ΑΛΜΥΡΟΣ

Συντήρηση δημοτικών κτιρίων του Αλμυρού

συντήρηση-δημοτικών-κτιρίων-του-αλμυ-747210

Στην επισκευή και συντήρηση των δημοτικών κτιρίων θα προχωρήσει η δημοτική αρχή Αλμυρού. Πρόκειται για ένα έργο προϋπολογισμού 70.0000 ευρώ, το οποίο θα πραγματοποιηθεί από τακτικά έσοδα του Δήμου.

Σύμφωνα με τη μελέτη του έργου, στο πλαίσιο του έργου θα πραγματοποιηθούν εργασίες επιδιόρθωσης φθορών, προστασίας και συντήρησης των δημοτικών κτιρίων των Δ.Ε. του Δήμου Αλμυρού, προκειμένου να αποκατασταθούν άμεσα η υγιεινή, η ασφάλεια και η λειτουργικότητα των εγκαταστάσεων.

Πιο συγκεκριμένα τα σχολεία στα οποία θα γίνουν παρεμβάσεις είναι τα εξής:ΚΔΑΠ Αλμυρού, κτίριο Δ/νσης Τεχν. Υπηρεσιών & Πολεοδομίας Δ. Αλμυρού, δημοτικό κατάστημα Ευξεινούπολης, Κέντρο Περιβαλλοντικής Ενημέρωσης στη θέση «Ζερέλια», δημοτικό κατάστημα Κροκίου, δημοτικό κατάστημα Βρύναινας, κτίριο Δημοτικού Σχολείου Βρύναινας.

Ενδεικτικά οι παρεμβάσεις που θα πραγματοποιηθούν αφορούν στην επισκευή των επιχρισμάτων, τους χρωματισμούς των κτιρίων εσωτερικά και εξωτερικά, στην αποξήλωση ξύλινων κιοσκιών και την κατασκευή νέων και στην αποξήλωση ξύλινων κιγκλιδωμάτων και την κατασκευή επίσης νέων.

Ακόμη, οι εργασίες αφορούν στην επιδιόρθωση ζημιών τμημάτων εμφανούς σκυροδέματος που έχουν υποστεί φθορές λόγω διάβρωσης οπλισμού, στις διαρρυθμίσεις των κτιρίων, στην αποκατάσταση οροφής αιθουσών, στην καθαίρεση σαθρών επιχρισμάτων ή συντήρηση εσωτερικών και εξωτερικών επιχρισμάτων, στους ελαιοχρωματισμούς των κτιρίων τις περιφράξεις και τα κουφώματα, ενώ θα αντικατασταθούν και τα φθαρμένα κουφώματα παραθύρων ή πορτών αφού προηγηθεί αποξήλωσή τους.

Μεταξύ άλλων η μελέτη των Τεχνικών Υπηρεσιών του Δήμου Αλμυρού προβλέπει συντήρηση των δικτύων ύδρευσης – θέρμανσης, την αντικατάσταση ειδών υγιεινής, εργασίες στις αύλειους χώρους των κτιρίων, κατασκευή κιγκλιδωμάτων προστασίας σε διάφορες θέσεις.

Σύνδεση Ευξεινούπολης με Ζερέλια

Η δημοτική αρχή Αλμυρού σχεδιάζει να αναθέσει μελέτη για την εκπόνηση μελέτης του έργου κατασκευή γέφυρας στην οδό σύνδεσης Ευξεινούπολης με Ζερέλια.

Στο πλαίσιο της δράσης βελτίωσης της οδού πρόσβασης σε γεωργική γη και κτηνοτροφικές εκμεταλλεύσεις που ενώνει τις λίμνες Ζερέλια με την Ευξεινούπολη συνολικού μήκους περίπου 3.500 μ., η οποία θα χρηματοδοτηθεί από το ΠΕΠ Θεσσαλίας κρίνεται ότι είναι απαραίτητος ο επανασχεδιασμός του τεχνικού διάβασης του ρέματος Ξεριά.

Η υφιστάμενη όδευση στην οδό Ζερέλια – Ευξεινούπολη συναντά το ρέμα Ξεριά το οποίο διασχίζεται με υφιστάμενη ιρλανδικού τύπου διάβαση με κατασκευή από σκυρόδεμα.

Η ιρλανδική διάβαση, αποτελεί έναν απλό στην κατασκευή και οικονομικό τρόπο για τη διέλευση ενός δρόμου εγκάρσια από κάποιο ρέμα, αλλά παρουσιάζει προφανή προβλήματα λειτουργίας, καθώς όταν το ρέμα έχει πολύ νερό ή έχει παγώσει, η διέλευση είναι αδύνατη.

Παράλληλα, με τη διάταξη αυτή συσσωρεύονται ποσότητες φερτών ανάντη, οι οποίες έχουν επιχώσει πλήρως την ανάντη κοίτη και ως εκ τούτου επιβάλλεται είτε τακτική βυθοκόρηση (η οποία είναι ακριβή ως μέθοδος) ή η καθαίρεση της σημερινής διάβασης και η κατασκευή γέφυρας.

Με την κατασκευή γέφυρας, θα εξασφαλιστεί αφενός μεν η απρόσκοπτη διάβαση του Ξεριά καθ’ όλη τη διάρκεια του έτους και αφετέρου η μεγιστοποίηση της ασφάλειας στην κίνηση πεζών και οχημάτων.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου