ΑΛΜΥΡΟΣ

Περιφερειακό Ιατρείο στη Σούρπη

περιφερειακό-ιατρείο-στη-σούρπη-456404

Τέλος στη χρόνια ταλαιπωρία των κατοίκων της Σούρπης και όλων των γύρω χωριών βάζει η έγκριση δημοπράτησης του έργου «Κατασκευή Περιφερειακού Ιατρείου Σούρπης».

Μέχρι σήμερα την περιοχή εξυπηρετεί ένας γιατρός, γενικός παθολόγος, ενώ το ιατρείο στεγάζεται σε ένα ενοικιαζόμενο κτήριο, σε ένα δωμάτιο που όπως χαρακτηριστικά ανέφερε ο πρώην Δήμαρχος Σούρπης και δημοτικός σύμβουλος Αλμυρού Κωνσταντίνος Καραγκιόζογλου «δεν είναι ιατρείο είναι μια τρώγλη και με χίλιους κόπους ο άνθρωπος προσπαθεί να εξυπηρετήσει τον κόσμο».

Η έγκριση για την κατασκευή του Περιφερειακού Ιατρείου έφθασε στην Τεχνική Υπηρεσία της Περιφέρειας και επιτέλους ανοίγει ο δρόμος για τη δημιουργία του. Αναφέρεται ότι το Ιατρείο προβλέπεται να είναι διθέσιο και την μία θέση όπως είναι φυσικό θα καταλαμβάνει ο ήδη υπάρχων γιατρός.

Ο χώρος που θα κατασκευαστεί το ιατρείο υπάρχει, ο παλιός Δήμος Σούρπης είχε παραχωρήσει έκταση μισού στρέμματος στη θέση «Πηγάδι Μήτση» για την κατασκευή του Ιατρείου, ενώ όπως τονίζει ο κ. Καραγκιόζογλου «είναι ένα έργο που είχαμε προγραμματίσει ως Δήμος Σούρπης και είχαμε κάνει πολλές συναντήσεις γι’ αυτό το ζήτημα στο Υπουργείο Υγείας. Τώρα βλέπω ότι προχωράει και αυτό με χαροποιεί ιδιαίτερα. Επιτέλους θα σταματήσει η ταλαιπωρία που υφίστανται οι άνθρωποι του τόπου μας τόσα χρόνια».

Ο ίδιος ξεκαθαρίζει πως εκτός από το ιατρείο τους πολίτες θα εξυπηρετεί πλέον και ένα ασθενοφόρο, καθώς ο κ. Καραγκιόζογλου είχε ήδη εξασφαλίσει το προηγούμενο χρονικό διάστημα να γίνει στο Δήμο δωρεά του οχήματος.

Άμεσα συντάσσονται τα τεύχη δημοπράτησης του έργου και όπως δηλώνει ο πρώην Δήμαρχος εντός του μήνα θα έχει δημοπρατηθεί και θα έχει ξεκινήσει η κατασκευή του.

Τονίζεται τέλος πως φορέας υλοποίησης του έργου είναι η Περιφέρεια Θεσσαλίας και ο συνολικός προϋπολογισμός του ανέρχεται περίπου στις 250.000 ευρώ.

Κατάληψη στο Κέντρο Υγείας Αλμυρού

Σε κατάληψη της Ταμειακής Υπηρεσίας του Κέντρου Υγείας Αλμυρού προχώρησαν για τρεις ώρες περίπου την Πέμπτη το πρωί πολίτες και μέλη του ΠΑΜΕ, υποστηριζόμενοι από τη Λαϊκή Συσπείρωση Αλμυρού, διαμαρτυρόμενοι για την εισφορά των 5 ευρώ στα Κ.Υ. και τα εξωτερικά ιατρεία των Νοσοκομείων.

Οι αγανακτισμένοι πολίτες επέτρεπαν την ελεύθερη είσοδο στο κοινό από τις 08:30 έως τις 11:30 το πρωί και στη συνέχεια ανάρτησαν πανό στην είσοδο του κτηρίου το οποίο έγραφε: «Να καταργηθεί η εισφορά των 5 ευρώ – καμία επιχειρηματική δραστηριότητα στην Υγεία».

Η Λαϊκή Συσπείρωση Αλμυρού στάθηκε στο πλευρό των πολιτών και σύμφωνα με τον επικεφαλής της παράταξης Σάββα Τσόγκα η κατάληψη πραγματοποιήθηκε σε συνέχεια των αντιδράσεων της Λαϊκής Συσπείρωσης Αλμυρού για το χαράτσι στη Δημόσια Υγεία.

Μάλιστα η Λαϊκή Συσπείρωση είχε καταθέσει σχετικό ψήφισμα διαμαρτυρίας από το πρώτο Δημοτικό Συμβούλιο ακόμα, ζητώντας από το Σώμα να ταχθεί υπέρ της κατάργησης των πέντε ευρώ εισφοράς και χαρακτηρίζοντάς τα «χαράτσι».

«Οι άνεργοι, οι προσωρινά απασχολούμενοι, οι χαμηλόμισθοι, οι συνταξιούχοι, οι μετανάστες, οι φτωχοί αγρότες και αυτοαπασχολούμενοι που δεν έχουν δουλειά, καθώς οι οικογένειές τους, ζουν σε συνθήκες εξαθλίωσης. Το απαράδεκτο νέο χαράτσι που έχει αρχίσει να επιβάλλεται σε όσους επισκέπτονται το Κέντρο Υγείας του Δήμου μας πρέπει να αποσυρθεί», αναφέρει ο Σάββας Τσόγκας.

 

 

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου