ΑΛΜΥΡΟΣ

Πλακοστρώσεις οδών και πεζοδρόμων σε Αλμυρό και Ευξεινούπολη

πλακοστρώσεις-οδών-και-πεζοδρόμων-σε-25113

Υπογράφτηκε από τον δήμαρχο Αλμυρού, Δημήτρη Εσερίδη, η σύμβαση του έργου «Πλακοστρώσεις πεζοδρόμων και πεζοδρομίων Δημοτικής Ενότητας Αλμυρού και Ευξεινούπολης», προϋπολογισμού 30.000 ευρώ, και ξεκινούν στο αμέσως επόμενο διάστημα οι εργασίες για την υλοποίηση της παρέμβασης.

Οι εργασίες, σύμφωνα με την τεχνική έκθεση του έργου, αφορούν στην πλακόστρωση της Μετσοβίτη, πεζόδρομου που συνδέει τις οδούς Αργυροπούλου και Μιχοπούλου. Η πλακόστρωση θα γίνει με ψυχρά υλικά για να συνάδει με το έργο της βιοκλιματικής αναβάθμισης της κεντρικής πλατείας του Αλμυρού.

Αντίστοιχες εργασίες θα γίνουν στους πεζόδρομους της οδού Βόλου και την περιοχή προς το νεκροταφείο, για την αισθητική αναβάθμιση της εικόνας της πόλης.

Ακόμη, εργασίες θα γίνουν στα πεζοδρόμια επί της οδού Μικράς Ασίας και Αθανασίου Διάκου στην Ευξεινούπολη Αλμυρού, μπροστά από το Γυμνάσιο.

Συγκεκριμένα, στην οδό Βόλου θα πραγματοποιηθούν καθαιρέσεις σκυροδέτησης παντός τύπου συνολικού εμβαδού 310 τετραγωνικών μέτρων, ενώ θα κατασκευαστεί στρώση από άοπλο σκυρόδεμα με χαλύβδινο πλέγμα.

Στις οδούς Μικράς Ασίας και Αθ. Διάκου θα τοποθετηθούν κράσπεδα από σκυρόδεμα σε μήκος 15 μέτρων.

Τέλος θα γίνουν πλακοστρώσεις στην οδό Βόλου και στις οδούς Μικράς Ασίας και Αθ. Διάκου με πλάκες από σκυρόδεμα εμβαδού 290 και 350 τετραγωνικών μέτρων αντίστοιχα.

Στην οδό Μετσοβίτη θα γίνει πλακόστρωση με τσιμεντόπλακες που περιέχουν ψυχρά υλικά διαστάσεων 40 επί 40 εκατοστών σε συνολικό εμβαδό 270 τετραγωνικών μέτρων.

Ο προϋπολογισμός του έργου είναι 30.000 ευρώ με πηγές χρηματοδότησης τα τακτικά έσοδα του δήμου και τη ΣΑΤΑ και χρονοδιάγραμμα υλοποίησης έξι μηνών.

Επισημαίνεται ότι η δημοτική αρχή Αλμυρού πέτυχε την εκτέλεση του έργου με ποσοστό έκπτωσης 41,10%.

Εργολαβία για την εσωτερική οδοποιία του Δήμου Αλμυρού

Στο μεταξύ, σε διαγωνισμό για την εκτέλεση του έργου «Εσωτερική οδοποιία Δήμου Αλμυρού 2018», που είναι προϋπολογισμού 409.000 ευρώ, πρόκειται να προχωρήσει το επόμενο διάστημα όπως είναι γνωστό η δημοτική αρχή Αλμυρού.

Σύμφωνα με την μελέτη, το έργο περιλαμβάνει:

-Εργασίες εκσκαφής και διάστρωσης στο Αχίλλειο, και πιο συγκεκριμένα στην Κατσαβριά σε μήκος 60 μ. και σε οδό μετά το νεκροταφείο.

-Εργασίες εκσκαφών, διαμορφώσεων και σκυροδετήσεις για εγκιβωτισμό στην οδό που συνδέει παραλιακά το Πηγάδι με το Λουτρό σε μήκος δρόμου 1.500 μ. καθώς και εργασίες ασφαλόστρωσης στον χώρο στάθμευσης Πηγαδίου.

-Τσιμεντοστρωμένη οδό που ορίζεται από τις οδούς Κρήτης, Καποδιστρίου, Κομητά και Κορυτσάς μήκους 1.650 μέτρων στον Αλμυρό, θα γίνει καθαίρεση του οδοστρώματος, εκσκαφή του και τέλος διάστρωση ασφαλτικής στρώσης κυκλοφορίας συμπυκνωμένου πάχους 5 εκ. με την τελική επιφάνεια του δρόμου να διαμορφώνεται χαμηλότερα από τις αυλές.

Εργασίες θα πραγματοποιηθούν και στις οδού 17η Αυγούστου από την Αχιλλέως έως την Παύλου Μελά μήκους 140 μ., τη Μυρμιδόνων από τη Βασ. Γεωργίου έως την Αχιλλέως, μήκους 120 μ. την οδό που ορίζεται από τις οδούς Αχιλλέως, Χίου, Τρ. Αργυροπούλου και Οικονομίδου μήκους 130 μ. την οδό Βόλου από την Αχιλλέως έως Τρ. Αργυροπούλου μήκους 140 μ.

Η μελέτη προβλέπει ακόμη παρεμβάσεις στο Κρόκιο στον δρόμο που οδηγεί από την πλατεία προς τον υδατόπυργο και στον δρόμο παραπλεύρως της ΠΕΟ, τη Βρύναινα στην κεντρική οδό κοντά στην πλατεία και στον δρόμο στο Νεοχωράκι.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου