ΑΛΜΥΡΟΣ

Σε εξέλιξη οι έρευνες για την κινηματογραφική διάρρηξη στον Αλμυρό

σε-εξέλιξη-οι-έρευνες-για-την-κινηματο-750333

Σενάριο κινηματογραφικής ταινίας θυμίζει ο τρόπος διάρρηξης ενός κεντρικού κοσμηματοπωλείο του Αλμυρού τα ξημερώματα της Κυριακής προς Δευτέρα. Οι δράστες φορώντας κουκούλες έσπασαν την πόρτα με βαριοπούλες και μέσα σε πέντε μόλις λεπτά, αφότου χτύπησε ο συναγερμός, και μέχρι να φτάσει η Αστυνομία, είχαν σηκώσει κοσμήματα αξίας άνω των 500.000 ευρώ και γίνονταν καπνός. Η Αστυνομία έχει εξαπολύσει ανθρωποκυνηγητό για τη σύλληψη των δραστών. Οι Αρχές περιμένουν να «μιλήσουν» οι κάμερες παρακείμενων καταστημάτων για να φτάσουν στα ίχνη τους, ενώ σύμφωνα με πηγές πολύτιμες είναι οι πληροφορίες που έχουν στη διάθεσή τους από τον μοναδικό αυτόπτη μάρτυρα που φέρεται να τους αντιλήφθηκε και ειδοποίησε την Αστυνομία.

Αυτό που ωστόσο κάνει εντύπωση είναι το θράσος των δραστών που χτύπησαν στο κέντρο του Αλμυρού, το κοσμηματοπωλείο βρίσκεται στην οδό Όθρυος, δίπλα από το Ταχυδρομείο και σε μικρή απόσταση από το Αστυνομικό Τμήμα Αλμυρού.

Εδρασαν με «επαγγελματισμό»

Η πρωτοφανής διάρρηξη έχει συγκλονίσει τον Αλμυρό αλλά και όλη την τοπική κοινωνία. Ο τρόπος με τον οποίο έγινε παραπέμπει σε ταινίες που ανεβαίνουν στους κινηματογράφους τόσο για την ταχύτητα με την οποία έδρασαν οι δράστες, όσο και για τη μεθοδολογία που ακολούθησαν.

Σύμφωνα με πηγές της Αστυνομίας και μετά τα στοιχεία που παρατέθηκαν από γείτονα που τους αντιλήφθηκε, αλλά δεν πρόλαβε να αντιδράσει, οι δράστες μετέβησαν έξω από το κοσμηματοπωλείο με ΙΧ αυτοκίνητο γύρω στις 03.20 τα ξημερώματα. Εκτιμάται ότι ήταν πέντε τον αριθμό, αν και άλλες ανεπιβεβαίωτες πληροφορίες μιλούν και για δεύτερο ΙΧ που ήταν σταθμευμένο σε αρκετή απόσταση από τον «στόχο» των δραστών. Τα πρόσωπά τους ήταν καλυμμένα καθώς φορούσαν κουκούλες, ενώ στα χέρια τους κρατούσαν βαριοπούλες με τις οποίες σε κλάσματα δευτερολέπτου κατάφεραν να σπάσουν την πόρτα και την τζαμαρία του καταστήματος. Ενώ άρχισε να χτυπά ο συναγερμός, μέσα σε περίπου πέντε λεπτά οι δράστες, σύμφωνα πάντα με τα όσα έχουν γίνει μέχρι τώρα γνωστά, έκαναν φύλλο και φτερό όλες τις προθήκες του κοσμηματοπωλείου, αρπάζοντας όλα τα κοσμήματα και ρολόγια. Οι δράστες δεν σταμάτησαν μόνο στις προθήκες αλλά κατάφεραν να ανοίξουν και το χρηματοκιβώτιο που βρισκόταν στο πίσω μέρος του μαγαζιού. «Θείο δώρο» αποδείχτηκε για αυτούς το κλειδί που το βρήκαν σ’ ένα συρτάρι και έτσι ανενόχλητοι άδειασαν και το χρηματοκιβώτιο.

Τα πέντε λεπτά που οι δράστες μέσα άρπαζαν τη λεία τους, ο συναγερμός χτυπούσε ασταμάτητα, ο γείτονας που αντιλήφθηκε ότι κάτι συμβαίνει και πετάχτηκε έξω, χωρίς όμως να παρέμβει καθώς πιθανότατα φοβήθηκε για τη ζωή του.

Σύμφωνα με δημοσιογραφικές πηγές μέσα στο κοσμηματοπωλείο, μπήκαν τέσσερα άτομα ενώ ο πέμπτος περίμενε μέσα στο αυτοκίνητο με αναμμένη τη μηχανή. Μόλις συγκέντρωσαν την «μπάζα» τους οι τέσσερις βγήκαν αστραπιαία από το κατάστημα κρατώντας τα κλοπιμαία σε μαύρες σακούλες και αμέσως επιβιβάστηκαν στο ΙΧ και τράπηκαν σε φυγή προς άγνωστη κατεύθυνση.

Θα «μιλήσουν» οι κάμερες;

Την εξιχνίαση της θρασύτατης διάρρηξης έχουν αναλάβει οι αστυνομικοί της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Βόλου, οι οποίοι μεθοδικά πλέον προσπαθούν να αξιοποιήσουν αφενός τις μαρτυρίες που έχουν και αφετέρου το υλικό των καμερών από διπλανές επιχειρήσεις που εκτιμάται ότι έχουν καταγράψει την είσοδο μια την έξοδο των δραστών από το κοσμηματοπωλείο.

Χθες πάντως στην πόλη του Αλμυρού αλλά και ευρύτερα η συγκεκριμένη διάρρηξη αποτελούσε αποκλειστικό θέμα συζήτησης. Το κοσμηματοπωλείο εξάλλου θύμιζε «εμπόλεμη ζώνη» με τον ιδιοκτήτη της επιχείρησης να προσπαθεί να «μαζέψει τα κομμάτια του», αφού η ζημιά που υπέστη είναι πολύ μεγάλη.

ΒΑΣΩ ΚΥΡΙΑΖΗ

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου