ΑΛΜΥΡΟΣ

Προχωρεί στην υλοποίηση της σκεπαστής λαϊκής Αλμυρού

προχωρεί-στην-υλοποίηση-της-σκεπαστή-743809

Παρά τις διαφωνίες μερίδας της αντιπολίτευσης-Το δημοτικό συμβούλιο ενέκρινε την τροποποίηση του τεχνικού προγράμματος

Τροποποίησε το τεχνικό πρόγραμμα έτους 2018 η δημοτική αρχή Αλμυρού και ενέκρινε κονδύλι για το έργο τηςσκεπαστής λαϊκής και της έκθεσης γεωργικών προϊόντων, που είναι προϋπολογισμού 1,2 εκατ. ευρώ.

Με κατά πλειοψηφία απόφαση του δημοτικού συμβουλίου, που συνεδρίασε την περασμένη Τετάρτη, η δημοτική αρχή Αλμυρού θα προχωρήσει το επόμενο διάστημα στη δημοπράτηση του έργου, όπως είχε δεσμευτεί και προεκλογικά ο δήμαρχος Αλμυρού Δημήτρης Εσερίδης.

Το έργο για τη δημιουργία σκεπαστής λαϊκής αλλά και έκθεσης γεωργικών προϊόντων στην προχθεσινή συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου εντάχθηκε στο τεχνικό πρόγραμμα του δήμου και έγινε και η αναμόρφωση του προϋπολογισμού για την υλοποίησή του.

Κατά της απόφασης τάχθηκε ο πρώην δήμαρχος Βαγγέλης Χατζηκυριάκος, ο οποίος είπε ότι ο προϋπολογισμός του έργου είναι πολύ υψηλός και «κόβει» από άλλα μικρότερα αναγκαία έργα.

Στη συζήτηση στο Σώμα διαφώνησε και ο δημοτικός σύμβουλος της ομάδας πλειοψηφίας Βασίλης Μαμούρας ο οποίος είπε ότι «έπρεπε το έργο να το έχουμε εξετάσει πιο αναλυτικά».

Από την πλευρά του, ο πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Αλμυρού, Νίκος Καλλές επισήμανε ότι με τις εκπτώσεις που επιτυγχάνονται σε κάθε διαγωνισμό, το έργο μπορεί να μειωθεί σε προϋπολογισμό και να κατέβει και στις 700.000 ευρώ. Ο ίδιος τόνισε ότι η σκεπαστή λαϊκή θα λειτουργεί παράλληλα και σαν εκθετήριο αγροτικών προϊόντων και μηχανημάτων.

«Τα χρήματα για την υλοποίηση του έργου υπάρχουν», επισήμανε ακολούθως ο δήμαρχος Αλμυρού, Δημήτρης Εσερίδης, ο οποίος επισήμανε κι εκείνος από την πλευρά του την έκπτωση, η οποία θα είναι μεγάλη.

«Η σκεπαστή λαϊκή είναι ένα έργο ουσίας, για το οποίο έχουμε δεσμευτεί και προεκλογικά και θα το προχωρήσουν στην πράξη», πρόσθεσε ο δήμαρχος.

Το θέμα τέθηκε ακολούθως σε ονομαστική ψηφοφορία και εγκρίθηκε κατά πλειοψηφία. Κατά της υλοποίησής του, εκτός των προαναφερόμενων τάχθηκε και ο επικεφαλής της Λαϊκής Συσπείρωσης Σάββας Τσόγκας. Επισημαίνεται ότι από τη συνεδρίαση απουσίαζαν ο επικεφαλής της Ενωτικής Δημοτικής Κίνησης Αλμυρού, Νίκος Τσανής και ο πρώην δήμαρχος Αλμυρού, Σπύρος Ράππος.

Η σκεπαστή λαϊκή

Το έργο θα κατασκευαστεί στα πρότυπα της λαϊκής αγοράς Φαρσάλων. Θα βρίσκεται στη θέση Πλατάνια, ανατολικά από την έκταση, όπου λειτουργεί η καθιερωμένη εμποροπανήγυρη.

Η λαϊκή θα είναι σκεπαστή, με σταθερή κατασκευή και όχι πτυσσόμενη, ανοικτή περιμετρικά, με περίφραξη και προσβάσιμη σε κάθε ενδιαφερόμενο, ενώ θα παρέχει και ηλεκτροδότηση. Θα συνεχίσει να λειτουργεί με την ίδια συχνότητα, μία φορά την εβδομάδα.

Σήμερα, η λαϊκή αγορά φιλοξενείται στον χώρο όπου διοργανώνεται το παζάρι. Ωστόσο, από τη λειτουργία της υπάρχουν πολλά παράπονα από τους παραγωγούς και τους μικροπωλητές, καθώς οι επαγγελματίες είναι εκτεθειμένοι στις καιρικές συνθήκες.

ΚΑΤΕΡΙΝΑ ΜΑΡΟΥΓΚΑ

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου