ΑΛΜΥΡΟΣ

Συνδικαλιστική δίωξη από τη Δημοτική Αρχή Αλμυρού καταγγέλλει η ΔΑΣ ΟΤΑ

συνδικαλιστική-δίωξη-από-τη-δημοτική-818520

Συνδικαλιστική δίωξη από τη Δημοτική Αρχή Αλμυρού καταγγέλλει με ανακοίνωσή της η παράταξη της ΔΑΣ ΟΤΑ.

Αναλυτικά στην ανακοίνωση της ΔΑΣ ΟΤΑ αναφέρονται τα εξής:

“Η ΔΑΣ-ΟΤΑ Μαγνησίας καταγγέλλει το σκηνικό συνδικαλιστικής δίωξης που στήνει η Δημοτική Αρχή Αλμυρού, εναντίον του εκλεγμένου με την παράταξη μας στο Δ.Σ. του Συλλόγου Εργαζομένων ΟΤΑ Ν. Μαγνησίας, Νίκου Τζαφλέρη.

Φανερά ενοχλημένοι από την πρωτοπόρα δράση του συναγωνιστή μας, προσπαθούν να τον αδρανοποιήσουν επιστρατεύοντας στην κατεύθυνση αυτή όλο το επίσημο πειθαρχικό νομοθετικό οπλοστάσιο των αστικών κυβερνήσεων (αναφορές, απολογίες κ.ά.), συνοδευόμενα από το συνηθισμένο άτυπο υπηρεσιακό μπούλινγκ. Τη σκηνοθεσία, φυσικά, υπογράφει ο Δήμαρχος Εσερίδης, που αυτή τη φορά μοιράζει και ρόλους σε «πρόθυμους» ή «ανεκτικούς» κομπάρσους. Κατεβαίνουν έτσι, ακόμη ένα σκαλοπάτι του αυταρχικού κατήφορου που έχει διαλέξει η ηγεσία του Δήμου, προκειμένου να επιβάλει σιγή νεκροταφείου για τα φαινόμενα καταστρατήγησης των μέτρων υγιεινής και ασφάλειας, την απληρωσιά των εργαζομένων στην Κοινωφελή Επιχείρηση, την ανάθεση καθηκόντων με προφορικές εντολές κλπ.

Αποδεικνύεται ότι η τακτική αυτή απέναντι στους υπαλλήλους είναι νύχι-κρέας με τη γενικότερη πολιτική υλοποίησης των αντιλαϊκών πολιτικών και μνημονιακών μέτρων στην εφαρμογή των οποίων πρωτοστατεί, με τα γνωστά αποτελέσματα εγκατάλειψης και υποβάθμισης των λαϊκών δικαιωμάτων σε όλη την έκταση του «καλλικρατικού» Δήμου.

Από το γεγονός και μόνο ότι ο συγκεκριμένος Δήμαρχος έχει διατελέσει «συνδικαλιστής», οι εργαζόμενοι του Δήμου Αλμυρού και της ευρύτερης περιοχής πρέπει να κατανοήσουν πόσο αναγκαία είναι η ανασύνταξη του εργατικού κινήματος σε ταξική κατεύθυνση απομονώνοντας τον εργοδοτικό –κυβερνητικό συνδικαλισμό και τους εκπροσώπους τους, που από «πρόβατα» της εργοδοσίας μετατρέπονται σε αιμοδιψείς «λύκους», όταν καταφέρουν να αναρριχηθούν σε θέσεις εξουσίας.

Καλούμε, λοιπόν, να πάρει θέση το ΔΣ του Συλλόγου Εργαζομένων ΟΤΑ Μαγνησίας απέναντι στον αυταρχισμό και το κυνήγι μαγισσών στο οποίο επιδίδεται η Δημοτική Αρχή Αλμυρού στηρίζοντας αποφασιστικά και με όλους τους τρόπους τον Νίκο Τζαφλέρη!

Πάνω απ΄ όλα καλούμε όλους τους συναδέλφους να εκφράσουν την αλληλεγγύη τους πρώτα-πρώτα συμμετέχοντας στην απεργία αποχή από την αντιδραστική Αξιολόγηση, που θα αποτελέσει ακόμη ένα μέσο για τον πειθαναγκασμό μας στην εντατικοποίηση της δουλειάς και την απαξίωση και εν τέλει την ιδιωτικοποίηση αρμοδιοτήτων και υπηρεσιών.

Καλούμε επίσης όλους τους εργαζόμενους στις 14 Ιούνη στις 7 το απόγευμα στην πλατεία Πανεπιστημίου στο Συλλαλητήριο που διοργανώνει το ΠΑΜΕ, για να φωνάξουμε ΟΧΙ στο νέο πολυνομοσχέδιο με τα δεκάδες αντιλαϊκά προαπαιτούμενα που περιλαμβάνονται στην τέταρτη «αξιολόγηση»”.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου