ΑΛΜΥΡΟΣ

Απόθεμα 2 εκατ. στα ταμεία του Δήμου Αλμυρού

απόθεμα-2-εκατ-στα-ταμεία-του-δήμου-αλμ-803702

Στο επίκεντρο της προχθεσινής, ειδικής συνεδρίασης του Δημοτικού Συμβουλίου Αλμυρού βρέθηκε ο απολογισμός – ισολογισμός αποτελεσμάτων χρήσης του Δήμου, για το οικονομικό έτος 2016, που εγκρίθηκε κατά πλειοψηφία.

Σύμφωνα με τα οικονομικά δεδομένα που προκύπτουν, υπάρχει απόθεμα 2 εκατομμυρίων στα ταμεία του Δήμου Αλμυρού, με τον δήμαρχο Δημήτρη Εσερίδη, να υπογραμμίζει ότι «είναι αποτέλεσμα σωστής λειτουργίας του Δήμου, μείωσης των εξόδων και ορθολογικής διαχείρισης προς όφελος των πολιτών». Ο ίδιος επισήμανε ότι «εφαρμόζουμε μέχρι σήμερα απαρέγκλιτα όσα είχαμε υποσχεθεί από την πρώτη μέρα που αναλάβαμε καθήκοντα και μειώνουμε τις περιττές δαπάνες, προκειμένου να αυξήσουμε τα έσοδα».

Οι παρατάξεις της μειοψηφίας εξέφρασαν αντιρρήσεις για τον ισολογισμό, ενώ όπως ανέφερε ο Νίκος Τσανής, επικεφαλής της ελάσσονος μειοψηφίας στο Δημοτικό Συμβούλιο Αλμυρού, «καταψηφίσαμε τον ισολογισμό διότι δεν υπήρχε ολοκληρωμένος έλεγχος. Η έκθεση ήταν ένα ευχολόγιο προς την δημοτική αρχή, ενώ στην πραγματικότητα δεν υπάρχει δομή ελέγχου στον Δήμο Αλμυρού».

Ο κ. Εσερίδης απάντησε από την πλευρά του ότι «ένας ισολογισμός δεν μπορεί να συνταχθεί πλασματικά. Δεχόμαστε κάθε έλεγχο στον ισολογισμό από οποιονδήποτε και όλα τα οικονομικά στοιχεία είναι στη διάθεση του καθενός».

Εργα στον Δήμο

Πραγματοποιήθηκε και δεύτερη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου προχθές, στην διάρκεια της οποίας έγινε αναφορά στην εμποροπανήγυρη Αλμυρού, που θα πραγματοποιηθεί από τις 23 Αυγούστου μέχρι το τέλος του μήνα και συγκεντρώνει πολύ μεγάλο ενδιαφέρον τόσο από την πλευρά των εμπόρων, όσο και των επαγγελματιών.

Παράλληλα συζητήθηκαν τα έργα που προωθεί ο Δήμος Αλμυρού, μέσω του προγράμματος «Φιλόδημος Ι». Όπως ανέφερε ο πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Αλμυρού, Νίκος Καλλές, πρόκειται για το έργο αποχέτευσης στον Πλάτανο προϋπολογισμού 3,5 εκατομμυρίων και τον περιφερειακό αγωγό στην Ανάβρα, προϋπολογισμού 1 εκατομμυρίου, «έργα τα οποία θα βελτιώσουν την καθημερινότητα των κατοίκων», όπως είπε.

Προσλήψεις προσωπικού

Ο ∆ήµος Αλµυρού κατόπιν απόφασης του ∆ηµοτικού Συµβουλίου, περί προσλήψεως εργατικού και τεχνικού προσωπικού µέχρι και πέντε ηµεροµίσθια κατ’ άτοµο τον µήνα, ανακοινώνει ότι θα προσλάβει εργατικό και τεχνικό προσωπικό για απασχόληση µέχρι και πέντε ημερομίσθια κατ’ άτοµο για το µήνα Ιούλιο, συνολικού αριθµού 15 ατόµων.

Τα άτομα που θα προσληφθούν είναι ειδικότητας ΥΕ εργατικού και τεχνικού προσωπικού, ενώ οι υποψήφιοι πρέπει να έχουν συμπληρώσει το 18ο έτος της ηλικίας τους και να µην έχουν υπερβεί το 65ο έτος της ηλικίας τους.

Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να υποβάλουν αίτηση στο Γραφείο Προσωπικού του ∆ήµου, κατά τις εργάσιμες ηµέρες και ώρες (τηλέφωνα επικοινωνίας 2422350217 και 2422 350259), έως τις 11 Ιουλίου.

ΓΛ. ΥΔΡ.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου