ΑΛΜΥΡΟΣ

Παίρνει πίσω τη δωρεά ακινήτου ο Δήμος Αλμυρού

παίρνει-πίσω-τη-δωρεά-ακινήτου-ο-δήμος-826251

Ελυσε ο Δήμος Αλμυρού τη σύμβαση δωρεάς ακινήτου στη Σούρπη στο ελληνικό δημόσιο το 1964 για δημιουργία Σταθμού Χωροφυλακής Σούρπης.

Η πρώην Κοινότητα Σούρπης είχε δώρισε προς το Ελληνικό ∆ηµόσιο οικόπεδο έκτασης 499 τ.µ. που βρίσκεται εντός του οικισµού της Τοπικής Κοινότητας Σούρπης του ∆ήµου Αλµυρού, για την ανέγερση οικήµατος για τη στέγαση της Υπηρεσίας του Σταθµού Χωροφυλακής Σούρπης. Το Ελληνικό ∆ηµόσιο θα προχωρούσε µε δικές του δαπάνες στην ανέγερση κατάλληλου οικήματος.

Εντούτοις, το ελληνικό δημόσιο δεν προχώρησε ποτέ στην αξιοποίηση του ακινήτου, για τον σκοπό αυτό και τον περασμένο Μάρτιο το Αρχηγείο της Ελληνικής Αστυνομίας ενημέρωσε και εγγράφως τον Δήμο Αλμυρού ότι δεν προβλέπεται πλέον λειτουργία Αστυνομικού Σταθμού στη Σούρπη.
Το θέμα κρίθηκε ως κατ’ επείγον και συζητήθηκε στο Δημοτικό Συμβούλιο Αλμυρού. Η απόφαση του συμβουλίου, που ελήφθη ομόφωνα, αναρτήθηκε στη Διαύγεια.

Το Δημοτικό Συμβούλιο Αλμυρού καλεί τώρα την Ελληνική Αστυνομία και την Περιφερειακή Διεύθυνση Θεσσαλίας και Στερεάς Ελλάδας να υπογράψουν για την επιστροφή του ακινήτου.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου