ΑΛΜΥΡΟΣ

Εκπτώσεις με μειωμένους τζίρους στον Αλμυρό

εκπτώσεις-με-μειωμένους-τζίρους-στον-760538

Συνεχίζει να επιβιώνει, παρά τις πληγές, το εμπόριο

Πτώση στον τζίρο ύψους από 11% έως και 20% κατέγραψαν οι θερινές εκπτώσεις στην εμπορική αγορά του Αλμυρού. Η έρευνα του Ινστιτούτου Υπηρεσιών και Εμπορίου της Ελληνικής Συνομοσπονδίας Εμπορίου και Επιχειρηματικότητας για την πορεία των εκπτώσεων αντικατοπτρίζει και την κίνηση που υπήρχε στον Αλμυρό. Ο Αλμυρός είχε την ίδια εικόνα με αυτή του Βόλου.

«Η πορεία των θερινών εκπτώσεων δεν άφησε να υπάρχει αισιοδοξία. Πρόσθεσε νέα προβλήματα. Έδειξε ότι το εμπόριο εξακολουθεί να είναι ασθενικό», είπε ο πρόεδρος της Ένωσης Επαγγελματιών Βιοτεχνών Επαρχίας Αλμυρού, Κώστας Πανταζώνας.

Σύμφωνα με την έρευνα, οι περισσότερες επιχειρήσεις (60%) παρουσίασαν μείωση των πωλήσεών τους τη θερινή εκπτωτική περίοδο του 2018, ενώ περίπου μια στις τέσσερις σταθεροποίησε τις πωλήσεις στα περσινά επίπεδα.

Στις παραδοσιακές αγορές αστικών κέντρων της χώρας, διαπιστώθηκε ότι οι μικρές επιχειρήσεις με χαμηλό τζίρο καθώς και οι αυτoαπασχολούμενοι παρουσίασαν μείωση πωλήσεων σε σύγκριση με τον προηγούμενο έτος.

Αντίθετα, οι μεγαλύτερες επιχειρήσεις εμφάνισαν είτε σταθερότητα, είτε αύξηση στις πωλήσεις τους. Αυτό το στοιχείο προβληματίζει ιδιαίτερα.

Ο κ. Πανταζώνας λέει ότι οι αλυσίδες και τα πολυκαταστήματα έχουν τη μεγαλύτερη «πίτα» του εμπορίου.

«Όμως, πρέπει να αποκτήσουμε καταναλωτική συνείδηση υπέρ των μικρομεσαίων επιχειρήσεων. Οι μικρομεσαίες επιχειρήσεις είναι αυτές που ανακυκλώνουν το χρήμα στην αγορά και δίνουν νέες θέσεις εργασίας», τονίζει ο ίδιος.

Επισημαίνεται ότι οι θερινές εκπτώσεις συνεχίζονται έως και τις 5 Σεπτεμβρίου, ενώ θα ακολουθήσει δεκαήμερο εκπτώσεων. «Παρά τις πληγές το εμπόριο συνεχίζει να προχωρά», είπε ο κ. Πανταζώνας και τονίζει ότι «αν τα λόγια τη κυβέρνησης περί καθαρής εξόδου από την επιτροπεία αποτυπωθούν στην ψυχολογία του Έλληνα πολίτη αυτό θα καταγραφεί και στο εμπόριο τη χειμωνιάτικη περίοδο που ετοιμάζεται να διανύσει».

Σε αυτή την κατεύθυνση, ο πρόεδρος της Ένωσης Επαγγελματιών Βιοτεχνών Εμπόρων Επαρχίας Αλμυρού απηύθυνε κάλεσμα στους καταναλωτές της πόλης να συνεχίσουν να στηρίζουν την τοπική αγορά, η οποία έχει σήμερα και πολύ καλά ποσοστά εκπτώσεων και καινούργια εμπορεύματα φθινοπωρινά.

Ιδιαίτερα ενόψει της έναρξης της καινούργιας εκπαιδευτικής χρονιάς, ο κ. Πανταζώνας προέτρεψε οι καταναλωτές να προτιμήσουν για τις αγορές τους τα βιβλιοπωλεία της πόλης, τα οποία είναι πάρα πολύ ανταγωνιστικά και έχουν ποιοτικά προϊόντα.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου