ΑΛΜΥΡΟΣ

Πανηγυρίζει η Μονή Παναγίας κάτω Ξενιάς

πανηγυρίζει-η-μονή-παναγίας-κάτω-ξενι-772852

Την απόδοση της μεγάλης γιορτής της Κοιμήσεως της Υπεραγίας Θεοτόκου πανηγυρίζει μεγαλοπρεπώς η ιστορική Ιερά Μονή Παναγίας κάτω Ξενιάς, την Πέμπτη 23/8.

Την παραμονή της γιορτής, στις 7.00 μ.μ. θα τελεστεί ο Μέγας Πανηγυρικός Εσπερινός, στο προαύλιο της παλαιάς Μονής και ανήμερα η Πανηγυρική Θεία Λειτουργία. Της Ιεράς Πανηγύρεως θα προεξάρχει ο Σεβ. Μητροπολίτης Δημητριάδος κ. Ιγνάτιος, ο οποίος θα κηρύξει τον Θείο Λόγο.

Πανηγυρίζουν επίσης:

Ιερός Ναός Κοιμήσεως της Θεοτόκου Λάμιας Διμηνίου

Την παραμονή της εορτής θα τελεστεί ο Μέγας Πανηγυρικός Εσπερινός, προεξάρχοντος του Πρωτ. Θεοδώρου Μπατάκα, ο οποίος θα κηρύξει τον Θείο Λόγο. Ανήμερα της εορτής θα τελεστεί Πανηγυρική Θεία Λειτουργία, ιερουργούντος του Αρχιμ. Χριστοφόρου Καρδατζή, ο οποίος θα ομιλήσει.

Ιερός Ναός Κοιμήσεως της Θεοτόκου Χρυσής Ακτής

Την παραμονή της εορτής θα τελεστεί ο Μέγας Πανηγυρικός Εσπερινός, προεξάρχοντος τουΠρωτ. Γεωργίου Κωστόπουλου, ο οποίος θα κηρύξει τον Θείο Λόγο. Ανήμερα της εορτής θα τελεστεί Πανηγυρική Θεία Λειτουργία, ιερουργούντος του Πρωτ. Θεοδώρου Παπασακελλαρίου,ο οποίος θα ομιλήσει.

Ιερά Μονή Παναγίας Λαμπηδόνος

Την παραμονή της εορτής θα τελεστεί ο Μέγας Πανηγυρικός Εσπερινός, μετ’ αρτοκλασίας και Θείου κηρύγματος. Ανήμερα της εορτής θα τελεστεί Πανηγυρική Θεία Λειτουργία. Της ιεράς Πανηγύρεως θα προεξάρχει ο Αρχιμ. Χρυσόστομος.

Ιερό Παρεκκλήσιο Παναγίας Ξενιάς Βόλου

Πρόκειται για Ιερό Παρεκκλήσιο που βρίσκεται στην Ενορία της Αγίας Παρασκευής Βόλου, εγκαινιάσθηκε πρόσφατα και εορτάζει στην Απόδοση της Κοιμήσεως της Θεοτόκου. Την παραμονή της εορτής, στις 7.00 μ.μ., θα τελεστεί ο Μέγας Πανηγυρικός Εσπερινός, μετ’ Αρτοκλασίας. Ανήμερα της εορτής θα τελεστεί Πανηγυρική Θεία Λειτουργία.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου