ΑΛΜΥΡΟΣ

Μεγαλώνει η ταλαιπωρία στο Ιατρείο Ευξεινούπολης

μεγαλώνει-η-ταλαιπωρία-στο-ιατρείο-ευ-851206

Με ένα και μοναδικό γιατρό έχει μείνει το ιατρείο της Ευξεινούπολης, μετά και την πρόσφατη συνταξιοδότηση της νοσηλεύτριας, με αποτέλεσμα η υπολειτουργία του ιατρείου να οδηγεί στην ταλαιπωρία και την πολύωρη αναμονή δεκάδων δημοτών, ενώ την κατάσταση έχει επιβαρύνει και το γεγονός πως όλο και περισσότεροι ασθενείς προσέρχονται στο ιατρείο για να γλυτώσουν τα πέντε ευρώ στο Κέντρο Υγείας Αλμυρού.

Το ιατρείο της Ευξεινούπολης εξυπηρετεί πάνω από 80 δημότες σε καθημερινή βάση, ενώ οι αριθμοί συνεχώς μεγαλώνουν. Πρόσφατα συνταξιοδοτήθηκε η μοναδική νοσηλεύτρια που υπηρετούσε εκεί και πλέον το ιατρείο και οι ασθενείς εξυπηρετούνται από τον ένα και μοναδικό γιατρό που έμεινε, με αποτέλεσμα επειδή πρέπει να γράφει συνταγές αλλά και να εξετάζει συγχρόνως τους ασθενείς να μην προλαβαίνει να τους εξυπηρετήσει όλους, οπότε είτε να αναγκάζονται να φύγουν είτε να περιμένουν το λιγότερο δύο ώρες κατά μέσο όρο για να εξυπηρετηθούν.

Να αναφερθεί πως από το Κέντρο Υγείας Αλμυρού κάθε Δευτέρα και Τετάρτη στέλνεται μια νοσηλεύτρια για να συνδράμει το γιατρό, μόνο για αυτές τις ημέρες υπάρχει η δυνατότητα, καθώς στο τέλος του 2010 συνταξιοδοτήθηκαν έξι νοσηλεύτριες. Παράλληλα σημειώνεται ότι ναι μεν έχει τοποθετηθεί ακόμα μια γιατρός στο Ιατρείο Ευξεινούπολης, αλλά είναι έγκυος και κάνει χρήση της άδειάς της.

Το ιατρείο της Ευξεινούπολης με τη λειτουργία του αποσυμφορεί και τον όγκο δουλειάς του Κέντρου Υγείας Αλμυρού, ειδικά το τελευταίο χρονικό διάστημα που όλο και περισσότεροι προτιμούν το Ιατρείο από το Κέντρο Υγείας για να γλυτώσουν τα πέντε ευρώ, ενώ υπάρχει και διαβεβαίωση πως δεν θα πάψει η λειτουργία του.

Οχι στο «χαράτσι» των 5 ευρώ

Μετά από επερώτηση της Λαϊκής Συσπείρωσης Αλμυρού το Δημοτικό Συμβούλιο στην τελευταία του συνεδρίαση αποφάσισε να καταργηθεί το αντίτιμο των πέντε ευρώ.

«Οι άνεργοι, οι προσωρινά απασχολούμενοι, οι χαμηλόμισθοι, οι συνταξιούχοι, οι μετανάστες, οι φτωχοί αγρότες και αυτοαπασχολούμενοι που δεν έχουν δουλειά, καθώς οι οικογένειές τους, ζουν σε συνθήκες εξαθλίωσης. Υπό αυτό το πρίσμα και αφουγκραζόμενοι τα καθημερινά προβλήματα δεν μπορούσαμε να μην καταθέσουμε ψήφισμα, ώστε να καταδικαστεί από το Δημοτικό Συμβούλιο το απαράδεκτο νέο χαράτσι που έχει αρχίσει να επιβάλλεται σε όσους επισκέπτονται το Κέντρο Υγείας του Δήμου μας και να αποσυρθεί», αναφέρει ο επικεφαλής της παράταξης Σάββας Τσόγκας.

Ο ίδιος χαρακτηρίζει «αποκαλυπτική» την στάση των υπόλοιπων δημοτικών συμβούλων, οι οποίοι αρνήθηκαν να στηρίξουν το ψήφισμα λέγοντας ότι το αίτημα για αποκλειστικά Δημόσια και Δωρεάν Υγεία και Πρόνοια για όλο το λαό είναι «ολοκληρωτικό» και ότι το αντίτιμο των 5 ευρώ αποτρέπει τους κατά φαντασίαν ασθενείς από το να απασχολούν χωρίς λόγο τους γιατρούς.

«Είναι πραγματικά λυπηρό οι εκλεγμένοι από το λαό του Δήμου μας να θεωρούν ολοκληρωτικά τα δικαιώματα για τα οποία ο λαός έχει πληρώσει και θα συνεχίσει να πληρώνει όλο και περισσότερα. Τους αξίζουν συγχαρητήρια», σημειώνει ο κ. Τσόγκας και προσθέτει πως το Δ.Σ. «κατέληξε σε ένα ψήφισμα που βγάζει λάδι όλα τα κοράκια που με τις κομπίνες τους κατατρώγουν τους κόπους των ασφαλισμένων. Εμείς θα είμαστε μπροστάρηδες και θα αγωνιστούμε στο πλευρό των Αλμυριωτών».

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου