γαλλιό Κωνσταντίνο.

Στη συνέχεια οι παρευρισκόμενοι παρακολούθησαν εντυπωσιακές χορογραφίες από τη σχολή χορού της Ελευθερίας Καρανίκα σε HIP-HOP, modern, σύγχρονο, Oriental και επίσης εντυπωσιακές επιδείξεις kyokushinkarate από αθλητές του Α.Σ karate Μετεώρων.

Μετά από όλα αυτά συνεχίστηκαν οι αγώνες και με τη λήξη των κατηγοριών ξεκίνησαν οι πρωταθλητές πάνω στο ring. Ο αθλητής του τοπικού συλλόγου Γεωργίου Πασχάλης δεν τα κατάφερε να πάρει τη νίκη χάνοντας στα σημεία από τον αντίπαλο του μετά από τρεις γύρους των δυο λεπτών ενώ ο αθλητής του συλλόγου Καψόπουλος Νίκος κέρδισε τον αγώνα με νοκντάουν στα πρώτα 40 δευτερόλεπτα στέλνοντας τον αντίπαλο σπίτι του. Ο Μπάρδας Τριαντάφυλλος αν και αγωνίστηκε για πρώτη φορά πάνω στο ring, στάθηκε άτυχος και έχασε στα σημεία στον τρίτο γύρο.

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου