ΑΛΜΥΡΟΣ

Αμεση αντίδραση από τον ΔΕΔΔΗΕ για την οικογένεια από τον Αλμυρό

αμεση-αντίδραση-από-τον-δεδδηε-για-την-756893

Αμεση ήταν χθες η αντίδραση του ΔΕΔΔΗΕ προκειμένου να δώσει λύση για την ηλεκτροδότηση του σπιτικού της οικογένειας του ακρωτηριασμένου πατέρα από τον Αλμυρό που εδώ και μία εβδομάδα ζει χωρίς ηλεκτρικό ρεύμα λόγω οφειλών. Το πρωτοσέλιδο δημοσίευμα του ΤΑΧΥΔΡΟΜΟΥ άγγιξε τις ευαίσθητες «χορδές» των επαγγελματιών του πρακτορείου του ΔΕΔΔΗΕ στον Αλμυρό που έδειξαν το ανθρώπινο πρόσωπό τους και βρέθηκαν στο πλευρό της οικογένειας αναζητώντας τρόπους προκειμένου να ανάψουν ξανά τα φώτα στο σπιτικό.

Όπως κατέγραψε ο ΤΑΧΥΔΡΟΜΟΣ εδώ και μία εβδομάδα τριμελής οικογένεια καλείται να επιβιώσει χωρίς ηλεκτρικό ρεύμα. Ολόκληρη η οικογένεια συντηρείται με το Κοινωνικό Εισόδημα Αλληλεγγύης ύψους 400 ευρώ. Ο πατέρας ακρωτηριασμένος και καρδιοπαθής, η μητέρα πρώην καρκινοπαθής και η κόρη άνεργη, δίνουν τη μάχη για την καθημερινή επιβίωση.

Πριν από 20 περίπου ημέρες, η οικογένεια λάμβανε εξώδικο από τη ΔΕΗ προκειμένου να προχωρήσει σε εξόφληση ή ρύθμιση οφειλών. Το ποσό που οφείλει στη ΔΕΗ από απλήρωτους λογαριασμούς είναι 2.200 ευρώ. Για να γίνει ρύθμιση ζητήθηκε προκαταβολή 1.500 ευρώ, που η οικογένεια δεν είχε να καταθέσει στα ταμεία της επιχείρησης.

Η 28χρονη κόρη έτρεξε δεξιά και αριστερά για να δανειστεί χρήματα για να μπορέσει να πληρώσει τη ΔΕΗ. Κατάφερε να συγκεντρώσει 500 ευρώ τα οποία όμως στο γκισέ της ΔΕΗ δεν έγιναν δεκτά – το σύστημα απαιτούσε 1.500 ευρώ – και δεν μπόρεσε να προχωρήσει σε ρύθμιση. Ετσι συνεργείο, προχώρησε σε διακοπή του ρεύματος, με αποτέλεσμα εδώ και μία εβδομάδα, η οικογένεια να αναγκάζεται να απευθύνεται σε γείτονες για ένα ποτήρι κρύο νερό και να τρέφεται με κονσέρβες επειδή δεν υπάρχει άλλος τρόπος λόγω διακοπής της ηλεκτροδότησης να μαγειρέψει και να συντηρήσει τρόφιμα στο ψυγείο.

Το δράμα της οικογένειας που δημοσίευσε ο ΤΑΧΥΔΡΟΜΟΣ, δοκίμασε τα αντανακλαστικά του ΔΕΔΔΗΕ. Αμεσα στελέχη του ΔΕΔΔΗΕ από το πρακτορείο Αλμυρού φρόντισαν να έρθουν σε επαφή με την οικογένεια, προκειμένου να δώσουν λύση στο πρόβλημα.

Όπως διαπιστώθηκε η οικογένεια μπορεί βάσει κριτηρίων να ενταχθεί στο Κοινωνικό Τιμολόγιο. Μόλις ενταχθεί στο Κοινωνικό Τιμολόγιο της ΔΕΗ γίνεται άμεσα επανασύνδεση του ρεύματος και η ρύθμιση της οφειλής γίνεται με πολύ μικρότερη χρηματική προκαταβολή και περισσότερες και μικρότερες δόσεις.

Σε αυτές τις κινήσεις θα προχωρήσει σήμερα κιόλας η 28χρονη. Θα κάνει αίτηση ένταξης στο Κοινωνικό Τιμολόγιο και μόλις εγκριθεί συνεργείο του ΔΕΔΔΗΕ έχει ήδη εντολή να προχωρήσει σε επανασύνδεση του σπιτιού με το δίκτυο ηλεκτρικής ενέργειας.

Ανταπόκριση αναγνωστών

Πέρα από την άμεση αντίδραση του ΔΕΔΔΗΕ, σημαντική ήταν και η ανταπόκριση αναγνωστών του ΤΑΧΥΔΡΟΜΟΥ που έγιναν μια «αγκαλιά» για την τριμελή οικογένεια. «Καθημερινά βλέπουμε δράματα έξω από τη ΔΕΗ. Όπως μπορούμε να βοηθήσουμε ανθρώπους που έχουν ανάγκη σε τόσο δύσκολη εποχή», έλεγε στον ΤΑΧΥΔΡΟΜΟ αναγνώστρια που ενδιαφέρθηκε να βοηθήσει την οικογένεια που δίνει τη μάχη της καθημερινής επιβίωσης.

ΕΛΕΝΗ ΧΑΝΟΥ

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου