ΑΛΜΥΡΟΣ

Αντεπίθεση Δημήτρη Εσερίδη κατά Βαγγέλη Χατζηκυριάκου

αντεπίθεση-δημήτρη-εσερίδη-κατά-βαγγ-796852

«Ο τελευταίος που μπορεί να μιλήσει για νομιμότητα και για οικονομικό συμμάζεμα του Δήμου, είστε εσείς, κ. Χατζηκυριάκο».

Τα παραπάνω σημειώνει ο δήμαρχος Αλμυρού Δημήτρης Εσερίδης, ο οποίος χθες πέρασε στην αντεπίθεση με αφορμή επερώτηση που κατέθεσε ο πρώην δήμαρχος Αλμυρού στο τελευταίο δημοτικό συμβούλιο Αλμυρού για τις αμοιβές των δικηγόρων, η οποία τελικά δεν συζητήθηκε.

Καθιστώντας τον κ. Χατζηκυριάκο υπεύθυνο μίας σειράς προβλημάτων που παρέλαβε η νυν δημοτική αρχή Αλμυρού, ο κ. Εσερίδης διατυπώνει σειρά ερωτημάτων για τη στάση και τη συμπεριφορά του.

«Σήμερα καλούμαστε να απολογηθούμε για εξωτερικούς συνεργάτες δικηγόρους, που προσλάβαμε, διαφυλάσσοντας πάντα τα συμφέροντα του Δήμου, μετά από δικές σας καταγγελίες για τα κατακείμενα ξύλα στο Κουρί, τα οποία προορίζονταν για άπορες οικογένειες του Δήμου, την κατάσχεση του οχήματος του Δήμου από το Δασαρχείο Αλμυρού, καθώς και της μαρτυρίας της δικής σας, βάζοντας το χέρι σας στο Ευαγγέλιο, ότι το κτίριο στο Τσατάλι ήταν πυροφυλάκειο και όχι μεζονέτα.

Τελικά τι δεν έχετε αντιληφθεί; Ότι προσπαθούμε να συμμαζέψουμε τα ασυμμάζευτα;» διερωτάται χαρακτηριστικά.

«Τι έχετε να πείτε, για τη διεκδίκηση 190.000 ευρώ, από ιδιωτική εταιρεία, για την αμοιβή μελέτης της αποχέτευσης Σούρπης που εκπονήθηκε κατόπιν προφορικής σας εντολής, τη στιγμή μάλιστα που γνωρίζατε ότι η ίδια εταιρεία είχε πληρωθεί από τον πρώην Δήμο Σούρπης για τις αρχικές μελέτες της αποχέτευσης με το ποσό των 750.000 ευρώ;

Δεν έπρεπε να προσλάβουμε δικηγόρο για να αντικρούσουμε την αγωγή αυτή;», συνεχίζει περαιτέρω.

Όσον αφορά στην υπόθεση μεταβίβασης ακινήτων, μεταξύ της Μητρόπολης, του Δήμου Αλμυρού και του Ιδρύματος Στεργίου, ο δήμαρχος Αλμυρού σημειώνει ότι «γνωρίζετε πολύ καλά, καθόσον το θέμα εγκρίθηκε ομόφωνα από το Δημοτικό Συμβούλιο, σε συνεδρίαση στην οποία συμμετείχατε κι εσείς, ότι αφορά στην ανταλλαγή δημοτικού οικοπέδου με οικόπεδο του Ιδρύματος Στεργίου που βρίσκεται πλησίον του 2ου Δημοτικού Σχολείου Αλμυρού, για τη δημιουργία του 5ου Νηπιαγωγείου Αλμυρού.

Η δε πληρωμή εκ μέρους του Δήμου Αλμυρού των εξόδων δικηγόρου, συμβολαιογράφου και πολιτικού μηχανικού για τη μεταβίβαση στο Ίδρυμα Στεργίου ενός οικοπέδου ιδιοκτησίας της Ιεράς Μητρόπολης Δημητριάδος και Αλμυρού, αποτελεί όρο του Συμβουλίου Κοινωφελών Περιουσιών και συμβατική ευθύνη του Δήμου Αλμυρού, τον οποίο αποδέχθηκε ομόφωνα το Δημοτικό Συμβούλιο σε συνεδρίαση στην οποία συμμετείχατε κι εσείς» αναφέρει.

Ο δήμαρχος επισημαίνει ακόμη ότι «ο Δήμαρχος αποτελεί θεσμό. Ύβρεις κατά του προσώπου του Δημάρχου είναι έμμεσα ύβρεις κατά των πολιτών και είναι υποχρέωση του Δήμου η προάσπιση του θεσμού και όχι του προσώπου».

Περαιτέρω ο ίδιος επισημαίνει ότι «τα τελευταία αποτελέσματα που καταγράφηκαν από τη Γενική Διεύθυνση Δημοσιονομικών Ελέγχων του Υπουργείου Οικονομικών αναφέρουν ότι «υπήρχε μεγάλη κακοδιαχείριση στο Δήμο Αλμυρού και στο Νομικό Πρόσωπο Δημοσίου Δικαίου (ΚΑΠΗ, Παιδικός Σταθμός, Αθλητικός & Πολιτιστικός Οργανισμός), χωρίς τήρηση της αρχής της χρηστής δημοσιονομικής διαχείρισης……ούτε έγκαιρη και κανονική απόδοση των υπέρ τρίτων εισπραττόμενων νόμιμων δικαιωμάτων (κρατήσεων) και απευθύνει ερωτήσεις γύρω από το θέμα»».

Ο κ. Εσερίδης αναφέρεται τέλος και στα οικονομικά του Δήμου επί της θητείας του και επισημαίνει ότι «ο ισολογισμός του 2016 έδειξε ταμειακά διαθέσιμα 2.800.000 ευρώ και 467.000 κέρδος. «Αν μπορείτε, εσείς, να βρείτε κάποιον άλλον Δήμο της Ελλάδας, τόσο εύρωστο, μπορείτε να μας το πείτε και εμείς θα σας ζητήσουμε ταπεινά συγγνώμη. Μπορεί μάλιστα να είναι και ο καλύτερος ισολογισμός στην Ελλάδα».

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου