ΑΛΜΥΡΟΣ

Τεχνική έκθεση για το κέντρο εμπορίου Αλμυρού

τεχνική-έκθεση-για-το-κέντρο-εμπορίου-751059

Προχωρεί η προετοιμασία της Δημοτικής Αρχής Αλμυρού για τη δημιουργία ανοικτού κέντρου εμπορίου. Η Δημοτική Αρχή συντάσσει τις τεχνικές εκθέσεις, ενώ σε επόμενο στάδιο θα αναθέσει την εκπόνηση μελέτης.

Σύμφωνα με πληροφορίες, η Δημοτική Αρχή Αλμυρού εξετάζει το ανοικτό κέντρο εμπορίου στις εξής οδούς: Ερμού (από Όθρυος μέχρι Αεροπόρου Φατμελή), Αθηνάς (από Ερμού έως Βασ. Γεωργίου), Βασιλέως Γεωργίου (από Αθηνάς έως Μιχοπούλου), Αγοράς, Γρηγοριάδου, Αθηνών (από Μιτάκου έως 17ης Αυγούστου) και Όθρυος (από Ερμού έως Μπαλταζή).

Σε πρώτη φάση γίνεται η αποτύπωση αυτών των οδών, ενώ στη συνέχεια η Δημοτική Αρχή θα ετοιμάσει τα δικαιολογητικά που απαιτούνται για τις εγκρίσεις.

Συγχρόνως, θα γίνει και η χαρτογράφηση των επιχειρήσεων.

Η πρόταση του Δήμου θα είναι προϋπολογισμού 1,9 εκατ. ευρώ. Ανάλογα με το ύψος του ποσού που θα εγκριθεί για το ανοικτό κέντρο εμπορίου εξετάζεται το ενδεχόμενο να ενταχθούν και άλλες οδοί του εμπορικού κέντρου.

Η παρέμβαση θα αφορά σε αναπλάσεις, όπως αντικατάσταση ηλεκτροφωτισμού, πλακοστρώσεις, αλλαγή της όψης των επιχειρήσεων που θα συμμετάσχουν στο πρόγραμμα.

Πέραν της αισθητικής παρέμβασης, το πρόγραμμα περιλαμβάνει και έργα για την έξυπνη πόλη, τα οποία αφορούν σε εγκατάσταση συστημάτων έξυπνης πόλης και έξυπνης βιώσιμης κινητικότητας.

Τα συστήματα αυτά θα αφορούν σε όλο τον Δήμο. Για παράδειγμα θα μπορεί να υπάρχει free wιfi για τους επισκέπτες της πόλης. Ακόμη, προβλέπεται η τοποθέτηση συστημάτων έξυπνου οδοφωτισμού καθώς και περιβαλλοντικής διαχείρισης.

Η Δημοτική Αρχή Αλμυρού επεξεργάζεται την πρόταση σε συνεργασία με το Επιμελητήριο Μαγνησίας και την Ένωση Επαγγελματιών Βιοτεχνών Επαρχίας Αλμυρού.

Τα ανοικτά κέντρα εμπορίου είναι ένας πρωτοποριακός θεσμός που αποσκοπεί στην ενίσχυση της μικρομεσαίας ελληνικής επιχειρηματικότητας.

Πρόκειται για μία πρωτοβουλία της ΕΣΕΕ, που έχει την υποστήριξη της ΓΣΕΒΕΕ και υλοποιείται από τους κατά τόπους Εμπορικούς Συλλόγους.

Ξεκίνησε πιλοτικά σε 4 τελικά πόλεις, τη Θεσσαλονίκη, τον Πειραιά, την Πάτρα και την Αλεξανδρούπολη.

Το πιλοτικό αυτό έργο συγχρηματοδοτείται από το Επιχειρησιακό Πρόγραμμα «Ανταγωνιστικότητα και Επιχειρηματικότητα» του ΕΣΠΑ 2007-2013

Στο κέντρο καθεμίας από αυτές τις πόλεις, έχουν οριοθετηθεί συγκεκριμένες περιοχές. Μέσα σε αυτές, όσες επιχειρήσεις συμμετέχουν στο πρόγραμμα, συναποτελούν το ανοικτό κέντρο εμπορίου της πόλης τους.

Εκεί οι πολίτες μπορούν να κάνουν τις αγορές και τη βόλτα τους κάτω από τον ελληνικό ουρανό, να ψυχαγωγηθούν, να δουν την πόλη τους με άλλο μάτι και ταυτόχρονα να στηρίξουν την τοπική αγορά και την εθνική μας οικονομία. Παράλληλα, έχουν τη δυνατότητα να επωφεληθούν από ειδικές προσφορές.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου