ΑΛΜΥΡΟΣ

Παράσταση από τη θεατρική ομάδα Σούρπης

παράσταση-από-τη-θεατρική-ομάδα-σούρπ-803710

Η θεατρική ομάδα του Πολιτιστικού Συλλόγου Σούρπης « Νήες» γιορτάζοντας φέτος δώδεκα χρόνια από την ίδρυσή της, παρουσιάζει το έργο «Μαλλιά Κουβάρια» του Νικολάου Λάσκαρη, κωμωδία σε τρεις πράξεις στο προαύλιο του Γυμνασίου – Λυκείου Σούρπης την Παρασκευή 13 και το Σάββατο 14 Ιουλίου στις 9.15 μ.μ.

Το 1897 ο Νικόλαος Λάσκαρης γράφει τη διασημότερη κωμωδία του τα «Μαλλιά Κουβάρια». Πρωτοπαίζεται στο θέατρο «Απόλλων» της Σύρου, από τον θίασο των γονιών της Μαρίκας Κοτοπούλη.

Το 1901 το ρόλο της πρωταγωνίστριας θα τον ερμηνεύσει η νεαρή Μαρίκα Κοτοπούλη.

Το θέμα του έργου είναι το ερωτικό μπλέξιμο, λόγω παρεξηγήσεων, των προσώπων που πρωταγωνιστούν.

Ωστόσο, πέρα από τις κωμικές καταστάσεις που συνεχώς δημιουργούνται, ο Λάσκαρης βρίσκει ευκαιρία να σατιρίσει την τότε νεοϊδρυθείσα Εθνική Εταιρεία, και εμμέσως πλην σαφώς, να την χαρακτηρίσει ικανή να ασχολείται μόνο με «τρίχες»!

Την σκηνοθεσία, την διασκευή του έργου και την μουσική επιμέλεια υπογράφει η Λένα Γεωργιάδου, τα σκηνικά – κοστούμια η θεατρική ομάδα του Πολιτιστικού Συλλόγου Σούρπης. Φωτισμοί Κώστας Κολώνης, φωτογραφίες Νικόλαος Μεταξιώτης, επιμέλεια προγράμματος Λένα Γεωργιάδου, Νίκος Περιστεράς, Δημήτρης Ντούκας, εκτυπώσεις και γραφιστικά βιβλιοπωλείο Symbol.

Παίζουν κατά σειρά εμφάνισης οι Δημήτρης Ντούκας, Νίκος Περιστεράς, Ράνια Θεοδωρογιάννη, Μαριαλένα Παπανικολοπούλου, Κώστας Ζαρκάδας, Χρήστος Μακρής, Γιάννης Καλαντζής και Αναστασία Ζούρκου.

Πολύτιμη η βοήθεια του Δήμου Αλμυρού και επαγγελματιών Σούρπης και Αλμυρού, του ΔΗΠΕΘΕ Βόλου, του Τριαντάφυλλου Σπανού, της Δέσποινας Θεοδωρογιάννη, του Δημήτρη Βελάνη και του Κυνηγητικού Συλλόγου Βόλου, της Σχολικής Επιτροπής Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης του Δήμου Αλμυρού, των διευθυντών του Δημοτικού Σχολείου Σούρπης Νικόλαου Περιστερά και του Γυμνασίου & Λυκείου Σούρπης Ιωάννη Παπαδόπουλου. Συμβολική τιμή εισόδου για την κάλυψη των εξόδων της παράστασης 3 ευρώ.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου