ΑΛΜΥΡΟΣ

Το αδιαχώρητο στο παζάρι Αλμυρού

το-αδιαχώρητο-στο-παζάρι-αλμυρού-423957

Περισσότεροι από 15.000 επισκέπτες υπολογίζεται ότι θα διαβούν την πύλη του παζαριού του Αλμυρού στην διάρκεια του σαββατοκύριακου, προς μεγάλη ικανοποίηση των διοργανωτών, οι οποίοι βλέπουν την κίνηση να κορυφώνεται. Περισσότεροι από 5.000 επισκέπτες καταγράφηκαν ήδη από την πρώτη μέρα λειτουργίας του παζαριού του Αλμυρού, το οποίο εκτιμάται ότι θα προσελκύσει περισσότερους από 50.000 κατοίκους από την περιοχή αλλά και ευρύτερα, καθ’ όλη την διάρκεια λειτουργίας του, που καθορίζεται χρονικά έως το τέλος του μήνα. Ο αρμόδιος Αντιδήμαρχος Αλμυρού κ. Παπαϊωάννου αναφέρει ότι «πλήθος κόσμου επισκέπτεται το παζάρι του Αλμυρού, δημιουργώντας το αδιαχώρητο από την πρώτη μέρα λειτουργίας και είναι άξιο υπογράμμισης το γεγονός ότι ειδικά φέτος σημειώνεται πρωτοφανής συμμετοχή του κόσμου». Σύμφωνα με τις εκτιμήσεις του ιδίου «φέτος επισκέπτεται το παζάρι πολύ περισσότερος κόσμος σε σχέση με παλαιότερα χρόνια, κατακλύζοντας τα καταστήματά του», ενώ ανάλογη εικόνα παρατηρείται και στα καταστήματα που βρίσκονται στην πλατεία του Αλμυρού.

Κατά τους διοργανωτές, ήταν αναμενόμενη η αθρόα προσέλευση του κόσμου, η οποία κορυφώνεται, όπως προαναφέρθηκε, στην διάρκεια του σαββατοκύριακου, καθώς προσέρχονται επισκέπτες από διάφορες περιοχές της Θεσσαλίας, κατακλύζοντας κυριολεκτικά τον χώρο. Στα 575 παραπήγματα οι καταναλωτές μπορούν να προμηθευτούν διάφορα είδη, που εκτείνονται από την ένδυση έως την οικιακή χρήση, ενώ μπορούν παράλληλα νε επισκεφτούν το λούνα παρκ, τα δεκαπέντε σουβλατζίδικα και τα δύο καταστήματα πώλησης χαλβά, που βρίσκονται στον ίδιο χώρο.

Για την διασφάλιση της άρτιας εικόνας του παζαριού, εργάζονται πυρετωδώς τέσσερα συνεργεία καθαριότητας κι όπως επισημαίνει ο κ. Παπαϊωάννου «ξεκινάμε να δουλεύουμε πολύ πρωί, πριν ανοίξουν οι έμποροι και μόλις χαράξει, έχουμε ολοκληρώσει το έργο καθαρισμού του χώρου». Τα υπαίθρια καταστήματα, σημειωτέον, ανοίγουν το πρωί και λειτουργούν έως αργά το βράδυ, για την εξυπηρέτηση του κοινού. Τα μέχρι τώρα δείγματα είναι εξαιρετικά ευοίωνα από άποψη κίνησης και όπως υπογραμμίζει ο αντιδήμαρχος καθαριότητας «μέχρι την λήξη του παζαριού υπολογίζουμε ότι ο συνολικός αριθμός των επισκεπτών θα ξεπεράσει τις 50.000 και πιστεύουμε ότι με βάση τα δείγματα που έχουμε από την αρχή, η φετινή, θα είναι η καλύτερη χρονιά για το παζάρι του Αλμυρού και τους εμπόρους που συμμετέχουν».

 

 

 

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου