ΑΛΜΥΡΟΣ

Αρχισαν οι απολογίες των κατηγορουμένων στη δίκη για την περιουσία Κοντούλη

αρχισαν-οι-απολογίες-των-κατηγορουμέ-26181

Με την εξέταση των υπόλοιπων μαρτύρων υπεράσπισης και την απολογία του πρώτου κατηγορούμενου συνεχίστηκε χθες στο Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων Λάρισας η δίκη για την περιουσία της Μαριάννας – Ενριέττας Κοντούλη, της 70χρονης μπαλαρίνας και καθηγήτριας μπαλέτου που εξαφανίστηκε μυστηριωδώς το 2002 από την Αμαλιάπολη Αλμυρού και έκτοτε δεν έχει δώσει κανένα σημείο ζωής.

Συγκεκριμένα, χθες εξετάστηκαν πέντε μάρτυρες υπεράσπισης και η δίκη συνεχίστηκε με την ανάγνωση των εγγράφων.

Ακολούθησε η απολογία του πρώτου κατηγορούμενου, του επιχειρηματία, ο οποίος ισχυρίστηκε ότι δεν έχει καμία απολύτως εμπλοκή με την υπόθεση. Στις επίμονες ερωτήσεις του εισαγγελέα και του προέδρου για τα πληρεξούσια και τα έγγραφα τα οποία διαπιστώθηκε ότι ήταν πλαστά και αφορούσαν σε εξουσιοδοτήσεις για την εφορία, επέμενε ότι δεν τον αφορούν.

Ο επιχειρηματίας κατηγορείται για κατάρτιση και χρήση πλαστού εγγράφου και για απάτη.

Η δίκη διακόπηκε ακολούθως για τις 17 Μαΐου λόγω του προχωρημένου της ώρας. Εκτιμάται ότι θα διαρκέσει μεγάλο χρονικό διάστημα.

Συνολικά θα εξεταστούν ακόμη πέντε κατηγορούμενοι: ένας γιατρός, ένας δικηγόρος, ένας έμπορος, ένας επιχειρηματίας και μία μεσίτρια.

Επίσης, θα ακολουθήσει η πρόταση του εισαγγελέα έδρας και οι αγορεύσεις των δικηγόρων μέχρι να εκδοθεί η απόφαση.

Επισημαίνει ότι δίκη αφορά σε μεταβιβάσεις ακινήτων ιδιοκτησίας της 70χρονης που έγιναν το 2002, τη χρονιά δηλαδή που η ηλικιωμένη εξαφανίστηκε. Οι μεταβιβάσεις έφεραν τις υπογραφές τρίτων προσώπων.

Οι κατηγορούμενοι αντιμετωπίζουν τα αδικήματα της πλαστογραφίας, της υπεξαίρεσης και της απάτης σε βάρος του ελληνικού δημοσίου.

Κ. Μ.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου