ΑΛΜΥΡΟΣ

Καταδίκη για υπόθεση υπεξαίρεσης στον Δήμο Αλμυρού

καταδίκη-για-υπόθεση-υπεξαίρεσης-στο-30384

Ποινή φυλάκισης ενός έτους με τριετή αναστολή επέβαλε το Τριμελές Εφετείο Πλημμελημάτων Λάρισας σε εργαζόμενο του Δήμου Αλμυρού για υπεξαίρεση στην Υπηρεσία.

Ο εργαζόμενος δικάστηκε την περασμένη Παρασκευή σε δεύτερο βαθμό μετά την έφεση που άσκησε στην πρωτόδικη απόφαση του Τριμελούς Πλημμελειοδικείου Βόλου, που τον είχε καταδικάσει σε δύο έτη φυλάκισης.

Το Τριμελές Εφετείο Πλημμελημάτων Λάρισας μείωσε την ποινή ομόφωνα. Εντούτοις, το δικαστήριο δεν αναγνώρισε και πάλι το ελαφρυντικό του έντιμου πρότερου βίου.

Η υπόθεση αφορούσε σε υπεξαίρεση στην Υπηρεσία ποσού περίπου 20.000 ευρώ, που συνέβη τα έτη 2012-2013 σε φορέα πρώην νομικού προσώπου του δήμου.

Στο δικαστήριο εξετάστηκαν συνολικά 15 μάρτυρες, μεταξύ των οποίων και ο πρώην δήμαρχος Αλμυρού, Βαγγέλης Χατζηκυριάκος, ο οποίος ανέλαβε πολιτικά την ευθύνη λέγοντας ότι δεν υπήρχε μηχανογραφημένο ταμείο, με αποτέλεσμα να χρεώνεται ο υπάλληλος την ακαταστασία που υπήρχε στα οικονομικά.

Ο κατηγορούμενος, πάντως, αρνήθηκε κατηγορηματικά οποιαδήποτε συμμετοχή του στην υπεξαίρεση και επέμεινε στην αθωότητά του όπως έκανε από την πρώτη στιγμή.

Ο εργαζόμενος εργάζεται σήμερα στον Δήμο Αλμυρού, αλλά σε άλλα καθήκοντα. Επισημαίνεται ότι η υπόθεση είχε πάρει τον δρόμο της δικαιοσύνης μετά από Ένορκη Διοικητική Εξέταση που είχε διατάξει ο δήμαρχος Αλμυρού, Δημήτρης Εσερίδης.

Ο Δήμος Αλμυρού παραστάθηκε στη δίκη ως πολιτική αγωγή.

Κ. Μ.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου