ΑΛΜΥΡΟΣ

Στ. Ηλιάκης: «Αφιερώνω την επιτυχία στον πατέρα μου που δεν ζει»

στ-ηλιάκης-αφιερώνω-την-επιτυχία-στο-765363

Νέα πρωτιά για τον αριστούχο του Γενικού Λυκείου Αλμυρού Στάθη Ηλικιάκη, με την ανακοίνωση χθες το απόγευμα των βάσεων των Σχολών και των επιτυχόντων μαθητών. Ο πρώτος των πρώτων στον Νομό Μαγνησίας με βαθμολογία 19.540 μόρια, δεύτερος σε όλη την Ελλάδα, πέρασε πρώτος στο Τμήμα Χημικών Μηχανικών στο Εθνικό Μετσόβιο Πολυτεχνείο.

Το Τμήμα ήταν η πρώτη επιλογή για τον Στάθη Ηλιάκη, που αφιέρωσε την επιτυχία του στον πατέρα του που δεν είναι εν ζωή.

«Το Τμήμα μου αρέσει γιατί συνδυάζει τις θετικές επιστήμες, αλλά και πολλά αντικείμενα. Δεν σε περιορίζει. Μπορείς να ασχοληθείς με μια μεγάλη γκάμα από το πετρέλαιο έως την τεχνολογία τροφίμων, από τα φάρμακα έως τα πλαστικά. Ηταν ένα όνειρο, ένας στόχος που επιτεύχθηκε και συνεχίζω με τον ίδιο ζήλο και πάθος το διάβασμα», είπε μιλώντας στον ΤΑΧΥΔΡΟΜΟ.

Ο ίδιος δηλώνει ότι θα συνεχίζει να αγωνίζεται. «Αξίζει να αγωνίζεσαι για τα όνειρά σου. Στόχος να φθάσω όσο πιο ψηλά μπορώ», τονίζει και δεν παραλείπει να αναφέρει ότι ο πιο πολύτιμος σύμμαχος στον αγώνα του ήταν και είναι η οικογένειά του.

Ο Στάθης Ηλιάκης χαρούμενος για την επίτευξη του στόχου του δεν παρέλειψε να ευχαριστήσει τόσο τον δήμαρχο Αλμυρού Δημ. Εσερίδη που πρόσφατα τον βράβευσε, όσο και τον ευεργέτη Χαράλαμπο Τσιμά ο οποίος του εξασφάλισε τον ηλεκτρικό εξοπλισμό του φοιτητικού του σπιτιού, με δωροεπιταγή 1.000 ευρώ.

Τις επόμενες ημέρες ο Στάθης Ηλιάκης θα εγκατασταθεί στο σπίτι που νοίκιασε στην Αθήνα, περιμένοντας να ξεκινήσουν τα μαθήματα της Σχολής στο Πολυτεχνείο.

ΕΛΕΝΗ ΧΑΝΟΥ

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου