ΑΛΜΥΡΟΣ

Ετοιμες οι παραλίες του Δήμου Αλμυρού για υποδοχή επισκεπτών

ετοιμες-οι-παραλίες-του-δήμου-αλμυρού-814779

Ολοκληρώνονται οι εργασίες εξωραϊσμού των παραλιών του Δήμου Αλμυρού. Κλιμάκια της Υπηρεσίας Πρασίνου καθάρισαν με μηχανήματα του δήμου τις περισσότερες παραλίες του καλλικρατικού δήμου, ενώ τοποθέτησαν ομπρέλες και ελαιοχρωμάτισαν τις καμπίνες για τους λουόμενους και τα κολωνάκια που είχαν σκουριάσει από την αλμύρα.

Η δημοτική αρχή Αλμυρού με αφορμή την έναρξη του καλοκαιριού έδωσε το προηγούμενο διάστημα μεγάλη έμφαση στο παραλιακό μέτωπο ώστε οι παραλίες του Δήμου Αλμυρού να είναι έτοιμες να υποδεχτούν τους επισκέπτες.

«Έχουμε ολοκληρώσει το 80% των εργασιών. Την εβδομάδα που ξεκινά θα ολοκληρώσουμε την παρέμβαση. Έγιναν εργασίες βελτίωσης στην παραλία του Αλμυρού, της Ευξεινούπολης, του Πλατάνου, του Πτελεού, της Μιτζέλας και του Αχιλλείου», ανέφερε χαρακτηριστικά ο αντιδήμαρχος Πρασίνου και Καθαριότητας Κωνσταντίνος Νικοβιώτης.

Σε όλο το παραλιακό μέτωπο έχουν απομακρυνθεί φύκια, καλάμια, ενώ όπου δεν υπήρχαν καμπίνες για τους λουόμενους τοποθετήθηκαν καινούργιες.

Ακόμη, τα συνεργεία τοποθέτησαν εγκαταστάσεις υγιεινής στην παραλία του Αλμυρού, ενώ αντίστοιχη μέριμνα λαμβάνεται και για την παραλία Σούρπης «Νηές».

Παράλληλα, η εργολαβία για τη βελτίωση και τον εκσυγχρονισμό του ηλεκτροφωτισμού έχει ολοκληρωθεί στο 80%. Φωτιστικά σώματα χαμηλών ιστών νέας τεχνολογίας τύπου LED τοποθετήθηκαν σε όλα τα δημοτικά διαμερίσματα. Ο κ. Νικοβιώτης ανέφερε ότι η εργολαβία θα ολοκληρωθεί το αμέσως επόμενο χρονικό διάστημα.

Μέριμνα ελήφθη και για την περιποίηση του πρασίνου, ενώ το επόμενο χρονικό διάστημα θα τοποθετηθούν υπόγειου κάδοι προσωρινής αποθήκευσης αστικών απορριμμάτων.

Η δημοτική αρχή Αλμυρού έχει επιλέξει να τοποθετήσει τους καινούργιους κάδους σε παραθαλάσσια μέρη του καλλικρατικού δήμου, όπως στη Μιτζέλα, το Αχίλλειο και τον Πτελεό.

Μέχρι σήμερα η προσωρινή αποθήκευση των προς αποκομιδή απορριμμάτων πραγματοποιείται με τη χρήση τροχήλατων πλαστικών κάδων χωρητικότητας 1.100 λίτρων, οι οποίοι είναι μοιρασμένοι στα διάφορα σημεία των περιοχών του δήμου. Παράλληλα με τους κοινούς κάδους για τα ανάμεικτα οικιακά απορρίμματα, υπάρχουν οι μπλε κάδοι που υποδέχονται τα ανακυκλώσιμα υλικά που συγκεντρώνουν οι πολίτες με διαλογή στην πηγή.

Προκειμένου να εξυπηρετηθούν οι ανάγκες αποθήκευσης, σε ορισμένα σημεία υπάρχουν «συστάδες» κάδων που παρουσιάζουν μεγάλο όγκο και εκτεταμένη κατάληψη του οδοστρώματος.

Κατά τη θερινή περίοδο, και λόγω της αυξημένης τουριστικής δραστηριότητας, οι εν λόγω κάδοι δημιουργούν ένα σοβαρό αντιαισθητικό πρόβλημα: γεμίζουν πολύ γρήγορα με αποτέλεσμα να υπερχειλίζουν τακτικά με απορρίμματα και δυσάρεστες οσμές λόγω αυξημένης θερμοκρασίας, γεγονός που έχει αρνητικές επιπτώσεις για την τουριστική ανάπτυξη της περιοχής.

Με την προμήθεια και εγκατάσταση συστήματος υπόγειων κάδων προσωρινής αποθήκευσης αστικών απορριμμάτων αναμένεται να αντιμετωπιστούν τα προβλήματα.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου