ΑΛΜΥΡΟΣ

Βρέθηκε το ΙΧ που διέφυγαν οι δράστες της διάρρηξης κοσμηματοπωλείου στον Αλμυρό

βρέθηκε-το-ιχ-που-διέφυγαν-οι-δράστες-τ-749831

Εγκαταλελειμμένο στο Κρόκιο του Αλμυρού βρέθηκε το ΙΧ αυτοκίνητο, μάρκας OPEL, με το οποίο διέφυγαν οι δράστες που τα ξημερώματα προχθές Δευτέρα «μπούκαραν» με κινηματογραφικό τρόπο σε κεντρικό κοσμηματοπωλείο του Αλμυρού και αφού άρπαξαν κοσμήματα και ρολόγια άνω των 500.000 ευρώ, τράπηκαν σε φυγή προς άγνωστη κατεύθυνση.

Σύμφωνα με καλά πληροφορημένες πηγές, το αυτοκίνητο έχει κλαπεί από την περιοχή της Αττικής, ενώ και οι πινακίδες που έφερε ήταν επίσης κλεμμένες.

Οι Αστυνομικές Αρχές εκτιμούν πως οι άγνωστοι δράστες αφού άρπαξαν τη λεία τους και έσπευσαν να απομακρυνθούν, έφτασαν μέχρι το Κρόκιο, όπου τους περίμενε πιθανότατα άλλο αυτοκίνητο το οποίο τους παρέλαβε και έγιναν καπνός.

Την εξιχνίαση της θρασύτατης διάρρηξης έχουν αναλάβει οι αστυνομικοί της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Βόλου, οι οποίοι μεθοδικά πλέον προσπαθούν να αξιοποιήσουν αφενός τις μαρτυρίες που έχουν και αφετέρου το υλικό των καμερών από διπλανές επιχειρήσεις που εκτιμάται ότι μπορεί να αξιοποιηθεί.

Εδρασαν αστραπιαία

Οι δράστες πήγαν στο κοσμηματοπωλείο στις 3.30 τα ξημερώματα της Δευτέρας και αφού έσπασαν με βαριοπούλα τη βιτρίνα, μπήκαν στο εσωτερικό και σε διάστημα λιγότερο των πέντε λεπτών κατάφεραν να κάνουν φύλλο και φτερό όλες τις προθήκες, να ανοίξουν σαν κύριοι με το κλειδί το χρηματοκιβώτιο και να εξαφανιστούν, όπως αναφέρουν μάρτυρες.

Τη διάρρηξη αντιλήφθηκε ο ιδιοκτήτης άλλου καταστήματος, που βρίσκεται κοντά στο κοσμηματοπωλείο, όταν άκουσε τον συναγερμό, ειδοποίησε την Αστυνομία, όμως μέχρι να φτάσει επί τόπου, οι δράστες είχαν εξαφανιστεί. Οι Αρχές έχουν ήδη στα χέρια τους το υλικό από τα τρεις κάμερες και αξιολογούν όλα τα στοιχεία, προκειμένου να φτάσουν στα ίχνη τους. Επίσης έχουν στη διάθεσή τους και άλλα σημαντικά ευρήματα τα οποία δεν αποκλείεται να τους οδηγήσουν πολύ σύντομα στην εξιχνίαση, μετά τον εντοπισμό και του αυτοκινήτου με το οποίο διέφυγαν.

Ληστεία σε κοσμηματοπωλείο στην Τρίπολη με «κοινά» χαρακτηριστικά

Χθες το πρωί σημειώθηκε ένοπλη ληστεία, με καλάσνικοφ σε κοσμηματοπωλείο στην Τρίπολη. Οπως μετάφερει το arcadiaportal.gr επικαλούμενο αυτόπτη μάρτυρα, γύρω στις 10 το πρωί κι ενώ η πλατεία ήταν γεμάτη κόσμο, ένα λευκό όχημα σταμάτησε έξω από κοσμηματοπωλείο. Δύο ή τρία άτομα αποβιβάστηκαν, ένας εκ των οποίων φορούσε κουκούλα και κρατούσε όπλο. Σύμφωνα με την ίδια μαρτυρία ένας εκ των ληστών χτύπησε τον ιδιοκτήτη του καταστήματος στο κεφάλι.

Αστυνομικές πηγές που ρωτήθηκαν από τον ΤΑΧΥΔΡΟΜΟ, αν θα μπορούσαν να συσχετιστούν τα δύο συμβάντα σε διάστημα μόλις 24ωρών, τόνιζαν πως δεν αποκλείεται κανένα ενδεχόμενο.

ΒΑΣΩ ΚΥΡΙΑΖΗ

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου