ΑΛΜΥΡΟΣ

Ανεξέλεγκτη ρίψη σκουπιδιών σε άτυπη χωματερή

ανεξέλεγκτη-ρίψη-σκουπιδιών-σε-άτυπη-739058

Σε άτυπη χωματερή έχει μετατραπεί οικόπεδο του Δήμου Αλμυρού. Στην είσοδο του Πτελεού στη θέση Σταυρός οι κάτοικοι της περιοχής παραπονούνται ανά τακτά διαστήματα για αποπνικτική ατμόσφαιρα.

Πέραν από την αισθητική υποβάθμιση της εισόδου του πρώην Δήμου, δημιουργείται και μείζον θέμα για τη δημόσια υγεία αφού ανεγκέφαλοι καίνε μεγάλα αντικείμενα με σκοπό να εκμεταλλευτούν τα παλιοσίδερα και προκαλούν αποπνικτική ατμόσφαιρα.

Ο πρόεδρος της τοπικής κοινότητας Κώστας Παπαδογιάννης λέει ότι το εν λόγω προέκυψε υπάρχει εδώ και έναν χρόνο και δεν γίνεται τίποτα.

«Ο Δήμος μεταφέρει εκεί μεγάλα αντικείμενα και επειδή το οικόπεδο δεν είναι περιφραγμένο έχει καθιερωθεί ασυνείδητοι να απορρίπτουν εκεί ό, τι μεγάλα αντικείμενα έχουν όπως στρώματα, καναπέδες, αλλά και απορρίμματα. Οι κάτοικοι διαμαρτύρονται», προσθέτει ο ίδιος.

Ο ΤΑΧΥΔΡΟΜΟΣ απευθύνθηκε στη δημοτική αρχή για το εν λόγω ζήτημα. Σύμφωνα με πληροφορίες, στους στόχους της δημοτικής αρχής είναι να αντιμετωπιστεί το πρόβλημα. Τώρα που ο Δήμος θα ενισχυθεί με προσωπικό της κοινωφελούς εργασίας το θέμα εκτιμάται ότι θα διευθετηθεί.

Ο Δήμος έχει επιχειρήσει να τοποθετήσει αλλεπάλληλες φορές περίφραξη, αλλά επιτήδειοι προκαλούν ζημιές και την καταστρέφουν. Χρησιμοποιεί τον χώρο για τη ρίψη κλαδιών τα οποία στη συνέχεια μεταφέρει στον σταθμό μεταφόρτωσης απορριμμάτων.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου