ΑΛΜΥΡΟΣ

Στο Αυτόφωρο δύο αδέλφια για κλοπή χοίρου στον Αλμυρό

στο-αυτόφωρο-δύο-αδέλφια-για-κλοπή-χοί-800803

Έκλεψαν χοίρο βάρους είκοσι πέντε κιλών από 79χρονο κτηνοτρόφο από τη Βρύναινα. Για ζωοκλοπή και για ζωοκτονία συνελήφθησαν χθες από αστυνομικούς του Αστυνομικού Τμήματος Αλμυρού δύο αδέλφια υπήκοοι Αλβανίας ηλικίας 34 και 36 ετών.

Οι αστυνομικοί προχώρησαν στη σύλληψή τους μετά από καταγγελία, καθώς σε έρευνες εντόπισαν ότι είχαν στην κατοχή τους το ζώο το οποίο το είχαν τεμαχίσει. Το Αστυνομικό Τμήμα Αλμυρού διαπίστωσε επιπλέον ότι οι κατηγορούμενοι βρίσκονταν παράνομα στη χώρα, καθώς δεν είχαν ταξιδιωτικά έγγραφα και σχημάτισε εναντίον τους δικογραφία.

Οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν χθες στην Εισαγγελία Βόλου.

Τα δύο αδέλφια παραπέμφθηκαν ακολούθως για να δικαστούν από το Αυτόφωρο Τριμελές Πλημμελειοδικείο Βόλου. Εναντίον τους η Εισαγγελία Βόλου άσκησε ποινική δίωξη μόνο για την κατηγορία της ζωοκλοπής.

Σύμφωνα με πληροφορίες, απολογούμενοι φέρονται να ισχυρίστηκαν ότι οι ίδιοι ανέλαβαν μόνο να φυλάξουν το κρέας για λογαριασμό τρίτου ατόμου που τους είχε πει ότι δεν είχε ψυγείο. Εντούτοις, στις περαιτέρω έρευνες των αστυνομικών προέκυψε ότι το εν λόγω τρίτο άτομο δεν είχε καμία εμπλοκή με την υπόθεση.

Οι κατηγορούμενοι οδηγήθηκαν στο Αυτόφωρο Τριμελές Πλημμελειοδικείο Βόλου για να δικαστούν και ζήτησαν και έλαβαν προθεσμία.

Επισημαίνεται ότι η ζωοκτονία σύμφωνα με τον ποινικό κώδικα είναι αδίκημα σε βαθμό κακουργήματος εφόσον έχει διαπραχθεί από περισσότερα από δύο άτομα από κοινού και υπό άλλους όρους και προϋποθέσεις όπως για παράδειγμα τον αριθμό ζώων κ.ά.

Κ. Μ.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου