ΑΛΜΥΡΟΣ

Ανάδοχος για το Κλειστό Γυμναστήριο Αλμυρού

ανάδοχος-για-το-κλειστό-γυμναστήριο-α-768880

Αμεσα αναμένεται να ξεκινήσουν οι εργασίες για την επισκευή και συντήρηση του Κλειστού Γυμναστηρίου Αλμυρού. Η Οικονομική Επιτροπή του Δήμου Αλμυρού κατακύρωσε προχθές το αποτέλεσμα του διαγωνισμού για την ανάδειξη προσωρινού μειοδότη.

Προσωρινός μειοδότης αναδείχτηκε εργοληπτική εταιρεία με μέση έκπτωση στο έργου ύψους 46,90%.

Στον διαγωνισμό του έργου που πραγματοποιήθηκε την Τρίτη 14 Αυγούστου είχαν ανταποκριθεί τρεις εργοληπτικές εταιρείες.

Μετά την κατακύρωση του αποτελέσματος του διαγωνισμού αρχίζουν το προσεχές διάστημα οι εργασίες για τη συντήρηση του Κλειστού Γυμναστηρίου Αλμυρού, ένα έργο που είναι προϋπολογισμού 70.000 ευρώ με χρηματοδότηση από τη ΣΑΤΑ και τα τακτικά έσοδα του Δήμου.

Η παρέμβαση είναι πάρα πολύ σημαντική για τον Αλμυρό καθώς το Κλειστό Γυμναστήριο αποτελεί χώρο συγκέντρωσης αθλοπαιδιών και γενικά αθλητικών δραστηριοτήτων, όπως ποδόσφαιρο, στίβος, καλαθοσφαίριση, πετοσφαίριση, αντισφαίριση, χειροσφαίριση, τοξοβολία και πάλη.

Η μελέτη που συντάχθηκε από τις Τεχνικές Υπηρεσίες αναφέρεται στην επισκευή του κτιρίου στο τµήµα της στέγης του. Στη στέγη παρατηρήθηκε διαρροή όµβριων υδάτων σε ορισµένα σηµεία αλληλοεπικάλυψης των µεταλλικών φύλλων της επιστέγασης. Επίσης, παρατηρήθηκαν σηµεία υγρασίας στον τοίχο κατά µήκους του κτιρίου στην ένωση των δύο κτιριακών όγκων διαφορετικού ύψους, που οφείλονται σε επικείµενη αστοχία της µεταλλικής κάλυψης της στέγης.

Η στέγη στο σύνολό της απαιτεί επιδιόρθωση, ή αντικατάσταση των µεταλλικών της στοιχείων και την απαιτούµενη εφαρµογή υγροµόνωσης.

Η υλοποίηση του έργου είχε προβλεφθεί με κονδύλι στον προϋπολογισμό του 2018.

Το Κλειστό Γυµναστήριο Αλµυρού βρίσκεται σε περιοχή εκτός σχεδίου της Τ.Κ. Αλµυρού. Αρχικά, ο ∆ήµος Αλµυρού παραχώρησε το 1989 στη Γενική Γραµµατεία Αθλητισµού το εν λόγω οικόπεδο έκτασης 1500 τ.µ., για την κατασκευή γυµναστηρίου, που ξεκίνησε τις εργασίες κατασκευής το 1990 και ολοκληρώθηκε περίπου σε ένα χρόνο.

Είναι χωρητικότητας 400 ατόµων και αποτελεί ένα σηµαντικό χώρο συγκέντρωσης αθλοπαιδιών και γενικά αθλητικών δραστηριοτήτων.
Το κτίριο, αποτελείται από δυο κτιριακούς όγκους, έναν ισόγειο µε δωµάτια αποδυτηρίων και τουαλετών και άλλων χρηστικών χώρων και ένα υψηλότερο χώρο µε διαφορά ύψους, όπως απαιτείται για αθλητικό χώρο, µε κερκίδες και τον απαραίτητο εξοπλισµό των αθληµάτων που συµπεριλαµβάνονται.

Το κτίριο είναι κατασκευασµένο ως προς τη θεµελίωση και τα δοµικά στοιχεία (υποστυλώµατα και δοκοί) από ενισχυµένο σκυρόδεµα, οι τοίχοι πλήρωσης µε προκατασκευασµένα τµήµατα οπλισµένου σκυροδέµατος, ενώ η επιστέγασή του αποτελείται από ξύλινα δοκάρια διαστάσεων (12*12) εκ. και µεταλλικά φύλλα επικάλυψης της στέγης.

ΚΑΤΕΡΙΝΑ ΜΑΡΟΥΓΚΑ

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου