ΑΛΜΥΡΟΣ

Γνωριμία – κίνδυνος μέσω Facebook για ανήλικη στον Βόλο

γνωριμία-κίνδυνος-μέσω-facebook-για-ανήλικ-18547

Εισαγγελική έρευνα σε βάρος 30χρονου Αλμυριώτη για συμμετοχή σε απόπειρα αυτοκτονίας και για απόπειρα βιασμού

Με τον χειρότερο τρόπο πλήρωσε τις συνομιλίες με άγνωστο σε μέσο κοινωνικής δικτύωσης μία 17χρονη κοπέλα. Η ανήλικη καταρρακώθηκε, σωματικά και ψυχολογικά. Αρχές Μαρτίου βρέθηκε σε νοσοκομείο να νοσηλεύεται μετά από απόπειρα αυτοκτονίας. Η Εισαγγελία Βόλου ερευνά τώρα μετά από καταγγελία που έγινε, εάν ένας 30χρονος Αλμυριώτης συμμετείχε στην απόπειρα αυτοκτονίας με κάποιο τρόπο, και αν προέβη σε απόπειρα βιασμού.

Η Ελληνική Αστυνομία παρέχει με κάθε ευκαιρία συμβουλές για την προφύλαξη των παιδιών από το διαδίκτυο.

Οι συνομιλίες με ξένα άτομα κρύβουν παγίδες και σημαντικούς κινδύνους. Άγνωστο πώς ακριβώς, φαίνεται ότι η ανήλικη, σύμφωνα με καταγγελία που έχει γίνει, εγκλωβίστηκε σε μία τέτοια παγίδα και απάντησε σε μηνύματα δίχως να γνωρίζει.

Συνομιλούσε με μηνύματα με κάτοικο Αλμυρού, ο οποίος όμως ήταν ενήλικας και γνώριζε ότι η 17χρονη ήταν άπειρη και δεν γνώριζε τους κινδύνους σε τέτοιες καταστάσεις, και ο ενήλικας το εκμεταλλεύτηκε αυτό, καταρρακώνοντας έναν ευαίσθητο ψυχικό κόσμο, θρυμματίζοντάς τον.

Όλα συνέβαιναν, σύμφωνα με την καταγγελία που έγινε, ενώ η οικογένεια της ανήλικης δεν γνώριζε το παραμικρό. Όλα άρχισαν να ξετυλίγονται όταν η ανήλικη κατανάλωσε μεγάλο αριθμό χαπιών, με αποτέλεσμα να κινδυνεύσει η υγεία της.

Σοκ προκλήθηκε στο οικογενειακό της περιβάλλον όταν άρχισε να ενημερώνεται τους λόγους για την απόπειρα αυτοκτονίας.

Η κοπέλα ήταν τυχερή και σώθηκε. Μεταφέρθηκε άμεσα σε νοσοκομείο και μετά τη θεραπευτική αγωγή επανήλθε. Ο ψυχικός της κόσμος όμως είναι καταρρακωμένος.

Έλυσε λοιπόν τη σιωπή της και μίλησε στη μητέρα της, η οποία κατέφυγε στη Δικαιοσύνη και κατήγγειλε το περιστατικό.

Η Εισαγγελία Βόλου διέταξε τη διενέργεια προκαταρκτικής εξέτασης και ερευνά τώρα εάν ο 30χρονος συμμετείχε με κάποιο τρόπο στην απόπειρα αυτοκτονίας. Άραγε, αποπειράθηκε να βιάσει την ανήλικη;

Η ανήλικη αντιστάθηκε σε προτροπές για σεξουαλικές πράξεις όταν τελικά η συνομιλία σταμάτησε μέσω του FB και ο επιτήδειος κατάφερε να την πείσει να τον συναντήσει.

Η ανήλικη αποχώρησε κακήν κακώς από τον τόπο συνάντησης και διέκοψε κάθε επαφή. Στο Αστυνομικό Τμήμα Αλμυρού έχει ανατεθεί τώρα η λήψη καταθέσεων και η διαλεύκανση όλων των πτυχών της περίεργης απόπειρας αυτοκτονίας.

ΚΑΤΕΡΙΝΑ ΜΑΡΟΥΓΚΑ

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου